Философия на свободата е флаш анимация, която всъщност играе ролята на послеслов на книгата на Кен Скуланд „Приключенията на Джонатан Гълибъл: Една одисея в света на свободния пазар”. Историята на Философия на свободата започва през 1992 г., когато книгата е издадена в Русия. Руският издател споделил с автора, че малко хора в Русия познават същинското значение на „собственост” и „данъци”. Тогава Скуланд пише кратко описание на философията, представена в книгата му. Това описание започва да се разпространява и сега се появява като епилог навсякъде по света, където се издава (на повече от 40 езика). То вдъхновява и Кери Пиърсън, който го превръща в кратка анимация през 2004 година. Сега тя се превежда на много езици и позволява лесно разпространение сред милиони хора по света.
View The Philosophy of Liberty
- Дата и час: 16 Дек 2024, 13:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Философия на свободата
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Философия на свободата
без да съм любител на комиксите , или пък да съм губила време да чета вехти буквари които рекламираш бих отбелязала , че по принцип философията на свободата е много проста:
1.здраве ,
2.време и
3.пари
са необходимите компоненти; забелязала съм , че да имаш акъл също помага, донякъде
но ти си офертирай , н.пр.
1.здраве ,
2.време и
3.пари
са необходимите компоненти; забелязала съм , че да имаш акъл също помага, донякъде
но ти си офертирай , н.пр.
- miriam
- Потребител
По-хубаво от социализма и комунизма няма - усещането е като на "бира и цаца" по време на гарнизонна отпуска.
Днес успях за малко да се върна в онези години, когато бях в казармата. До момента в който не не наръбих от древните пейки в парка.
Впрочем хармонията е в други неща, но както и да е.
Според мен има специално отделение в пъкъла за амбулантни продавачи на щастие, но както и да е.
Днес успях за малко да се върна в онези години, когато бях в казармата. До момента в който не не наръбих от древните пейки в парка.
Впрочем хармонията е в други неща, но както и да е.
Според мен има специално отделение в пъкъла за амбулантни продавачи на щастие, но както и да е.
- ivan_lawyer3
- Потребител
Свободата не е нито хорър,нито портрет,нито чудовищни пластични операции.Свободата е магия и ако си ловък никога няма да те хванат извън оковите й.Свободата даже е коварна и плете своите свободни мрежи.Всеки има своята свобода,но някои не я предпочитат.Колабират пред своето его и я отричат,въпреки си.Дори и в звяра я намират.Сладката свобода-жестокост не е предпочитание,а комерсиалност заложена в бъдещето и то защото има хиляди видове свободи.
За анимациите нищо незнам,и неща да знам за поредното пробутване на евтини герои.Свободата не е илюзия,или я извоюваш или я приемаш.Свободата в никакъв случай не е затвор в някое си време.Времето е такова,но ти решаваш дали си свободен,зависи какво си постлал през свободното си време...
За анимациите нищо незнам,и неща да знам за поредното пробутване на евтини герои.Свободата не е илюзия,или я извоюваш или я приемаш.Свободата в никакъв случай не е затвор в някое си време.Времето е такова,но ти решаваш дали си свободен,зависи какво си постлал през свободното си време...
-
namakak - Потребител
Ако погледнем свободата през Пирамдата на потребностите на Маслоу, ще установим следната зависимост:
Свободата, като състояние на духа е правопропорционална на джоба.
Колкото по-нагоре се изкачваш по пирамидата, толкова по-свободен се чувстваш, а и не само. Останалите от "долните етажи" не пропускат да ти напомнят с прикрита завист за постигнатото - видиш ли, те никога не успяват и се чувстват зависими, зящото все друг им е виновен...
Свободата, Санчо, Свободата....
Свободата, като състояние на духа е правопропорционална на джоба.
Колкото по-нагоре се изкачваш по пирамидата, толкова по-свободен се чувстваш, а и не само. Останалите от "долните етажи" не пропускат да ти напомнят с прикрита завист за постигнатото - видиш ли, те никога не успяват и се чувстват зависими, зящото все друг им е виновен...
Свободата, Санчо, Свободата....
-
Melly - Старши потребител
свободата- това е най-голямото задължение на свободния човек. несвободния нема тоя проблем.
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
"Човекът се ражда свободен,а навсякъде е в окови"
Но, вие си знаете- всеки си има камбанария.
Но, вие си знаете- всеки си има камбанария.
- Гост.
- Старши потребител
Скалата на Маслоу у доказала своето значение и обективност.
Но свободата е преди всичко състояние на духа.
Друг е въпроса че повечето от хората не само че не са чувстват свободни но и търсят непрекъснато някой нов господар.
Това също е относителна величина защото всичко в този свят е свързано и зависим един от друг колкото и това да не се харесва на някой.
Но свободата е преди всичко състояние на духа.
Друг е въпроса че повечето от хората не само че не са чувстват свободни но и търсят непрекъснато някой нов господар.
Това също е относителна величина защото всичко в този свят е свързано и зависим един от друг колкото и това да не се харесва на някой.
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
http://www.vasilev-babuchev.com
http://www.vasilev-babuchev.com
- nezret
- Потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|