начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Заплащане на току-що завършил юрист

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Заплащане на току-що завършил юрист

Мнениеот MariaMileva » 28 Юни 2009, 23:51

Тръгнах да търся нещо друго из Интернет, но попаднах тук и за пръв път не се сдържах да пиша.
Юрист съм от пет години, които ги прекарах в държавна администрация. Като става дума за пари, ще ви кажа това, което аз съм преживяла: две години на граждански договор и близо три години по заместване на колежка в майчинство - така са хората, които не са човек някому. Тръгнах си наскоро от тази администрация по мое желание. Заплатата ми последно беше бруто 490 лева. Не съжалявам за всичко онова, което съм научила, защото съм го искала. Голям старт е администрацията, но ако имаш желание. Повечето стоят и нищо не правят или идват да се пенсионират на висока ставка, а други пък си търсят работа за няколкото месеца, през които са там. Така че, ако желаете да научите неща, които другаде няма как да научите, идете там, но ако мислите само за парите, бягайте оттам. Всъщност не бих препоръчала и на най-големия си враг, какъвто мисля, че нямам, работа в държавната администрация. Държавата, ако беше мащеха, по-добре щеше да се грижи за хората, работещи за нея, пък и не може да задържи кадрите, които до някъде създава. От три месеца не работя за нея и се чувствам прекрасно. Единственото нещо, което за мен е отрицателно, че заради работата си в държавната администрация в момента нямам още реална представа колко струва трудът ми! Но си повтарям приказката за "Неволята", а от нея се учи човек. Още за нещо да ви предупредя, не само че заплатите са мизерни, но и ще имате шефове в изобилие и 99% от тях ще са прости, а с простотията няма оправия. Сърбят ме пръстите да ви напиша още неща от кухнята, но ще се въздържа. Все пак важно е желанието да трупа човек опит!
MariaMileva
Нов потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии