начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Има ли смисъл да ставаш адвокат?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Има ли смисъл да ставаш адвокат?

Мнениеот eliana » 28 Фев 2010, 15:10

Ако нямаш връзки , роднини юристи, които да те въведат в работата е много трудно да станеш адвокат. Да извървиш целия този път от адвокатски сътрудник ,през младши адвокат и т.н. работейки за някой
е по-лесния , но по-бавен път. Ако искаш да станеш адвокат трябва да скочиш в дълбокото- да започнеш сам. Започваш като служебен ,за да се понаучиш. Когато работиш сам ,най-важното е да можеш да поемеш отговорност за това ,което правиш и да можеш да вземаш решения сам.Трябва да имаш характер, другото се учи.
Ако работиш за друг адвокат.....за мен това е едно голямо губене на време. Познавам много млади хора, които само разнасят папки напред назад.Пред съдебната зала обаче, виждам много малко млади хора.
Аз започнах съвсем сама и поне имам самочувствието ,че се състезавам с шефовете , а не с тези ,които се учат при тях.
eliana
Потребител

Мнениеот student_pravo » 28 Фев 2010, 15:22

Лошото само е, че в самото начало, когато никой не те знае и не е чувал за теб, малко хора биха се доверили. Повечето разпитват и отиват при вече утвърдените,като вярват, че по този начин залагат на сигурно и ги е страх да доверят сериозния си проблем на някой неопитен. Същото е при зъболекарите.
student_pravo
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 28 Фев 2010, 16:24

всеки гледа от собствената си камбанария...

аз започнах в адвокатска кантора и три години ми отровиха живота :D , но ме научиха на много! ще съм им благодарна цял живот! но...има адвокати, които наемайки сегазавършили юристи, си ги размотават по правене на справки, като ги заблуждават, че ги учат на нещо...а правото все така си остава мираж! :wink:

да се хвърлите в дълбокото-трудно! нито имате знания, нито опит...понеже знанията се трупат с опита, а не с изпитите! да не говорим за финансовата част... инвестиция с неясен край...наемаш кантора, оборудваш я и седиш и чакаш...а дали ще дочакаш, не е ясно?!?

ни най-малко не съжалявам за избора ми на път в адвокатското поприще, но пак акцентирам-колегите при които започнах ми дадоха МНОГО...късмет!

затова-или при смислени за вас адвокати или поработете като юрисконсулти някъде, понатрупайте опит...и тогава-В ДЪЛБОКОТО! :D
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот blumenthal » 28 Фев 2010, 18:14

Така ще направим бъдеща колежке 778899 и няма да спираме да четем форума ....само,ако може повече съдебни решения да публикувате ,че за тия ПИС много парички трябват ,а пари на тази моя възраст трудно се намират :) Последно да попитам нещо надявам се да не съм изпаднал в заблуждение ,но като прочетох ЗА оставам с впечетление ,че на адв.сътрудник му тече юрид.стаж съжелявам за нелепия въпрос :oops:
blumenthal
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 28 Фев 2010, 18:25

само,ако може повече съдебни решения да публикувате ,че за тия ПИС много парички трябват

Много, много.. към 400лв., поне за сиела нет е толкова.
При новото ТР на ВКС, четене на стара практика няма да ви е от особена полза.
А ако сте правилно мотивирани- има актуална практика, при това на всички съдилища, безвъзмездно.

Отговор на питането ви- не.

п.п. 778, какво значи " смислен адвокат" ?!? :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот blumenthal » 28 Фев 2010, 18:45

Поли благодаря за своевременния отговор .
blumenthal
Младши потребител

Мнениеот eliana » 28 Фев 2010, 19:39

Не, стажът на адвокатския сътрудник не е юридически.
Назначила съм човек на длъжност адвокатски сътрудник без юридическо образование. Адвокатският сътрудник има достъп до делата на адвоката и четейки може да научи много,освен това получава заплата.
eliana
Потребител

Мнениеот 778899 » 28 Фев 2010, 21:14

poli_g написа:
п.п. 778, какво значи " смислен адвокат" ?!? :roll:

игра на думи, поли...не вярвам да не си ме разбрала :D ! "смислен" за питащите тук, е онзи колега, който ще ги въвежда в истинската работа! :D
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот nksuccess » 28 Фев 2010, 22:47

Rum4o, трябва да си включиш личните съобщения, за да имаме нормална комуникация. В момента мога само да получавам съобщения, но трябва и твоите лични съобщения да са включени, за да имаме нормален диалог :) .
nksuccess
Потребител

Мнениеот student_pravo » 04 Мар 2010, 22:04

Наскоро чух от колеги, че едно вече правоспособно лице започнало работа като помощник на някакъв адвокат, срещу завидното месечно възнаграждение от 100 лв месечно. Не е ли това истинска гавра?
student_pravo
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Мар 2010, 22:40

Как ще е гавра, като му краде от занаята. Да не си мислите, че не е така. Казвам го малко шаблонно, но има истина.

И аз съм бил при адвокати, независимо от правоспособността. В момента съм все едно в конкуренция с тях, което оправдава ниското или никаквото заплащане.

Стажантът или сътрудникът се научава на мурафети, усвоява техники, научава основите и т.н.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот nksuccess » 04 Мар 2010, 23:26

А вие за работа в екип не сте ли чували? Нормално е да има текучество на стажанти и младши адвокати, но който иска да изгради екип може да го направи. Може и да "краде" занаята, но клиентите трудно ще открадне, а дори да си най-добрият като нямаш клиенти и никой не те знае какво от това. Създадена е порочната практика младите да мъккнат папки за жълти стотинки без да ги учат, а те от своя страна искат да се махнат от тази работа и като станат самостоятелни действат по същия начин. От това никой не печели.
nksuccess
Потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии