начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Помощ - етажна собственост

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ - етажна собственост

Мнениеот vili_zl » 22 Мар 2009, 16:55

Притежавам трети последен етаж от къща. Покрива е в доста окаяно състояние и тече от всякъде в резултат на което и таваните в етажа ми са целите на петна. Интересува ме има ли законов начин по който всички да се включат в ремонта на покрива, тъй като всички има идеални части от него но никой не го интересува за ремонта. На първия и втория етаж разбира се не им течат таваните и на тях не им е спешен ремонта и винаги излизат с оправданието сега нямаме пари. Помогнете ми какво да направя, нима аз сама трябва да поема този тежък и скъп ремонт???
vili_zl
Нов потребител

Re: Помощ - етажна собственост

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Мар 2009, 18:03

За необхидими разноски решение общо събрание на собствениците не се изисква, а са длъжни да участват в тия разноски. А когато не искат, просто се обърнете към районен съд. Решението на съда ще замести непостигнатото съгласие, като в последствие всеки ще участва в разноските съобразно делът в общите части, който се определя като съотношение на стойността на помещението към стойността на цялата сграда.
advokat__nikolov

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Мар 2009, 18:11

Ако ми кажете квадратурата на помещението и горе-долу стойността на сградата, както и горе-долу цената на ремонта, ще ви сметна и колко пари трябва да дадете за ремонта. Останалите пари ще се дадат от другите собственици по същата формула.
advokat__nikolov

Мнениеот 778899 » 22 Мар 2009, 18:23

да не си се преквалифицирал, николов :shock: ?!? щом и техническите сметки правиш....
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот advukat_nikolov » 22 Мар 2009, 18:37

АдвУкат_Николов кряка като квачка...
АдвУкат_Николов със акъл ще ви измачка.

За АдвУкат_Николов даже слънцето е сянка,
само с мисъл можел да разбие банка.

АдвУкат_Николов не занимава се с интриги.
АдвУкат_Николов е изчел много книги.

АдвУкат_Николов може всичко с устата.
АдвУкат_Николов по-красив е от красотата.

АдвУкат_Николов сам самичък си е секта.
АдвУкат_Николов бил измислил Интелекта.

АдвУкат_Николов абсолютно всичко сътворил е.
АдвУкат_Николов динозаврите избил е.

АдвУкат_Николов всички с думи може да затрие.
АдвУкат_Николов нищичко от никого не крие.

АдвУкат_Николов със звездите си говори...
С АдвУкат_Николов даже лудият не спори.

АдвУкат_Николов даже Бойко превъзхожда.
АдвУкат_Николов на България е вожда.

Ние тук се правим на поети, а той в леглото прави пируети.

АдвУкат_Николов не обича просто ”женки”.
АдвУкат_Николов спи само с джентълменки.

АдвУкат_Николов всичко може да докаже.
АдвУкат_Николов с логика ще ви размаже.

За АдвУкат_Николов няма неизвестни!
За АдвУкат_Николов новините са непресни...

Мъдрост за него нещо е банално.
АдвУкат_Николов е богатство национално!!!
Незнанието-не опрaвдава

Аз не съм адвокат.Аз съм ®Адвокат Николов®
Адвокатска къща "Пламен Николов & съдружници"

Nikolov Lawyer

Изображение
advukat_nikolov
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 22 Мар 2009, 18:43

:lol: :lol: :lol: ....абе, подозирах аз, че е така!!!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Мар 2009, 19:09

Абе викат ми Адвокат Николов-юридическата енциклопедия.
Даже една мацка, с която пихме розе в къщи, ме нарисува до две каруци пълни с книги, а аз стоя, с книга в ръка, в една трета каруца пълна до половината с книги, а пред мен ме чакаше четвърта, НО ПЪЛНА С ПАРИ.

С други думи красивите мацки обожават да са с мен. Купона, секса, визията, чувството за хумор са ми превъзходни.

Грозните ме мразят, даже една мърла ме спъна по стъпалата. После мацката ми, която беше с мен, усетила умисъла, й тегли майните: "Ее, ..учко, ще те обеся на собствените ти коси".

А аз от смях нищо не можах да кажа :D
advokat__nikolov

Мнениеот 778899 » 22 Мар 2009, 19:12

дет викаш, ясно е....ама, ясно е едно, пък мен ако питаш..., че точно ТАЗИ дето те е рисувала :lol: :lol: :lol: е била ТВОЯТА МАЦКА ..сродни души сте с нея, ако ме разбираш правилно :wink: ....ахахахахах, ако си я изпуснал, бягай да я гониш, че трудно втори път ще попаднеш на ТОЧНАТА мадама.... :lol:
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 22 Мар 2009, 19:18

...чакай, че се досетих...що на каруци, бе....а не два майбаха например, или щото девойката, прозряла поговорката...че момчето може да си иде от селото, но селото от момчето...никога, я е претворила в краски!?!? ....кАжи нАчи :lol: !
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Мар 2009, 19:25

Тя казва: "Инвестирам в красиви мъже с блестящо бъдеще. Усещам ги."
Питам я, ще ме обичаш ли тогава заради мен самия. А тя казва-всичко ще обичам в тебе-максималистка съм.

:D :D :D
advokat__nikolov

Мнениеот 778899 » 22 Мар 2009, 19:32

тогава...вЕрвай ми, твоята е тази!.... :lol: :lol: :lol: бързо да я взимаш! айде стига, че оспамихме на човека темата!!!!!

и аз пак на мойта да си дойда....това с каруците :lol: , понеже ме впечатли...това да не е съвременният вариант на "андрешко.........." , а? :lol: :lol: :lol:
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Мар 2009, 19:37

Когато имам да чета ги "гоня". А една мацка вика: Не! Ще ме гушкаш, а аз ще ти чета, а ти си схващай.

:D :D :D
advokat__nikolov

Мнениеот 778899 » 22 Мар 2009, 19:39

...а ти си хващай парцалите и да те няма!!!!!! :lol:
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Мар 2009, 19:52

По принцип гадже постоянно нямам. Но съм "играчка" за много мацки. Така няма изневери, няма сърдити.
advokat__nikolov

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Мар 2009, 19:56

Николов ще стане адвокат, разбира се.

Не разбирам защо го иронизирате - има потенциала - по мое време също не се четеше - поради което виждам точно себе си в огледалото сутрин - единственият адвокат от випуска.

Добре де, от 3000 адвокати в България сега сме сигурно 1000 - действащи - като извадим още 200 - 300 (по различни причини) оставаме по-малко и от охраната на Президенството например.

Жалко е да отблъскваме кандидати още преди изпита.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Мар 2009, 20:06

И твае, че извън този кръг никой нищо не подозира. Тръгнеш ли да разправяш подробности на хората-свършен си. Тупайте си топката и тва е.

Най-глупаво е да тръбиш: аз спах с онази. Щото за теб е добре, но за мацката не е. И за тва също ме обичат.

Поздрави на Иван суперАдвоката. Търси ли той стажанти.
advokat__nikolov

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Мар 2009, 20:27

Разбира се, че търся - например утре съм с колегата Безименен на дело срещу Втора инстанция - гръбначно счупване, тежка телесна повреда, без граждански иск.

Как се оправя такава телесна повреда - не се признаваш за виновен - скоро (2010) изтича давността за гражданския иск.

Когато не те осъдят на граждански иск, по-лесно се работи.

Експертиза, втора експертиза, разплакана дознателка с минижуп (по-скоро смъкнат шал), отчаяние, оскръбление, унижение.

Първо, второ насрочване, пренасрочване - грешка, явяване - разболяване, инфаркти, каквото трябва.

Николов, трябва да гледаш на професията си стопански - ти си градинаря - делата са твоите насаждения - например глобите са скорозрейки - веднага връзват, веднага плодят.

Тежките дела са боабаби - пет години връзват, пет години дават плод.

Разводите са примерно пъпеши - засаждаш ги лятото - на другата година плюеш семките.

Въобще търси дела, докато си млад - например моята първа и единствена (централна) телевизионна изява беше през 1999 (там някъде) година - при което бях старши стажант към адвокатска кантора - премахване от общината на оградата на човек. Дадох интервю за телевизията (тогава нямаше сутрешен блок) - разбира се бях гледан - с папката под мишница, на фона на багера.

Така се почва - първо носиш чантите на някой, после на тебе ти носят чантите.

Не закъснявай за срещи - никога повече от двадесет минути - това може да си го позволиш само за срещи.

Моли за среща влиятелни твои роднини - за да намерят работа при някой бизнесмен.

Впрочем, не се съмнявай - шанса и съдбата са силни късмети.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Мар 2009, 22:16

Това, което казвате, ме трогна и надъха.

На това, което мога да разчитам, за да се реализирам, е единствено съдбата. Тя ще реши. Друг избор нямам.
advokat__nikolov

Мнениеот 778899 » 22 Мар 2009, 22:19

събрахте се с айвън! :wink:
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Мар 2009, 22:29

Николов, още си спомням годините на изпити и на оцеляване - например - изпит при Димитър Михайлов, при Александър Стойнов, при сегашния главпрокурор Велчев, при Пламен Панайотов.

Въпросите за умисъла, за евентуалния и прекия умисъл, за вината, за небрежността.

За оправдания стопански риск, за случайното събитие.

Разбира се, аз готвя предимно граждански казуси, но поради фамилията ми често ме бъркат с известни имена и имам няколко наказателни процедури - например утрешното ми дело е "Хаспел пада, осакатява двама, единия завинаги инвалид". Имам и "Шофьор кара пиян, отнемат му книжката, на връщане го хващат пак".

Винаги съм подхождал отстрани на събитията - първо - парите (хонорара), после работата.

Естествено - парите вдъхновяват, не знам как го правят - но пари ми дай, пари ми дай и повече не ме търси.

Най-важното е да захапеш - търси си клиенти, никога не отказвай клиент, защото клиента е свещен.

Имай предвид, че има едни 10 (десет) години на борба, отчаяние, страдание, мъка, преди да се наречеш майстор.

Не става лесно, но минава като за един ден.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Общи дискусии