начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Закон за обявяване на комунистическия режим в България за пр

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Закон за обявяване на комунистическия режим в България за пр

Мнениеот kutuk » 21 Мар 2009, 20:59

Инспекторе, много има да се чудиш, докъто не разбереш-що е комунизъм. През последните 20год. излязаха не томове, а ТОНОВЕ литература по въпроса.
Вземи, че прочети малко.
kutuk
Нов потребител

Мнениеот kutuk » 21 Мар 2009, 21:51

Инспекторе, съгласен съм напълно. Само дето аз смятам самия комунизъм за недоразумение. Този закон и всички други аномалий от които сме заобиколени са само следствие.
kutuk
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 21 Мар 2009, 22:34

Кютук, чел ли сте поне ред от така наречените от Вас "комунисти" - явно не.
Аз например, съм попрочел едно-друго и на базата на обективен анализ - чета книга, която е издадена преди 30 години, а не манипулации от рода на "Световната конспирация", книгите на Волкогонов и разни други глупости.
Комунизма е вътрешно присъщ на човека, още отпреди християнството и първите общества са живеели в комунизъм.

Не мога да разбера с какво Ви е ощетил комунизма и защо 20 години след като вече няма комунизъм, още развявате анти-комунизъм?

Не мога да прогнозирам, какво е бъдещето на човечеството, но Вие много флагрантно подминавате Китай - 1 милиард човека - това не е Вашата Куба или Виетнам - ами в Китай са си комунисти.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Мар 2009, 18:42

Айде да тълкуваме.
Щом този закон обявява комунистическия режим за престъпен, то означава, че ръководителите му са престъпници. Но пък не можем да ги обявим за такива на оснавание този закон, защото- nullum crimen, nulla poene sine lege.

Вж. повече за принципа у Димчев.

Трябва да са благодарни на крал Джон.
advokat__nikolov

Мнениеот nezret » 26 Мар 2009, 15:13

:D ; Мда , определено все още мнозина от хората за щастие много малко, се интересуват от идеологии и практическото им приложение в държавната власт.
Мен лично отдевна ме дразнят такива понятия , и по принцип празното политическо "папагалстване". Съгласен съм напълно с Дизраели - "Обществото се интересува от резултата."
Интересно къде виждат някои колеги "комунизъм", защото вярно че съм с очила и че съм "прост", но нещо не мога да го видя?!?
Новият руски император и управляващите приближени боляри, нямат нищо общо с комунизъма. Моделът е имперски държавно регулиран монополистически капитализъм. Това е.
Колкото до Китай ?!? Смях в зала. Това че управлява ККП, по идея и модел от бившя първи и приета от стратезите на партията. И че имат индустрия и износ, с който трудно се конкурират и американски и европейски производители(съотношение цена/качество). Това че всички значими водщи индустриални групировки от Европа,Япония и САЩ в автомобилостроенето, електрониката и играчките, имат фабрики и инвестират м "комунистически" Китай. :lol: :lol:
Да лошите "китайски комунисти", от "лошото си управление" е единствената държава с 17,5 трилиона долара валутен резерв. И само ако 1/3 от този резерв се освободи спира светвната финансова криза.
Голяма и уникална магия направиха "жълтите" , на макрониво на собствената си икономика. Изкуствен евтин юан, ниски цени за стоки от първа необходимост(храни,дрехи електроника на вътрешния пазар) за да няма социално напрежение, ниски заплати в сравнение със световните стандарти 150-200 долара, но високи за местния стандарт. Баснословни печалби от износ на собствена продукция ,при конкурентни цени и високо качество. Евтиния юан се оказа "златна мина" за "жълтите" , "лошите" ,"комунисти".
Докога ще могат да я правят , тази уникална Магия на макрониво, не знам ,но определено , за сега е доказателство за ефективност.
Всеки предприемач е добре дошъл, стига да е почтен и да си плаща, "като поп на владика", да е "вярващ". И без да се бърка във вътрешно политически борби, а не дай си диверсия против управляващия елит.
Навсякъде по света има геополитически икономически интереси, и противопоставяне между големите играчи. Но нещата са толкова омешани, че е пълна глупост да се говори за комунизъм и всякакъв там изъм .
Доктрината Тафвт(според президента Тафт през 20 век долара ще играе ролята на куршум, и че новото оръжие много по точно ще поваля мишените), макар и изложена още през 1905г. , вече в пълна сила важи за 21 век.
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
http://www.vasilev-babuchev.com
nezret
Потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии