- Дата и час: 15 Дек 2024, 23:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Любими думички от " наше село"
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: Любими думички от " наше село"
и като стана реч за любов.... некой знае ли тая думичка: утръ'чняк. м?
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
тая я бех забравил: пустиняк
не знам всичките и значения, но за човек е нешо от рода на: смотан, недоклепан.. бе гола вода- с две думи
а за машинария.. то е ясно: трошляк некакъв, бракма.
п.с. северняшка е думичката
не знам всичките и значения, но за човек е нешо от рода на: смотан, недоклепан.. бе гола вода- с две думи
а за машинария.. то е ясно: трошляк некакъв, бракма.
п.с. северняшка е думичката
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
Нека малко раздвижим темата.
Колеги, някой ще ми каже ли какво е "булашик" ?
Пускам джокер - съществително име, свързано с домакинска работа. В кухнята. Лично аз мразя да се занимавам с него, макар че често ми се налага ... нне го приемайте като оплакване
Колеги, някой ще ми каже ли какво е "булашик" ?
Пускам джокер - съществително име, свързано с домакинска работа. В кухнята. Лично аз мразя да се занимавам с него, макар че често ми се налага ... нне го приемайте като оплакване
- system
- Активен потребител
Сещам се за един виц от моя роден край, селски виц. Двама полицаи стоят на кръстопътя и се питат дали идващата кола са българи или чужденци?!? И така решили да спрат шофьора, полицая иска документи за рутинна провека а шофьора казва - Кина кликаш ра?!? (превод - Какво казваш?).
Другия полицай казва виде ли видел казах ли ти че не са от България. .
Друга култова фраза от село - Кво на напраи бе каунь(превод пъпеш).
Друга дума е Булаким - което означава дано. Най вече се използва по адрес на млади каки, Да го р...ш булаким .
Но да не продължа с така нареченана експлицитна диалектна реторика на село , защото трудно мога да я цензурирам с правни термини, а и при цензурирането се губи цвета. Не мога да си позволя този лукс, някоя да копне и пестне простотиите на Незрет.
Сещам се за една която е сравнително цензурирана в оригинал това Мари за дож и за мож дерт нимой бра.-(превод - за дъжд и за мъж не трабва да се тревожиш)
Другия полицай казва виде ли видел казах ли ти че не са от България. .
Друга култова фраза от село - Кво на напраи бе каунь(превод пъпеш).
Друга дума е Булаким - което означава дано. Най вече се използва по адрес на млади каки, Да го р...ш булаким .
Но да не продължа с така нареченана експлицитна диалектна реторика на село , защото трудно мога да я цензурирам с правни термини, а и при цензурирането се губи цвета. Не мога да си позволя този лукс, някоя да копне и пестне простотиите на Незрет.
Сещам се за една която е сравнително цензурирана в оригинал това Мари за дож и за мож дерт нимой бра.-(превод - за дъжд и за мъж не трабва да се тревожиш)
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
http://www.vasilev-babuchev.com
http://www.vasilev-babuchev.com
- nezret
- Потребител
-
Standbay - Потребител
Това е яко. Тоя речник е точен. Да точно това са диалектните думи. Поздравления за създателите му,коио са класифицирали всяка една дума.
Само думата булаким липсва. Като в изпълзването има определено отрицателен смъсил,особено при клетви или за изразяване на възхищение с положително пожелание за пълноценен полов контакт по адрес на млада и красива кака.
За вицове ,е важно с оглед запазване на цвета,да се казват с диалектните думи. Така смеха и посланието с много по силни, като се добави и умишленото меко изказване, все едно говори друг човек.
Само думата булаким липсва. Като в изпълзването има определено отрицателен смъсил,особено при клетви или за изразяване на възхищение с положително пожелание за пълноценен полов контакт по адрес на млада и красива кака.
За вицове ,е важно с оглед запазване на цвета,да се казват с диалектните думи. Така смеха и посланието с много по силни, като се добави и умишленото меко изказване, все едно говори друг човек.
- nezret
- Потребител
|
|