начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Пенсионерка по стаж и възраст, но с ТЕКЛ за 3 години

Пенсионерка по стаж и възраст, но с ТЕКЛ за 3 години

Мнениеот stefanasss » 23 Юни 2014, 12:19

Здравейте, въпросът ми е, след като си имам нормална пенсия за стаж и възраст / на 63год., съм/, защо решението ми е издадено със срок до 3 години?/изтича на 21.12.т.г.. Решението ми го издадоха в периода, в който ми изчисляваха пенсията ми./съвпадение/. Имам сменена става на дясно коляно - 52% инвалидност. Трябва ли да се явявам на нова комисия, след като не ми трябват главоболия - личния ми лекар вече ми е дал полагащото ми за годината едно направление.?
stefana_sem@abv.bg
Благодаря Ви!
stefanasss
Нов потребител

Re: Пенсионерка по стаж и възраст, но с ТЕКЛ за 3 години

Мнениеот galimaciq » 23 Юни 2014, 13:15

Здравейте, не получихте ли писмо от РУ "СО", в което да Ви се определя пожизнена пенсия?
Имах подобен казус - пенсионната възраст човекът навърши по време на 2-те години, за които се определяше пенсия за инвалидност и получи писмо, с което се определяше пожизнена пенсия.
Съгласно чл. 30, ал. 2 от Наредба за пенсиите и осигурителния стаж: "Пенсията за инвалидност и добавката за чужда помощ на лицата, навършили възрастта по чл. 68, ал. 1 КСО, се отпуска пожизнено. Ако лицето е навършило възрастта по чл. 68, ал. 1 КСО през срока, за който му е определена трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане, пенсията и добавката за чужда помощ по чл. 103 КСО се считат за отпуснати пожизнено от датата на навършване на възрастта.".
galimaciq
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство