начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

ГОЛЯМОТО ПРЕЦАКВАНЕ!!!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ГОЛЯМОТО ПРЕЦАКВАНЕ!!!

Мнениеот tino76 » 26 Мар 2009, 14:56

Ей мишок ходи да копаеш в градината на майка си . Още не съм завършил, но много се дразня от такива като мишока. Ти какво очакваш - да те чака секретарката сутрин с кафенце и кроасан и да ти масажира краката може би ?!? Това може само във фирмата на тати или мама. Като няма такава ще търпиш брат иначе ще разбереш истинското значение на думата "глад". Препоръчвам ти сриала "Shark". Ще научиш много за нежното отношение към такива като теб.
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот lipstick » 26 Мар 2009, 15:33

Tino76 с това отношение ми е много интересно как би постъпил ти в такава ситуация...Може би просто би си стоял мирно и тихо и би търпял цялата тази помия да те облива всеки ден, а накрая би се чудил защо ръцете ти треперят без причина докато палиш 80-тата цигара за деня!
Когато завърших, първата ми работа по специалността беше на подобно място, ако не и по-лошо, тъй като фирмата беше семейна и двамата съпрузи не отстъпваха по нищо на семество Адамс, само че и без капка от симпатичните моменти във филма.
За един млад и амбициозен човек, който се старае да попива всяка капка знание и се старае да се "подкове" освен теоретично и в практиката също, който тича по 12-13 часа на ден срещу мизерна заплата и без наличието дори на обедна почивка, без каквито и да е привилегии и добавки (без дори предвидени пътни разходи за разкарването по какви ли не институции), който освен чисто юридическата работа, върши често и много технически задачи, квалификации като "тъпанари", "марди" и не се сещам още какви (тъй като се старая да не си огорчавам живота с безсмислени съжаления за минали неща) не може да се приемат за нормални!
Напълно подкрепям Mishi, че навреме се е окопитил и е напуснал едно такова работно място, защото най-важното е човек да знае цената си и да пази достойнството си! Дори и цената да не е толкова висока след университета, поради липсата на опит, при всички положения е цена, която търпи възходящо развитие, така че обидите и унизителните подмятания по никакъв начин не могат да помогнат в професионалното развитие, а напротив - само ще разклатят вярата на човек, ако достатъчно дълго трае излагането на такова вредно влияние!
Така че Tino76, не говори за неща, които не си преживял (BTW, пожелавам ти и да не ти се налага да ги изживееш, защото не смея да залагам на това как биха ти се отразили), а още повече не давай квалификации на хора, които са минали по този път и имат ясно изразена позиция по въпроса, а именно: "Ако пренебрегнеш една обида, няма да те подмине и втора".
Why are scientists replacing laboratory rats with lawyers? There are more lawyers than rats. Scientists can become emotionally attached to rats. And there are some things that rats will not do.
lipstick
Младши потребител

Мнениеот lipstick » 26 Мар 2009, 15:35

"............." идва от "тъп", не мислех, че ще се цензурира... За мен не по-малко обидно е и "марда", но не аз решавам тези неща... :D
Why are scientists replacing laboratory rats with lawyers? There are more lawyers than rats. Scientists can become emotionally attached to rats. And there are some things that rats will not do.
lipstick
Младши потребител

Мнениеот system » 26 Мар 2009, 16:12

До tino76: Млади човече, малко рано раздавате оценки. Никой от нас не е очаквал кафенце и кроасан, още по-малко масаж. Голяма част от нас, когато сме започвали, сме блъскали на пишещи машини и сме чели за Интернет в сп. "Паралели". Но поне бяхме посрещани и третирани с уважение ... на каквото отговаряхме по същия начин.
system
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 26 Мар 2009, 17:12

Това, което е направила колежката със сътрудника си е доста грубо.
Не знам какви дела води, но доколкото знам именно наказателните дела изискват концентрация и делово отношение - пък при такава напрегнатост, се правят грешки.
Освен това никой не възлага на стажанта си работа - винаги когато изпращат срещу мен стажанти - губят делата.
Това със стажантите е само в тяхна полза и адвоката трябва да го възприема като лична кауза, а не като допълнителен слуга.
Явно трябва да се мисли и в такава перспектива - след 5 години този стажант ще има собствени клиенти - нищо чудно да се свърже с бившия си патрон.
Освен това е много трудно да се обучи кадър. Глупаво е да се сменят като носни кърпички стажантите, при положение, че няма свестни кадри.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 02 Апр 2009, 19:45

Обаче каква излезе тя, колега, дано да четеш също - вместо да се правят съвместни усилия - колегата ми днеска излиза на работа в 10-30 часа, а аз в момента затварям пощата.

Коренно си промених мнението за темата - когато ми се стовари на гърба.

Долу стажантите, да живее безработицата.
ivan_lawyer
Старши потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии