Отдавна искам да засегна една тема от тип - общи, до която на няколко пъти се доближава дебата на участиците в други раздели на този форум, но като че ли никъде не е изведена в чистият й вид, а именно проблемът с манипулациите, изкривяването на фактите и фабрикуването на доказателства с цел опетняването на даден индивид. По-напред в дискусията можем да се спрем и върху целите и мотивите за опетняването на някого, но най напред ми се иска всеки имащ опит и преживявания в тази насока да сподели отношението си (било като юрист, страничен наблюдател или по някаква причина участник в един такъв процес). Под процес имам предвид не единствено съдебният процес, а и досъдебния процес от компетентността на полиция, дознание, следствие.
Смятам, че това е много важен въпрос, за който почти не се говори. Същият има отношение както към правото, така и към морала, културата и бъдещето на поколенията, които сега израстват и осмислат категориите добро и зло.
Е, има ли такъв феномен в България или не? Как смятате?
- Дата и час: 16 Дек 2024, 01:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Манипулациите, изкривяванията и сътворяването на факти
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Манипулациите, изкривяванията и сътворяването на факти
Виж темата - Домашно насилие. До известна степен се засягат и твоите въпроси. Може би ще си дадеш отговори на тях
- sisi19
- Потребител
Благодаря на sisi 19 за изразеното мнение и участие по тази тема. Прочетох темата за домашното насилие още, когато ми я препоръча. Да, има нещо общо с темата, върху която бях решил да направим дискусия, но не съвсем, защото тази която аз пуснах засяга повече манипулациите, който се правят или (по-меко казано биха могли да се направят) от страна на държавни служители в полицията, дознанието, следствието и прокуратурата, а не точно този вид изкривяване на действителността, които двама съпрузи си предписват един на друг.
Както и да е, след месец и половина престой във форума от "големия" интерес и "многото писане" по темата пролича че...........УРААА у нас такива неща не се случват. Браво приятели, браво съграждани, колеги, съседи. Оказа се, че България е единствената страна в света, в която такива неща няма. Така им се пада на американците с техните Rampart scandal - а пък ще имат и смелостта да говорят за това.
У нас всичко е толкова чисто, прозрачно, правово, истинско. Ние сме велика държава. Мощно УРААААА.
ПРЕДЛАГАМ НА АДМИНИСТРАТОРА ДА ЗАТВОРИ ТЕМАТА.
Както и да е, след месец и половина престой във форума от "големия" интерес и "многото писане" по темата пролича че...........УРААА у нас такива неща не се случват. Браво приятели, браво съграждани, колеги, съседи. Оказа се, че България е единствената страна в света, в която такива неща няма. Така им се пада на американците с техните Rampart scandal - а пък ще имат и смелостта да говорят за това.
У нас всичко е толкова чисто, прозрачно, правово, истинско. Ние сме велика държава. Мощно УРААААА.
- ot_men
- Младши потребител
Тц, не става така- когато никой не иска да коментира по дадена тема, просто я подминава... и всичко се оставя на естествения ход на нещата.
...най напред ми се иска всеки имащ опит и преживявания в тази насока да сподели отношението си
Е, да де, но има една съществена подробност- споделянето е доброволен процес.
- Гост.
- Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|