- Дата и час: 19 Яну 2025, 00:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Юристи Масони
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
80 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Юристи Масони
Здравейте.
Има информация че доста наши колеги, включително и такива по високите етажи на съдебната власт са масони. Дори по едно време искаха да променят закона да правят длъжността съдя несъвместима с членството в масонска лоя, но в крайна сметка масонското лоби надделя.
Какво мислите за това? Редно ли е? Познавате ли някои ваш колега масон? Смятате ли че трябва да се осъществи организирана масонска съпротива?
Има информация че доста наши колеги, включително и такива по високите етажи на съдебната власт са масони. Дори по едно време искаха да променят закона да правят длъжността съдя несъвместима с членството в масонска лоя, но в крайна сметка масонското лоби надделя.
Какво мислите за това? Редно ли е? Познавате ли някои ваш колега масон? Смятате ли че трябва да се осъществи организирана масонска съпротива?
- bastard
- Потребител
Re: Юристи Масони
Чини ми се, че сте прекалили с четенето на книжки от типа "Великата конспирация", да има масони на ръководни постове навсякъде по света, да, вероятно има и доста юристи, и да им се забрани да съвместяват длъжността съдия с членство в масонска ложа, това няма да има никакъв ефект, просто г-н съдията ще бъде неизявен масон и няма да му бъде трудно, защото както знаете масоните са особено дискретни в дейността си.
Те българските управляващи с некадърността на служителите в администрацията си не могат да се преборят, та с влиянието на масоните ли!
Те българските управляващи с некадърността на служителите в администрацията си не могат да се преборят, та с влиянието на масоните ли!
- laridii
- Потребител
! М, да.... страшна конспирация виждам и аз!!!!!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
laridii, считам че bastard е абсолютно прав/ а. Без да влизам в излишни подробности, защото и без друго нямам много време, ще кажа само, че действително стана публична тайна привличането на действащи съдии, в т. ч. и административни ръководители на съдилища, в масонски ложи.
С оглед същността, организацията, йерархията и дейността на тази общност, правилно е да се счита, според мен, че това членство прави съдията зависим. Зависим ще е, и без да се постановява изрично в законов текст. Така, че всеки може да се позове на това и да поиска отвод.
Вярно е, че масоните поначало са дискретни, но така също е вярно, че напоследък се откриват и популяризират. В преса, например, може да се видят имена на масони, членуващи в тая или в оная ложа. Не съм видяла някой да излезе с опровержение или да е оспорил публикации в тази насока.
С оглед същността, организацията, йерархията и дейността на тази общност, правилно е да се счита, според мен, че това членство прави съдията зависим. Зависим ще е, и без да се постановява изрично в законов текст. Така, че всеки може да се позове на това и да поиска отвод.
Вярно е, че масоните поначало са дискретни, но така също е вярно, че напоследък се откриват и популяризират. В преса, например, може да се видят имена на масони, членуващи в тая или в оная ложа. Не съм видяла някой да излезе с опровержение или да е оспорил публикации в тази насока.
- razli4na
- Активен потребител
Вижте, никой не спори, че членството в масонската ложа те прави зависим. Но, защо изобщо да се заблуждаваме, че това е влияние, което не можем да спрем и да предотвратим. Дори и да има законова забрана за това да си масон и съдия едновременно ще продължи да има съдии масони, просто малцина ще знаят, че са такива. Няма ли вече достатъчно създадени правни норми, които не се прилагат и са останали на хартия.
Сигурно всички тук ще чували за едно изискване в Закона за държавния служител, според което държавният служител не бива да заема ръководен пост в политическа партия ..., е айде сега да почваме ли да изброяваме заедно със съдиите масони и държавните служители, които паралелно заемат висши партийни постове?
Сигурно всички тук ще чували за едно изискване в Закона за държавния служител, според което държавният служител не бива да заема ръководен пост в политическа партия ..., е айде сега да почваме ли да изброяваме заедно със съдиите масони и държавните служители, които паралелно заемат висши партийни постове?
- laridii
- Потребител
bastard написа:Какво мислите за това? Редно ли е? Познавате ли някои ваш колега масон? Смятате ли че трябва да се осъществи организирана масонска съпротива?
Това журналистическо разследване ли е?
-
error - Потребител
по-близо до масите! -казвам аз
-
otatoo - Младши потребител
Ще знам как да искам отвод на съдия вече - "Ти си масон".
Какво знчение има, дали е масон.
Ние си знаем кои са рисковите съдии, знаем (подозираме), за явлението "подкуп", но това не пречи да се подсигуряваме и да водим умело лодката на клиента в бурното море.
Как става това на практика - водят се две или повече алтернативни дела и така нататъка.
Впрочем, досега не съм бил изиграван от "масонска ложа".
Какво знчение има, дали е масон.
Ние си знаем кои са рисковите съдии, знаем (подозираме), за явлението "подкуп", но това не пречи да се подсигуряваме и да водим умело лодката на клиента в бурното море.
Как става това на практика - водят се две или повече алтернативни дела и така нататъка.
Впрочем, досега не съм бил изиграван от "масонска ложа".
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Само за да сме коректни, пък и защото ми хареса да спорим, laridii, отбелязвам, че примера ви не е подходящ. За "висши партийни постове" се приемат не тези по села и градове, а тези, вписани в регистъра. От тях не знам някой за заема несъвместим пост или служба.
Прав сте, че ако има законова забрана за това да си съдия и масон едновременно, може би няма да има кой знае каква фактическа промяна, тъй като ще държат на дискретност, а и от там не се излиза как да е, но пък помислете колко съдии ще се съгласят тепърва да се присъединят към масонската ложа, ако знаят, че по закон това ще е несъвместимо с упражняване на професията. Да не забравяме, че дискретност- дискретност, ама сме си българчета и винаги може да се намери някой, който в определен момент да те изхвърли от борда.
Прав сте, че ако има законова забрана за това да си съдия и масон едновременно, може би няма да има кой знае каква фактическа промяна, тъй като ще държат на дискретност, а и от там не се излиза как да е, но пък помислете колко съдии ще се съгласят тепърва да се присъединят към масонската ложа, ако знаят, че по закон това ще е несъвместимо с упражняване на професията. Да не забравяме, че дискретност- дискретност, ама сме си българчета и винаги може да се намери някой, който в определен момент да те изхвърли от борда.
- razli4na
- Активен потребител
Е кво лошо има да си масон?Напротив членството в ложата може само да те извиси като личност.Там членуват най-интeлигентните и напредничави хора.Например в миналото д-р на юридическите науки и министър-председател К.Стоилов е бил масон и т.н.Тука прозират някакви съмнения , че едва ли не това е мафия , тайна секта извършваща жертвоприношения и т.н.
П.П.
Ако някой масон чете поста ми , моля да ме препоръча за членство в ложата.Така де , и аз искам да управлявам света........
П.П.
Ако някой масон чете поста ми , моля да ме препоръча за членство в ложата.Така де , и аз искам да управлявам света........
- REVOLUTION
- Активен потребител
Да те извиси като личност? REVOLUTION, кво ти пречи да се "извисиш като личност" и без да си масон? Не, че ме питаш, ама да ти кажа: недей разчита първо да те поканят, а после да се "извисиш". Ако пък вземеш, че първо се "извисиш", после и да те канят, сигурно ще ги отсвириш.
После, за миналото ако искаш можем да говорим, ама за настоящето да кажеш, че "най- интелегентните и напредничави хора" били масоните... айде, моля! В настоящето си действа с пълна сила Бай Ганьовата приказка: келепиреца, байно...
После, за миналото ако искаш можем да говорим, ама за настоящето да кажеш, че "най- интелегентните и напредничави хора" били масоните... айде, моля! В настоящето си действа с пълна сила Бай Ганьовата приказка: келепиреца, байно...
- razli4na
- Активен потребител
Интересно, по какъв начин управляват света масоните?
Освен, разбира се, с някакъв глобален софтуер да командват така светофарите, че винаги, като бързаш да закъсняваш.
Смешно, някой си мисли, че управлява света.
Те не могат със задръстванията да се оправят, камо ли със света.
Това е някаква смешна история, за шарани - нали се плащат солени такси, за да си масон.
Нищо повече от кварталния клуб - там също се разиграват човешки съдби.
Особено в периода 13-14 години.
Освен, разбира се, с някакъв глобален софтуер да командват така светофарите, че винаги, като бързаш да закъсняваш.
Смешно, някой си мисли, че управлява света.
Те не могат със задръстванията да се оправят, камо ли със света.
Това е някаква смешна история, за шарани - нали се плащат солени такси, за да си масон.
Нищо повече от кварталния клуб - там също се разиграват човешки съдби.
Особено в периода 13-14 години.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Темата вървеше доста реалистично на моменти забавно, даже и кандидат-масони се появиха
И се появи другарката Колева и вкара малко мистицизъм и зловение в темичката. Бая народ откачи по тая булевардна литература за тайните общества, врачки и дрън-дрън.
И се появи другарката Колева и вкара малко мистицизъм и зловение в темичката. Бая народ откачи по тая булевардна литература за тайните общества, врачки и дрън-дрън.
- laridii
- Потребител
Ima versia, che izvestniat serien ubiec Jack the Ripper (izkormvacha) e bil mason, tui kato e umyrtviaval jertvite si v suotvetsvie s masonskata kletva.
А на какви условия трябва да отговаря умъртвяването, за да бъде "в съответствие с масонската клетва"?
- samoten_agent
- Младши потребител
Ето един цитат за госпожа Колева:
"
..............................
Наказателен закон
§ 1. Ако някой, бил войвода, бил член на комитета, бил вънкашен, бил кой бил, дръзне да издаде нещо на неприятеля ни, ще се накаже със смърт.
§ 2. Ако някой от влиятелните българи, или войвода, подкупен от чуждо правителство или от друго частно лице, поиска да ни пречи на работите под какъвто начин и да било, такъв ще се счита за неприятел и ще се наказва със смърт.
§ 3. Ако някой презре и отхвърли предначертаната държавна система „демократска република" и състави партии за деспотско-тиранска или конституционна система, то и таквизи ще се считат за неприятели на отечеството ни и ще се наказват със смърт.
§ 4. Ако някой не признае Централния революционарен български комитет и поиска да се опита по своя глава да подигне бунт, то за пръв път ще му се каже, но ако и то не помогне, ще се накаже със смърт.
§ 5. Ако някой от членовете на тайната полиция се откаже да извърши по заповедта на комитета някое си наказание, ще се накаже със смърт.
§ 6. Ако някой в пиянство изкаже нещо от тайната, за пръв път ще му се напомни, повтором ще се отстрани от работата ни.
§ 7. Ако някой от служащите, като председателят и др., поиска да злоупотреби със служебната власт, за пръв път ще се лиши от служба; повтором ще се извади съвсем, като по-напред да подпише за грешката си и да я поднесе писмено на комитета; ако и така не изпълни, ще се накаже със смърт".
Това не е Наказателният закон на Масонската ложа. А цитат от Устава на БРЦК, приет на заседанието на комитета между 29 април и 4 май 1872 г.
Явно според госпожа Колева и нашите революционери са сатанисти. Щом предвиждат смъртно наказание ... макар и не с удушаване. Впрочем, при изпълнението на наказанието явно се е допускала "оперативна самостоятелност"
"
..............................
Наказателен закон
§ 1. Ако някой, бил войвода, бил член на комитета, бил вънкашен, бил кой бил, дръзне да издаде нещо на неприятеля ни, ще се накаже със смърт.
§ 2. Ако някой от влиятелните българи, или войвода, подкупен от чуждо правителство или от друго частно лице, поиска да ни пречи на работите под какъвто начин и да било, такъв ще се счита за неприятел и ще се наказва със смърт.
§ 3. Ако някой презре и отхвърли предначертаната държавна система „демократска република" и състави партии за деспотско-тиранска или конституционна система, то и таквизи ще се считат за неприятели на отечеството ни и ще се наказват със смърт.
§ 4. Ако някой не признае Централния революционарен български комитет и поиска да се опита по своя глава да подигне бунт, то за пръв път ще му се каже, но ако и то не помогне, ще се накаже със смърт.
§ 5. Ако някой от членовете на тайната полиция се откаже да извърши по заповедта на комитета някое си наказание, ще се накаже със смърт.
§ 6. Ако някой в пиянство изкаже нещо от тайната, за пръв път ще му се напомни, повтором ще се отстрани от работата ни.
§ 7. Ако някой от служащите, като председателят и др., поиска да злоупотреби със служебната власт, за пръв път ще се лиши от служба; повтором ще се извади съвсем, като по-напред да подпише за грешката си и да я поднесе писмено на комитета; ако и така не изпълни, ще се накаже със смърт".
Това не е Наказателният закон на Масонската ложа. А цитат от Устава на БРЦК, приет на заседанието на комитета между 29 април и 4 май 1872 г.
Явно според госпожа Колева и нашите революционери са сатанисти. Щом предвиждат смъртно наказание ... макар и не с удушаване. Впрочем, при изпълнението на наказанието явно се е допускала "оперативна самостоятелност"
- system
- Активен потребител
ikoleva написа:Mislia, che ima mnogo mitove otnosno masonskata loja. Moga samo da kaja, che masonstvoto e ZLO!!! Tova ne e ni6to pove4e ot edna sataninska organizacia, zabulena s tolkova misteria, che chlenovete i ne sa naiasno v kakvo sa se vyvekli.
Ima versia, che izvestniat serien ubiec Jack the Ripper (izkormvacha) e bil mason, tui kato e umyrtviaval jertvite si v suotvetsvie s masonskata kletva.
Niama ni6to dobro i blagorodno v tova da se zakylnesh, che ako predadesh bratiata v bratstvoto, shte bydesh udushen i izkormen...
