начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

ДОСТАТЪЧНО! СЛЕДВА ЛИ БАНН ЗА bea-999 ???

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СЛЕДВА ЛИ да се наложи БАНН на ПОТРЕБИТЕЛ bea-999?

1. ДА, следва да й се наложи БАНН, защото нарушава ОУ на форума.
14
54%
2. НЕ, защото не нарушава ОУ на форума.
12
46%

Общо гласове : 26

Re: ДОСТАТЪЧНО! СЛЕДВА ЛИ БАНН ЗА bea-999 ???

Мнениеот system » 10 Май 2009, 16:39

Melly написа:Ти пък, System :D
Не се мори чак толкова да задълбаваш в тълкуване на тази "дефиниция".
Я кажи как са кайсийките, радваме им се и ние :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Оооо, грешка нямат. Аз споделих, че няма много цвят (като за ракия), но за ядене дал Господ. Съседът нищо не казва, но и да каже, нали съм въоръжен с доводите на Вас - колегите от форума ... ще му разкажа игрите :mrgreen:
poli_q написа:
Ех, Систем, доброто ти настроение е заразно.

Сладурана. И Вие всички много ме забавлявате, в най-добрия смисъл на тази дума. Страхотни сте !
system
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 10 Май 2009, 21:07

1-во гласувам с "НЕ МИ ДРЕМЕ".

2-ро не мога да разбера от къде на къде ще банвате някой? Като не ви харесва какво пише - НЕ ГО ЧЕТЕТЕ. Форумът е свободен и всеки може да пише в него.

Оставам твърдо на позицията на колегата
sarbijanac написа: Ами кой пък Ви кара да и обръщате внимание и да и пишете.

Що не си гледате работата в офисите ами се занимавате с "благотворителни мероприятия".Нещо,което аз ОТДАВНА вече не правя.

Наистина крайно време е този ЛЕКС да стане достъпен САМО за юристи и тук да се обсъждат и коментират теми,поставени САМО от юристи.

Мисля, че прекалено се вживявате в този форум. Гледайте си работата и живота. От такива хора като bea-999 ми е писнало. Особено като ми се изсипят в офиса и започнат да ме заливат с историята на живота си. Направо ми се повдига от такива. Има индивиди, които си мислят, че адвоката е психоаналитик и идват просто да си поприказват с него. Омръзна ми да ме заливат с душевните си проблеми. Имам си табелка, на която пише - Беседа с адвокат се заплаща 60 лв. на час.
Който иска... да ходят да си говорят на седянките.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 10 Май 2009, 23:17

Доколкото си спомням (търсех тълкуване преди около 10 години), думата МРАКОБЕСИЕ означава почти "бесене в мрак", тоест - без съд и присъда, един вид нещо като ЛИНЧ, ама тайно, а не публично, както си му е ред.
Само че тук не се вписва. Именно фактът, че се поставя баннването за коментар, изключва мракобесието като термин. Иначе - демонстрира ни се "езиково богатство", ама не е това начинът.

Лично мнение:
1. bea_99 в своята безпомощност е намразла света, а от там и всички, които не са 100 % съгласни с нея и не й пригласят в оплюването му, хуленето му и, леле-боже ако малко от малко вземат та уклонят към страната на този ЗМЕЙ - бившия.
2. bea_99 добре го дава с острия тон и това ми харесва.
3. Не мога да се обидя от bea_99 тъй като тя "... не обижда мен, а призрака на собственото си въображение."
4. Все пак съм ЗА , тъй като по цял ден чета жалби, които лично считам за santa simplicitas, но това на bea_99 вече мина всички граници.

Личен съвет към bea_99
Тук, в този форум се дава пръстче. Не хапи и не отхапвай цялата ръка. Пренеси активнастта си във форум, създаден за жени като теб. Не мога да посоча, ама потърси, сигурно има. Всички във форума имат по някаква своя лична драма, и дори да я загатнат, не превръщат една цяла тема в отдушник за личните си емоции при това само поради причината, че няма друго място където да се "отпушат". И си вземи котка. Котките отнемат отрицателните емоции.

Без никаква злоба:
doc03
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот nikodim77 » 11 Май 2009, 10:15

Здравейте
Много ми се иска да гласувам „ДА” но се спирам, защото формулировката за предложението за гласуване е следната:
1. ДА, следва да й се наложи БАНН, защото нарушава ОУ. на форума.
А при това положение нямам предпочитам да се водя въздържал се защото преглеждайки ОУ никъде не открих нарушение от страна на „bea-999”
Иначе съм съгласен, че тонът и иквалификациите и са неуместни и обидни за аудиторията, от която всъщност тя е поискала помощ. (представям си ако в магазина откажат да и дадат сирене...)
А за това форумът да е само за юристи също считам, че е неприемливо. И в други постове срещнах дебат по темата и поддържам становище, че това е „ФОРУМ”...
Мисля, че би станал доста „сив” ако в него останат само юристи. Все пак на тези, които искат да е само юридически този форум, предоставям една водеща житейска мисъл:
КЪМ СВОЯТА МЪДРОСТ ПРИБАВЯЙ ПО НЕЩО И ОТ ЧУЖДАТА ГЛУПОСТ.
А иначе във форума си има и място само за юристи така, че...
Е, това беше моята „глупост” предоставена на мъдреците.
пп. В нито една моя дума написана по-горе няма и нотка на заяждане или ирония.
С огромно уважение към почти всички участници във форума. Чао
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот donchev » 11 Май 2009, 13:08

Твърдо Да. Глупостта и неуважението не трябва да се толерират. На зла круша - зъл прът и прочие.
donchev
Потребител

Мнениеот bea-999 » 11 Май 2009, 13:27

nikodim77 написа:Здравейте
Много ми се иска да гласувам „ДА” но се спирам, защото формулировката за предложението за гласуване е следната:
1. ДА, следва да й се наложи БАНН, защото нарушава ОУ. на форума.
А при това положение нямам предпочитам да се водя въздържал се защото преглеждайки ОУ никъде не открих нарушение от страна на „bea-999”
Иначе съм съгласен, че тонът и иквалификациите и са неуместни и обидни за аудиторията, от която всъщност тя е поискала помощ. (представям си ако в магазина откажат да и дадат сирене...)
А за това форумът да е само за юристи също считам, че е неприемливо. И в други постове срещнах дебат по темата и поддържам становище, че това е „ФОРУМ”...
Мисля, че би станал доста „сив” ако в него останат само юристи. Все пак на тези, които искат да е само юридически този форум, предоставям една водеща житейска мисъл:
КЪМ СВОЯТА МЪДРОСТ ПРИБАВЯЙ ПО НЕЩО И ОТ ЧУЖДАТА ГЛУПОСТ.
А иначе във форума си има и място само за юристи така, че...
Е, това беше моята „глупост” предоставена на мъдреците.
пп. В нито една моя дума написана по-горе няма и нотка на заяждане или ирония.
С огромно уважение към почти всички участници във форума. Чао

А ти как си представяш в магазина за хранителни стоки да ми откажат да ми продадат сирене, ако вляза в работно време? Нали продавачката ще изхвърчи на секундата, защото собственика прави бизнес и не допуска някой да не му продава стоката?

Не искате да си продавате стоката и се фръцкате, ми защо се сърдите, че клиентите ви правят рекламации и си търсят правата?

Къде пише, че юристите са винаги прави, и винаги са изрядни? Ако не допускате критики към себе си, как ще имате обратна връзка за начина, по който хората възприемат поведението и професионализма ви?

Ако искате, банвайте. Ще отблъснете маса народ от себе си, съвсем сами, само заради надуто и нагло поведение. Да не се смятате за свръхчовеци? Не забравяйте, че сами настройвате хората срещу себе си по тоя начин. Ако вие сте срещу хората и клиентите си, то те ще бъдат срещу вас. Да не би да вярвате, че насила ще накарате някой да ви харесва, ако вършите безобразия и не търрпите критики?
bea-999
Потребител

Мнениеот system » 11 Май 2009, 13:46

Я, кой дошъл. Добро утро, госпожо, рано сте станали :D .
А ти как си представяш в магазина за хранителни стоки да ми откажат да ми продадат сирене, ако вляза в работно време? Нали продавачката ще изхвърчи на секундата, защото собственика прави бизнес и не допуска някой да не му продава стоката?

Ако поискате сиренето със същия тон, продавачката първо ще изхвърли Вас, дори с риск да изхвърчи подире Ви. Поне ще Ви е натрила носа.
Не искате да си продавате стоката и се фръцкате, ми защо се сърдите, че клиентите ви правят рекламации и си търсят правата?

Във форума никой нищо не продава. Тук благоволяваме да помогнем със съвет, когато имаме време и когато не ни подразнят нахалството и липсата на възпитание.
Къде пише, че юристите са винаги прави, и винаги са изрядни?

Никъде. Но пише, че законът е винаги прав. А юристите запознават не-юристите с техните права и/или задължения, произтичащи от закона.
Ако вие сте срещу хората и клиентите си, то те ще бъдат срещу вас.

Ние не сме срещу никого, а сме на страната на истината. Тя е необходима на всички ни: и на съдии - за да постановят правилен съдебен акт: и на прокурори - за да знаят кога, кого и за какво да обвинят и трябва ли; и на адвокати - за да знаят как най-добре да защитят правата и законните интереси на клиентите си. Никой от нас не обича лъжата. Както не обича емоцията, високия тон, настояването, удрянето по масата, демонстрацията на неуважение и невъзпитано отношение.
Да не би да вярвате, че насила ще накарате някой да ви харесва, ако вършите безобразия и не търрпите критики?

Харесването не е нашата цел. Не и в този форум, а и по принцип. Лично аз съм във форума, за да чуя мнения и обменя идеи с колегите по въпроси, които ме интересуват. Предполагам, че участието на повечето от колегите ми има същата цел.
Уважаеми колеги, моля за извинение, че си позволих да говоря от Ваше име, без да съм овластен за това.
С уважение към всички колеги: system.
system
Активен потребител

Мнениеот donna » 11 Май 2009, 14:08

Извинен си ,а на госпожата бих обяснила следното, тъй като явно мрази цялото юридическо съсловие и по добре да иде на лекар. Той /лекаря /взависимост от специалността си ще я изслуша ,ще я успокои и ще и предпише лекарство.
Форумът на лекса госпожо не е място за избиване на комплекси .
donna
Старши потребител

Мнениеот bea-999 » 11 Май 2009, 14:37

system написа:Я, кой дошъл. Добро утро, госпожо, рано сте станали :D .

Ако поискате сиренето със същия тон, продавачката първо ще изхвърли Вас, дори с риск да изхвърчи подире Ви. Поне ще Ви е натрила носа.

Отдавна никоя продавачка не може да се фръцка на тона на клиент, клиента е винаги прав, а бизнеса е бизнес! Който плаща, поръчва! Има доста уволнени продавачки, които са вярвали в погрешната истина! Има и доста такива адвокати, които живеят в имагинерен свят, че са независими от клиентите си и парите им!

Във форума никой нищо не продава. Тук благоволяваме да помогнем със съвет, когато имаме време и когато не ни подразнят нахалството и липсата на възпитание.

Именно, че не продавате, не разбрах на какво се фръцкате? На критики и въпроси?

Къде пише, че юристите са винаги прави, и винаги са изрядни?

Никъде. Но пише, че законът е винаги прав. А юристите запознават не-юристите с техните права и/или задължения, произтичащи от закона.

Да, ама забравяш, че има и професионална етика, и че съветите на един юрист ТРЯБВА да са в интерес на питащия и съветващия се!

Ако вие сте срещу хората и клиентите си, то те ще бъдат срещу вас.

Ние не сме срещу никого, а сме на страната на истината. Тя е необходима на всички ни: и на съдии - за да постановят правилен съдебен акт: и на прокурори - за да знаят кога, кого и за какво да обвинят и трябва ли; и на адвокати - за да знаят как най-добре да защитят правата и законните интереси на клиентите си. Никой от нас не обича лъжата. Както не обича емоцията, високия тон, настояването, удрянето по масата, демонстрацията на неуважение и невъзпитано отношение.

Няма такова нещо истина, има факти, а ти не си ги видяла още, как реши чия е вината?

Да не би да вярвате, че насила ще накарате някой да ви харесва, ако вършите безобразия и не търрпите критики?

Харесването не е нашата цел. Не и в този форум, а и по принцип. Лично аз съм във форума, за да чуя мнения и обменя идеи с колегите по въпроси, които ме интересуват. Предполагам, че участието на повечето от колегите ми има същата цел.
Уважаеми колеги, моля за извинение, че си позволих да говоря от Ваше име, без да съм овластен за това.
С уважение към всички колеги: system.

В правилата на форума е записано в какви рамки трябва да се вписваш. Като си тук за обмен на идеи и мнения, тогава за какво взимаш страна с мракобесието? Какво правиш в тема за искане на бан? Нали си само за обмен? По нищо не личи!
bea-999
Потребител

Мнениеот satir » 11 Май 2009, 14:39

спрете с тоя безсмислен спор!
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии