- Дата и час: 19 Яну 2025, 00:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Новоизлюпените юристи
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
65 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Новоизлюпените юристи
Ооо супер, изпита по Облигационно право мина добре.
Паднаха се 4 въпроса, а не 8 както се твърдеше.
На моята група се падна:
1. Неустойка.Видове
2. Разваляне на двустранни договори поради неизпълнение.Способи.
3. Дарение
4. Отговорност за вреди
Гъдьо, абе как ще ви напусна.Никога ! С вас ми е добре. Теб първи ще кача в Бентлито от форума Ще вземем Поли и Янева за компания. Ще пием шампанско и ще харчим пари
И хората ще казват: Ето го най-прекрасния и очарователен Адвокат с Бентлито
Паднаха се 4 въпроса, а не 8 както се твърдеше.
На моята група се падна:
1. Неустойка.Видове
2. Разваляне на двустранни договори поради неизпълнение.Способи.
3. Дарение
4. Отговорност за вреди
Гъдьо, абе как ще ви напусна.Никога ! С вас ми е добре. Теб първи ще кача в Бентлито от форума Ще вземем Поли и Янева за компания. Ще пием шампанско и ще харчим пари
И хората ще казват: Ето го най-прекрасния и очарователен Адвокат с Бентлито
- advokat__nikolov
Как да откаже човек на тази компания?!?
Еле на возилото...
Уф, забравих- от мен това за този случай..
Еле на возилото...
Уф, забравих- от мен това за този случай..
- Гост.
- Старши потребител
Не знам защо, но неволно направих асоциация с Илф и Петров. "Ех, как ще ви повозя" и "Антилопа Гну".
- donchev
- Потребител
При мен нема "ех". Николов обича да сбъдва мечтите си. Значи важи правилото "хоп".... и готово
- advokat__nikolov
advokat__nikolov написа:При мен нема "ех". Николов обича да сбъдва мечтите си. Значи важи правилото "хоп".... и готово
Николов , да ти шътна мойто бентли , че ми омръзна.Мисля да си взема мерцедесче.Ей го на http://absurdi.com/view/960.html
.Евтинко ще ти го пусна.Няма и 13 000 хиляди евра.
- REVOLUTION
- Активен потребител
леле,до къде може да стигне човешката простотия?!?!?!
- cveti1605
- Младши потребител
Възможностите човешки са неограничени. Без съмнение.
Вас, какво точно ви притеснява?
Вас, какво точно ви притеснява?
- Гост.
- Старши потребител
cveti1605 написа:леле,до къде може да стигне човешката простотия?!?!?!
Явно не сте запозната със същността....
Адвокат Николов е колоритна личност, млад колега...., за когото в миналото бе валидна сентенцията "..... Е грешка на растежа".
Лично аз, наблюдавайки развитито му, т.е. съзряването му като юрист, съм склонна да приема малко странното му чувството за хумор.
И заключавам, че все по-редки са случаите на изявите му във форума, за които е вярна горната сентенция.
Веселяк чудак, какъвто е той, не спада към явлението "простотия"
-
Melly - Старши потребител
Да си "новоизлюпен" е супер! Има огромна доза адреналин! Страхотно предизвикателство!
Трябват Ви сериозни знания по право, българска граматика и познания за работа с хора, общуване и по възможност - мениджмънт. Също - сериозно поведение и сериозно облекло.
Казват, че се става юрист след 5 години работа. И е вярно!
В началото е много трудно, колкото и да е учил човек. Дори се налага да Ви обесняват къде са деловодствата, регистратурата и т.н. Да не говорим за спецификата на гражданското и наказателното право.
Но в това е предизвикателството. Аз започнах, когато бях в края на трети курс /беше доста отдавна/. Работа имаше, знам, че има и сега. Заплатата ми беше 200 лв. След 2 месеца здрава работае ми я увеличиха на 250 лв. После на 350 лв. и така...... Докато не се вземе решението за самостоятелна практика.
Успех Ви желая!
Трябват Ви сериозни знания по право, българска граматика и познания за работа с хора, общуване и по възможност - мениджмънт. Също - сериозно поведение и сериозно облекло.
Казват, че се става юрист след 5 години работа. И е вярно!
В началото е много трудно, колкото и да е учил човек. Дори се налага да Ви обесняват къде са деловодствата, регистратурата и т.н. Да не говорим за спецификата на гражданското и наказателното право.
Но в това е предизвикателството. Аз започнах, когато бях в края на трети курс /беше доста отдавна/. Работа имаше, знам, че има и сега. Заплатата ми беше 200 лв. След 2 месеца здрава работае ми я увеличиха на 250 лв. После на 350 лв. и така...... Докато не се вземе решението за самостоятелна практика.
Успех Ви желая!
- law_and_order
- Младши потребител
law_and_order написа:Казват, че се става юрист след 5 години работа. И е вярно!
На мен пък ми казаха , че юрист се става всеки ден , цял живот...Така че това с 5 години работа го забравете!
- REVOLUTION
- Активен потребител
E,разбира се,че е хубаво да си юрист.Ама да си от "богопомазаните" юристи,дето си знаят двете бонки на 30-то число и не носят отговорност за постановените от тях съдебни актове /било в последствие обжалвани и отменени или не/.
И частната практика си има предимства,НО И ЕДИН СЕРИОЗЕН НЕДОСТАТЪК.А той е - бачкаш изкарваш,не бачкаш-не изкарваш.
Ако колегата,уважаемия "Адвокат Николов" наистина се ориентира към свободната адвокатска професия да има в предвид най-важното правило за адвоката,а то е:
"ПЪРВО СЕ ПЛАЩА,А СЛЕД ТОВА СЕ РАБОТИ".Защото дойдоха много гладни години и всеки втори клиент се опитва "да мине метъра"
И частната практика си има предимства,НО И ЕДИН СЕРИОЗЕН НЕДОСТАТЪК.А той е - бачкаш изкарваш,не бачкаш-не изкарваш.
Ако колегата,уважаемия "Адвокат Николов" наистина се ориентира към свободната адвокатска професия да има в предвид най-важното правило за адвоката,а то е:
"ПЪРВО СЕ ПЛАЩА,А СЛЕД ТОВА СЕ РАБОТИ".Защото дойдоха много гладни години и всеки втори клиент се опитва "да мине метъра"
- sarbijanac
- Активен потребител
"...и тъжно, и грусно. и съклет...."
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
satir написа:"...и тъжно, и грусно. и съклет...."
"...на всяка манджа мирудия..."
-
Melly написа:cveti1605 написа:леле,до къде може да стигне човешката простотия?!?!?!
Явно не сте запозната със същността....
Адвокат Николов е колоритна личност, млад колега...., за когото в миналото бе валидна сентенцията "..... Е грешка на растежа".
Лично аз, наблюдавайки развитито му, т.е. съзряването му като юрист, съм склонна да приема малко странното му чувството за хумор.
И заключавам, че все по-редки са случаите на изявите му във форума, за които е вярна горната сентенция.
Веселяк чудак, какъвто е той, не спада към явлението "простотия"
Радвам се, че ме опознахте и най-вече чувството ми за хумор.
Цвети1605,
аз съм веселяк. Вие, сигурно, не разбирате що е да си весел и усмихнат всеки ден.
- advokat__nikolov
Melly написа:satir написа:"...и тъжно, и грусно. и съклет...."
"...на всяка манджа мирудия..."
нещо против?
-
Сruel_la,
Явно се стремиш да бъдеш винаги и на всяка цена "чадър" на Мода Сатирчо.
Благодаря за загрижеността ти относно правописа ми, но...
Едно голямо "НО", не си схванала умисъла ми.
Нарочната употреба на грешна буква в горната дума има своето значение
Т.е, мЕрудия към мИрудия се съотнася като "оригинал" към "бледо подобие на оригинала". Схвана ли?
Та, надявам се с пояснението ми да не съм те разочаровала напълно.
-
поредния Meteorism и последствията от него.
-
satir написа:пореднияТ Meteorism и последствията от него.
Граматико, граматико..... къде се дяна ти, горката, в писанията на Недостижимия (в собствените му очи, обаче)?
-
-
65 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|