Za men masonite sa zabludeni kanar4eta s manii za velichie.
Za shatstie masonstvoto e ve4e otjivelica v zapadnia sviat, tui kato mladoto pokolenie namira za pulna skuka da se sabira na masonski sbirki i poradi tazi prichina tuk v Canada moje da vidish syvsem iasni i nedvusmileni reklami na masonkata cyrkva po ulicite.
Kukuriguuuuuuuuuu
- REVOLUTION
- Активен потребител
Малко оф топик ще дойде, ама... Спомням си, че миналото лято, когато бях в Разград, като всеки турист - юрист не мога да не видя къде са това съд, прокуратура и в градинката пред прокуратурата имаше паметник на някакъв масон, ама кой беше един такъв триъгълен беше паметника с една глава в триъгълника Ако има колеги от Разград - да помагат.
-
lexy21 - Активен потребител
Колеги, като се замислих ... това "масони" не идва ли от "маса", в смисъл на мебел, затрупана с бутилчици, салатки, ордьоври и т. н. Ако е това, и аз съм навит да вляза в организацията.
- system
- Активен потребител
razli4na написа:Да те извиси като личност? REVOLUTION, кво ти пречи да се "извисиш като личност" и без да си масон? Не, че ме питаш, ама да ти кажа: недей разчита първо да те поканят, а после да се "извисиш". Ако пък вземеш, че първо се "извисиш", после и да те канят, сигурно ще ги отсвириш.
razli4na , няма нищо лошо да се извисиш като личност и без да си масон.Всъщност извисяването е процес продължителен , до края на живота и членството в едно братство , клуб , общество или както искаш го наречи , състоящо се изключително от интилигентни и образовани хора , може само да спомогне за това.Само като проследим какви хора са били масони , някой от най-прогресивните световни личности , едва ли може да поддържаме , че масонството е нещо лошо само защото е тайно.Колкото до днешното състояние на нещата , не са ми известни членове на ложата , а на теб?Е как прецени какво хора членуват там.Аз съдя по миналото , а ти?Или и ти ги подозираш в сатанизъм.Понеже е забулено в тайна и не допускат кого да е , е лошо тъй ли?
Не съм масон , не знам много за тази организация , но някое време ако заслужа членство ще се включа със сигурност..
Последна промяна REVOLUTION на 05 Мар 2009, 15:45, променена общо 1 път
- REVOLUTION
- Активен потребител
Ето и най-известните български масони , според официалния уеб сайт на българската ложа.
http://www.freemasonry.bg/famous-bulgarian-masons.html
архимандрит Ефрем;
екзарх Стефан (1878-1957);
Иван Ведър (1827-1898);
Ангел Кънчев (1850-1872);
д-р Константин Стоилов (1853-1901);
Константин Величков (1855-1907);
Захари Стоянов (1850-1889);
княз Александър Батенберг (1857-1893);
Никола Обретенов (1849-1939);
Димитър Карамфилович (1839-1906);
проф. Георги Златарски (1854-1909);
Александър Теодоров - Балан (1859-1959);
Александър Протогеров (1867-1928);
Проф. Асен Златаров (1855-1936);
Симеон Радев (1879-1967);
проф. Богдан Филов (1883-1945);
проф. Михаил Арнаудов (1878-1978);
проф. Венелин Ганев (1880-1966);
Кимон Георгиев (1882-1969);
Никола Петков (1893-1947);
Петър Габровски (1898-1945);
Контраадмирал Сава Николов Иванов (1891-1958);
Капитан I ранг Георги Славянов (1893-1966).
http://www.freemasonry.bg/famous-bulgarian-masons.html
архимандрит Ефрем;
екзарх Стефан (1878-1957);
Иван Ведър (1827-1898);
Ангел Кънчев (1850-1872);
д-р Константин Стоилов (1853-1901);
Константин Величков (1855-1907);
Захари Стоянов (1850-1889);
княз Александър Батенберг (1857-1893);
Никола Обретенов (1849-1939);
Димитър Карамфилович (1839-1906);
проф. Георги Златарски (1854-1909);
Александър Теодоров - Балан (1859-1959);
Александър Протогеров (1867-1928);
Проф. Асен Златаров (1855-1936);
Симеон Радев (1879-1967);
проф. Богдан Филов (1883-1945);
проф. Михаил Арнаудов (1878-1978);
проф. Венелин Ганев (1880-1966);
Кимон Георгиев (1882-1969);
Никола Петков (1893-1947);
Петър Габровски (1898-1945);
Контраадмирал Сава Николов Иванов (1891-1958);
Капитан I ранг Георги Славянов (1893-1966).
- REVOLUTION
- Активен потребител
80 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|