начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Агресия в училище

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Агресия в училище

Мнениеот sisi19 » 02 Мар 2010, 09:43

Здравейте,
Дъщеря ми е 2-ри клас. Миналата година беше душена от нейни съученици от класа и, щипана до кост от същите деца, един от пръстите на дясната и ръка беше изкривяван до ръката от момиче от по горен клас. След тези инциденти, алармирах до педагога на училището и директора. Нещата се потушиха за известно време.Вчера ми се връща с кървясало око. Оказа се че едно от децата които са я душили миналата година и нанесало шамар в окото.
Инцидентите които изброявам с детето ми са само част от общия фон.Нейна съученичка също пострада - беше с разбита челюст, друго дете беше удряно в асфалта, на друго му беше пъхана главата в желязната кофа за боклук.
Та до къде ще е най-добре да адресирам жалбата си: До Инспектората, до Министерството на образованието, Държавна агенция за закрила на дететео.
Искам сериозно да постявя нещата, за да се вземет необходимите мерки. Явно директора на у-щето и учителите не обръщат голямо внимание на това. Родителите на тези деца също.
Малко ми е объркан поста, но съм бясна и ми писна от това. При инцидентите миналата година детето ми не искаше да ходи на училище, отказваше и ревеше всяка сутрин по пътя от нас до училището.
Благодаря преварително на тези които ще ми отговорят?
sisi19
Потребител

Re: Агресия в училище

Мнениеот dgeorgiev » 02 Мар 2010, 10:27

Адресирайте я до всички, които сте изброили. И започнете да търсите друго училище за дъщеря си.
dgeorgiev
Потребител

Мнениеот dzver555 » 02 Мар 2010, 10:40

А също до Детска педагогическа стая към РПУ на МВР и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни.
dzver555
Нов потребител

Мнениеот voltron » 02 Мар 2010, 20:56

И я запиши на киокушин или нещо друго. След 1,2 години ще има ефект :D . След това института на неизбежната отбрана - ама има време.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот nikiboy » 02 Мар 2010, 22:59

Друго училище, или един хубав бой за бащата на "побойника". Защото някой такива тъпири учат децата си на величие и ненаказуемост, щом втори клас са така....
абе сериозно ли говорим за деца на около 9 годишна възраст? Стига бе......
nikiboy
Потребител

Мнениеот sisi19 » 03 Мар 2010, 00:38

Да, за жалост. Възраста е тази.
Последна промяна sisi19 на 03 Мар 2010, 10:41, променена общо 1 път
sisi19
Потребител

Мнениеот voltron » 03 Мар 2010, 01:17

Няма ли някакво правило повече от 3 реда да не се пишат. Ако няма, да се направи. Човек и да иска да "помогне" много ще е трудно, особено ако е свикнал най - дългото четиво да му е надписа ограден в черно на кутията цигари.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот kostadin_yordanov » 03 Мар 2010, 14:55

Интересно, помагат ли камерите, които инсталираха срещу агресията в училищата? Намаляла ли е агресията, след като инсталираха системи за видеонаблюдение
kostadin_yordanov
Потребител

Мнениеот sisi19 » 03 Мар 2010, 21:22

kostadin_yordanov написа:Интересно, помагат ли камерите, които инсталираха срещу агресията в училищата? Намаляла ли е агресията, след като инсталираха системи за видеонаблюдение

Те са поставени само по коридорите. Няма такива монтирани в класните стаи и в двора на училището. Специално инцидентите които съм изброила са в класната стая и в двора. До колкото съм разговаряла с класния ръководител, от както са монтирани камери по коридорите, дисциплината в междучасията е малко по добра.
Явно имат някакво подсъзнателно влияние върху действията на учениците през междучасието.
sisi19
Потребител

Мнениеот nikodim77 » 03 Мар 2010, 22:08

Здравейте,
Личното ми мнение е да сезирате всички институции от, чиято компетентност е проблема, та дори и някоя от телевизиите.
Но, като препоръка от мен, за сезирането и подготовката на документите, които ще разпратите, е добре да потърсите съдействие от Юрист, та дори и да се наложи да се "бръкнете" малко.
Опитайте разговори с родителите на „лошите” * деца, отново потърсете директора на уч. заведение и съответните педагози. Поговорете обезателно и с Вашето дете. Казано накратко, бъдете активната страна за да съхраните детенцето си...
Ще си позволя да „пейстна” част от мой пост по друга тема, но който намирам за актуален и по настоящета.
„...Значи, моята майка се опитваше да ме възпитава чрез максимата „бият ли те с камъни, ти отвръщай с хляб”. Хубаво, но в днешно време с болка и тъга установявам, че не бих похабил хляба за тази цел. Можеби и не бих върнал камъка... знам ли?!!
Днес почти така се опитвам да възпитавам 6-годишния ни син, обаче с едно „НО” Ако го ударят, да замълчи, ако го ударят пак да опита с думи или човек наоколо, но, ако пак го ударят... да се защити, и той да удари. Не съм убеден напълно в правилността на този начин на възпитание, но съм убеден, че на фона на всички онези взисквания, очаквания и прочее и прочее, за това той да стане добър Гражданин, това е един-малък минус в неговото поведенческо развитие. ...”

А относно камерите в училище, има цяла тема във форума - „"Big Brother" в училище ... Нормално ли е това?”
viewtopic.php?f=5&t=36454&p=372354&hili

* поставих кавичките защото децата не се раждат лоши, ние (родителите и обществото) ги изграждаме като такива. ( е, като изключим, някои мнения на генетиците) :wink:

Лека вечер!
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 03 Мар 2010, 22:28

nikodim77 - и тук сте прав. Както писак в поста си(който в последствие изтрих, в психологически план не детето е виновно. Виновни сме ние че ги правиме такива. Под "ние" имам превид не само родителите, но всияки инстанции преди родителите. И не мога да се съглана, че агресията произлиза на първо място от семейството.
sisi19
Потребител

Мнениеот 778899 » 04 Мар 2010, 17:32

леле, сиси....вЕрно ли е това, което си написала?!?

сигурно съм крайна, но ако ТАКОВА ИЛИ КАКВОТО И ДА Е ПОДОБНО нещо се случи с моето дете...направо не ги виждам онези малките терористи!!! Отиваш в училището и си "разговаряш" направо с тях, но не по детски, щото това не са деца! егати!
ужас...като знам, че скоро и ние ще ходим на училище, и като се знам каква съм...да ми се върне детето битоооо....направо се плаша!!! има да хвърчат пера и перушини! яко!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 04 Мар 2010, 17:53

778899 написа:леле, сиси....вЕрно ли е това, което си написала?!?

сигурно съм крайна, но ако ТАКОВА ИЛИ КАКВОТО И ДА Е ПОДОБНО нещо се случи с моето дете...направо не ги виждам онези малките терористи!!! Отиваш в училището и си "разговаряш" направо с тях, но не по детски, щото това не са деца! егати!
ужас...като знам, че скоро и ние ще ходим на училище, и като се знам каква съм...да ми се върне детето битоооо....направо се плаша!!! има да хвърчат пера и перушини! яко!

Какво да ти кажа. Що неща ми минаха през главата с това училище и тази агресия.Да не говорим за "малко по маловажните работи" , като да се хвърлят тетрадки, несесери и дрехи по земята и да се тъпчат с крака, да се слага вода на седалките на чиновете, да се драскат подвързиите, да не говорим за обидните думи и псувните. Лоша работа.Направо ми се е "кръстосал погледа".
sisi19
Потребител

Назад към Общи дискусии