Присъда е да си роден в България. Това е моята присъда. Присъдата на всеки от нас. Човек не разбира присъдата си преди да види и другия живот и да осъзнае, че има и друг начин, не просто на съществуване, а истинско желание и страст да живееш. Жалкото е че тази страст ми я даде една друга държава, толкова далечна и вече не така чужда. Тази държава ме накара да се замисля за неща, който до сега не си давах сметка. Възбуди и роди в мен чувства, които до сега не знаех че съществуват. Аз! Най - вярната и предана родолюбка отстоявала българското години наред, почувствах родината си другаде и не с болка, а с гордост. Защото бях щастлива, че съм я открила. Но не знам дали бе на време.
Как може да милееш за нещо , което те погубва, като виждаш, какво ти дава другия свят и то без да го искаш. То е като в любовта, нещата са взаимни. Ако няма взаимност – любовта спира в един миг. Докато живеех в новата си родина виждах как би могъл да е устроен света и си мислех как българите се примиряват с действителността, която никога няма да променят. Как е устроен света, в една друга държава, каква култура има, каква политика, какво благоустройство, каква красота във всеки кът, какво съвършенство… И България – опустошена. Ограбена. Мутренска. Циганска. Мърлява. Като гаврошче. Вечно плачеща и искаща помощи и вечно недоволна. С озлобено и подтиснато население. По голямата част, от което комплексирано, разбираемо защо. С дълго вековна надежда за промяна, но без борба. И знам, че навярно тези ,които не са видели другите държави, ще ме оплюят и ще кажат – тази пък на каква се прави, а тези който ме разбират ще потвърдят – ПРИСЪДА е да си роден в България.
- Дата и час: 19 Яну 2025, 01:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Присъда е да си роден в България
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Присъда е да си роден в България
не е лошо да споделите, но това все пак е юридически форум, а има поне десетина на патриотична тематика.
- blossom1
- Младши потребител
При тази мобилност на света не е присъда да си роден където и да е(почти, има и големи изключения ), нали това е голямото достойнство на демокрацията - правото на избор, свободата. Границите ни са отворени, винаги можеш да излезнеш "навън", да живееш "отвъд" - друг е въпросът, че там срещаш трудности от друг порядък - не финансови, не икономически, а може би адаптивни, интегративни...Но всеки избор тежи с последиците си...Светът е динамичен, мобилен - основно качество на модерните времена и най -голямата му опасност едновременно. Днес всичко може да подмениш, да смениш - и гражданството си дори. Произходът губи все повече значението си, приоритет се отдава на личната деятелност. Присъди по рождение се издават(но не и в смисъла, в който говорите).
Присъда е да си роден в България? - може би, донякъде...
Присъда ли е да живееш в България? - не, въпрос на избор.
Присъда е да си роден в България? - може би, донякъде...
Присъда ли е да живееш в България? - не, въпрос на избор.
- Гост
Само не разбрах каква присъда е - осъдителна или оправдателна ахахаха
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
Off. Тия дни един образ в един форум беше класифицирал съдебните актове така:
Надявам се, че никой разумен човек няма да обвържи възнаграждението на магистрата дали се е произнесъл по делото с Определение (отхвърляне на жалбата), с Решение (връщане за преразглеждане от по-долната инстанция) или с Присъда и дали решенията не са му обжалвани и колко от тях са били отменени.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
условна присъда....
- miriam
- Потребител
Като гледам съдържанието, момичето не е виновно, просто не знае какво иска и как да си го поиска.
- 1968
- Потребител
Да си българин - това е професия !
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
-
imhotep - Потребител
А защо не приемете, че някои обичаме да ни е трудно?
В новините мина анонс- англичаните си продавали имотите. Ми, те, нацията им такава... не издържат на трудностите. Ние сме калени за всякакви проблеми.
И най-важното- не хленчим!
Всъщност при тази глобализация да се говори за присъди е повече от театрално ( чак до патриотично няма да залитна).. освен ако сам не/съзнателно не си поставяш граници...
В новините мина анонс- англичаните си продавали имотите. Ми, те, нацията им такава... не издържат на трудностите. Ние сме калени за всякакви проблеми.
И най-важното- не хленчим!
Всъщност при тази глобализация да се говори за присъди е повече от театрално ( чак до патриотично няма да залитна).. освен ако сам не/съзнателно не си поставяш граници...
- Гост.
- Старши потребител
Той тарикатее... А, не! Опит е само. За сега.
Според мен ще е неуспешен, доколкото ми е известна историята.
:roll: Тук имаше пост, който е заличен. Това представлява отговор на заличения пост. Нейсе- вече няма връзка.
Според мен ще е неуспешен, доколкото ми е известна историята.
:roll: Тук имаше пост, който е заличен. Това представлява отговор на заличения пост. Нейсе- вече няма връзка.
Последна промяна poli_g на 29 Дек 2009, 23:36, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
Присъда е,зависи от тарикатлъка да оцелееш.Дадена ти е възможност,стига да знаеш да я ползваш,да й съчувстваш,да я опитомиш в твоя полза.
Алинея банкерство и ипотеки и в по-неудачна защита,защото освен че ще ти продадът имота на безценица и ще те изгонят,ще доплащаш договора,но дори и да влезеш в затвора за неплатени сметки,ти ще имаш гадже,закуска,обед вечеря и баня
Алинея банкерство и ипотеки и в по-неудачна защита,защото освен че ще ти продадът имота на безценица и ще те изгонят,ще доплащаш договора,но дори и да влезеш в затвора за неплатени сметки,ти ще имаш гадже,закуска,обед вечеря и баня
-
namakak - Потребител
namakak написа:но дори и да влезеш в затвора за неплатени сметки,ти ще имаш гадже,закуска,обед вечеря и баня
Нещо бъркате, в България няма влязъл в затовра за "неплатени сметки". Има един чл. 293а от НК, който на практика е неприложим...
По темата - не е присъда, а Съдба. Има една немска поговорка - човек на младини тръгва по света да дири щастието, за да го открие накрая у дома.
Има и една друга поговорка - домът е там, където е сърцето.
Личното ми мнение е, че в България не останаха хора със сърце и душа, а всеки гледа себе си. Което е тъжно и е белег за упадък.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
Присъдата винаги биде произнесена и пак произнасяна в услуга на нечии нечестиви интереси. В педагогическите произведения е отразен смисъла на човешкото съществуване казвайки, че :"Не можеш да избираш нито родителите си, нито къде и кога да се родиш. Това, което можеш да избираш приживе са приятели, дом и географско разположение ...!" Единственото, за което можем да съжаляваме са болните мозъци на тези, които самите Ние си избрахме, за да бъдем крадени!
В близкото минало поне е било приоритет да бъдеш артист, спортист и турчин комунист / съгласно онзи виц / , а сега започнаха да посягат и на спестявянията на фолкдивите
В близкото минало поне е било приоритет да бъдеш артист, спортист и турчин комунист / съгласно онзи виц / , а сега започнаха да посягат и на спестявянията на фолкдивите
- leonardos
- Потребител
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
-
imhotep - Потребител
ivan_lawyer написа:http://www.youtube.com/watch?v=FyIAtQO_Lzk&NR=1
Евала човече ... това си е голата истина .
- leonardos
- Потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|