- Дата и час: 16 Дек 2024, 01:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ - етажна собственост
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ - етажна собственост
Притежавам трети последен етаж от къща. Покрива е в доста окаяно състояние и тече от всякъде в резултат на което и таваните в етажа ми са целите на петна. Интересува ме има ли законов начин по който всички да се включат в ремонта на покрива, тъй като всички има идеални части от него но никой не го интересува за ремонта. На първия и втория етаж разбира се не им течат таваните и на тях не им е спешен ремонта и винаги излизат с оправданието сега нямаме пари. Помогнете ми какво да направя, нима аз сама трябва да поема този тежък и скъп ремонт???
- vili_zl
- Нов потребител
Re: Помощ - етажна собственост
За необхидими разноски решение общо събрание на собствениците не се изисква, а са длъжни да участват в тия разноски. А когато не искат, просто се обърнете към районен съд. Решението на съда ще замести непостигнатото съгласие, като в последствие всеки ще участва в разноските съобразно делът в общите части, който се определя като съотношение на стойността на помещението към стойността на цялата сграда.
- advokat__nikolov
Ако ми кажете квадратурата на помещението и горе-долу стойността на сградата, както и горе-долу цената на ремонта, ще ви сметна и колко пари трябва да дадете за ремонта. Останалите пари ще се дадат от другите собственици по същата формула.
- advokat__nikolov
да не си се преквалифицирал, николов ?!? щом и техническите сметки правиш....
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
АдвУкат_Николов кряка като квачка...
АдвУкат_Николов със акъл ще ви измачка.
За АдвУкат_Николов даже слънцето е сянка,
само с мисъл можел да разбие банка.
АдвУкат_Николов не занимава се с интриги.
АдвУкат_Николов е изчел много книги.
АдвУкат_Николов може всичко с устата.
АдвУкат_Николов по-красив е от красотата.
АдвУкат_Николов сам самичък си е секта.
АдвУкат_Николов бил измислил Интелекта.
АдвУкат_Николов абсолютно всичко сътворил е.
АдвУкат_Николов динозаврите избил е.
АдвУкат_Николов всички с думи може да затрие.
АдвУкат_Николов нищичко от никого не крие.
АдвУкат_Николов със звездите си говори...
С АдвУкат_Николов даже лудият не спори.
АдвУкат_Николов даже Бойко превъзхожда.
АдвУкат_Николов на България е вожда.
Ние тук се правим на поети, а той в леглото прави пируети.
АдвУкат_Николов не обича просто ”женки”.
АдвУкат_Николов спи само с джентълменки.
АдвУкат_Николов всичко може да докаже.
АдвУкат_Николов с логика ще ви размаже.
За АдвУкат_Николов няма неизвестни!
За АдвУкат_Николов новините са непресни...
Мъдрост за него нещо е банално.
АдвУкат_Николов е богатство национално!!!
АдвУкат_Николов със акъл ще ви измачка.
За АдвУкат_Николов даже слънцето е сянка,
само с мисъл можел да разбие банка.
АдвУкат_Николов не занимава се с интриги.
АдвУкат_Николов е изчел много книги.
АдвУкат_Николов може всичко с устата.
АдвУкат_Николов по-красив е от красотата.
АдвУкат_Николов сам самичък си е секта.
АдвУкат_Николов бил измислил Интелекта.
АдвУкат_Николов абсолютно всичко сътворил е.
АдвУкат_Николов динозаврите избил е.
АдвУкат_Николов всички с думи може да затрие.
АдвУкат_Николов нищичко от никого не крие.
АдвУкат_Николов със звездите си говори...
С АдвУкат_Николов даже лудият не спори.
АдвУкат_Николов даже Бойко превъзхожда.
АдвУкат_Николов на България е вожда.
Ние тук се правим на поети, а той в леглото прави пируети.
АдвУкат_Николов не обича просто ”женки”.
АдвУкат_Николов спи само с джентълменки.
АдвУкат_Николов всичко може да докаже.
АдвУкат_Николов с логика ще ви размаже.
За АдвУкат_Николов няма неизвестни!
За АдвУкат_Николов новините са непресни...
Мъдрост за него нещо е банално.
АдвУкат_Николов е богатство национално!!!
Незнанието-не опрaвдава
Аз не съм адвокат.Аз съм ®Адвокат Николов®
Адвокатска къща "Пламен Николов & съдружници"
Nikolov Lawyer
Аз не съм адвокат.Аз съм ®Адвокат Николов®
Адвокатска къща "Пламен Николов & съдружници"
Nikolov Lawyer
- advukat_nikolov
- Младши потребител
....абе, подозирах аз, че е така!!!
-
Абе викат ми Адвокат Николов-юридическата енциклопедия.
Даже една мацка, с която пихме розе в къщи, ме нарисува до две каруци пълни с книги, а аз стоя, с книга в ръка, в една трета каруца пълна до половината с книги, а пред мен ме чакаше четвърта, НО ПЪЛНА С ПАРИ.
С други думи красивите мацки обожават да са с мен. Купона, секса, визията, чувството за хумор са ми превъзходни.
Грозните ме мразят, даже една мърла ме спъна по стъпалата. После мацката ми, която беше с мен, усетила умисъла, й тегли майните: "Ее, ..учко, ще те обеся на собствените ти коси".
А аз от смях нищо не можах да кажа
Даже една мацка, с която пихме розе в къщи, ме нарисува до две каруци пълни с книги, а аз стоя, с книга в ръка, в една трета каруца пълна до половината с книги, а пред мен ме чакаше четвърта, НО ПЪЛНА С ПАРИ.
С други думи красивите мацки обожават да са с мен. Купона, секса, визията, чувството за хумор са ми превъзходни.
Грозните ме мразят, даже една мърла ме спъна по стъпалата. После мацката ми, която беше с мен, усетила умисъла, й тегли майните: "Ее, ..учко, ще те обеся на собствените ти коси".
А аз от смях нищо не можах да кажа
- advokat__nikolov
дет викаш, ясно е....ама, ясно е едно, пък мен ако питаш..., че точно ТАЗИ дето те е рисувала е била ТВОЯТА МАЦКА ..сродни души сте с нея, ако ме разбираш правилно ....ахахахахах, ако си я изпуснал, бягай да я гониш, че трудно втори път ще попаднеш на ТОЧНАТА мадама....
-
...чакай, че се досетих...що на каруци, бе....а не два майбаха например, или щото девойката, прозряла поговорката...че момчето може да си иде от селото, но селото от момчето...никога, я е претворила в краски!?!? ....кАжи нАчи !
-
Тя казва: "Инвестирам в красиви мъже с блестящо бъдеще. Усещам ги."
Питам я, ще ме обичаш ли тогава заради мен самия. А тя казва-всичко ще обичам в тебе-максималистка съм.
Питам я, ще ме обичаш ли тогава заради мен самия. А тя казва-всичко ще обичам в тебе-максималистка съм.
- advokat__nikolov
тогава...вЕрвай ми, твоята е тази!.... бързо да я взимаш! айде стига, че оспамихме на човека темата!!!!!
и аз пак на мойта да си дойда....това с каруците , понеже ме впечатли...това да не е съвременният вариант на "андрешко.........." , а?
и аз пак на мойта да си дойда....това с каруците , понеже ме впечатли...това да не е съвременният вариант на "андрешко.........." , а?
-
Когато имам да чета ги "гоня". А една мацка вика: Не! Ще ме гушкаш, а аз ще ти чета, а ти си схващай.
- advokat__nikolov
...а ти си хващай парцалите и да те няма!!!!!!
-
По принцип гадже постоянно нямам. Но съм "играчка" за много мацки. Така няма изневери, няма сърдити.
- advokat__nikolov
Николов ще стане адвокат, разбира се.
Не разбирам защо го иронизирате - има потенциала - по мое време също не се четеше - поради което виждам точно себе си в огледалото сутрин - единственият адвокат от випуска.
Добре де, от 3000 адвокати в България сега сме сигурно 1000 - действащи - като извадим още 200 - 300 (по различни причини) оставаме по-малко и от охраната на Президенството например.
Жалко е да отблъскваме кандидати още преди изпита.
Не разбирам защо го иронизирате - има потенциала - по мое време също не се четеше - поради което виждам точно себе си в огледалото сутрин - единственият адвокат от випуска.
Добре де, от 3000 адвокати в България сега сме сигурно 1000 - действащи - като извадим още 200 - 300 (по различни причини) оставаме по-малко и от охраната на Президенството например.
Жалко е да отблъскваме кандидати още преди изпита.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
И твае, че извън този кръг никой нищо не подозира. Тръгнеш ли да разправяш подробности на хората-свършен си. Тупайте си топката и тва е.
Най-глупаво е да тръбиш: аз спах с онази. Щото за теб е добре, но за мацката не е. И за тва също ме обичат.
Поздрави на Иван суперАдвоката. Търси ли той стажанти.
Най-глупаво е да тръбиш: аз спах с онази. Щото за теб е добре, но за мацката не е. И за тва също ме обичат.
Поздрави на Иван суперАдвоката. Търси ли той стажанти.
- advokat__nikolov
Разбира се, че търся - например утре съм с колегата Безименен на дело срещу Втора инстанция - гръбначно счупване, тежка телесна повреда, без граждански иск.
Как се оправя такава телесна повреда - не се признаваш за виновен - скоро (2010) изтича давността за гражданския иск.
Когато не те осъдят на граждански иск, по-лесно се работи.
Експертиза, втора експертиза, разплакана дознателка с минижуп (по-скоро смъкнат шал), отчаяние, оскръбление, унижение.
Първо, второ насрочване, пренасрочване - грешка, явяване - разболяване, инфаркти, каквото трябва.
Николов, трябва да гледаш на професията си стопански - ти си градинаря - делата са твоите насаждения - например глобите са скорозрейки - веднага връзват, веднага плодят.
Тежките дела са боабаби - пет години връзват, пет години дават плод.
Разводите са примерно пъпеши - засаждаш ги лятото - на другата година плюеш семките.
Въобще търси дела, докато си млад - например моята първа и единствена (централна) телевизионна изява беше през 1999 (там някъде) година - при което бях старши стажант към адвокатска кантора - премахване от общината на оградата на човек. Дадох интервю за телевизията (тогава нямаше сутрешен блок) - разбира се бях гледан - с папката под мишница, на фона на багера.
Така се почва - първо носиш чантите на някой, после на тебе ти носят чантите.
Не закъснявай за срещи - никога повече от двадесет минути - това може да си го позволиш само за срещи.
Моли за среща влиятелни твои роднини - за да намерят работа при някой бизнесмен.
Впрочем, не се съмнявай - шанса и съдбата са силни късмети.
Как се оправя такава телесна повреда - не се признаваш за виновен - скоро (2010) изтича давността за гражданския иск.
Когато не те осъдят на граждански иск, по-лесно се работи.
Експертиза, втора експертиза, разплакана дознателка с минижуп (по-скоро смъкнат шал), отчаяние, оскръбление, унижение.
Първо, второ насрочване, пренасрочване - грешка, явяване - разболяване, инфаркти, каквото трябва.
Николов, трябва да гледаш на професията си стопански - ти си градинаря - делата са твоите насаждения - например глобите са скорозрейки - веднага връзват, веднага плодят.
Тежките дела са боабаби - пет години връзват, пет години дават плод.
Разводите са примерно пъпеши - засаждаш ги лятото - на другата година плюеш семките.
Въобще търси дела, докато си млад - например моята първа и единствена (централна) телевизионна изява беше през 1999 (там някъде) година - при което бях старши стажант към адвокатска кантора - премахване от общината на оградата на човек. Дадох интервю за телевизията (тогава нямаше сутрешен блок) - разбира се бях гледан - с папката под мишница, на фона на багера.
Така се почва - първо носиш чантите на някой, после на тебе ти носят чантите.
Не закъснявай за срещи - никога повече от двадесет минути - това може да си го позволиш само за срещи.
Моли за среща влиятелни твои роднини - за да намерят работа при някой бизнесмен.
Впрочем, не се съмнявай - шанса и съдбата са силни късмети.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Това, което казвате, ме трогна и надъха.
На това, което мога да разчитам, за да се реализирам, е единствено съдбата. Тя ще реши. Друг избор нямам.
На това, което мога да разчитам, за да се реализирам, е единствено съдбата. Тя ще реши. Друг избор нямам.
- advokat__nikolov
събрахте се с айвън!
-
Николов, още си спомням годините на изпити и на оцеляване - например - изпит при Димитър Михайлов, при Александър Стойнов, при сегашния главпрокурор Велчев, при Пламен Панайотов.
Въпросите за умисъла, за евентуалния и прекия умисъл, за вината, за небрежността.
За оправдания стопански риск, за случайното събитие.
Разбира се, аз готвя предимно граждански казуси, но поради фамилията ми често ме бъркат с известни имена и имам няколко наказателни процедури - например утрешното ми дело е "Хаспел пада, осакатява двама, единия завинаги инвалид". Имам и "Шофьор кара пиян, отнемат му книжката, на връщане го хващат пак".
Винаги съм подхождал отстрани на събитията - първо - парите (хонорара), после работата.
Естествено - парите вдъхновяват, не знам как го правят - но пари ми дай, пари ми дай и повече не ме търси.
Най-важното е да захапеш - търси си клиенти, никога не отказвай клиент, защото клиента е свещен.
Имай предвид, че има едни 10 (десет) години на борба, отчаяние, страдание, мъка, преди да се наречеш майстор.
Не става лесно, но минава като за един ден.
Въпросите за умисъла, за евентуалния и прекия умисъл, за вината, за небрежността.
За оправдания стопански риск, за случайното събитие.
Разбира се, аз готвя предимно граждански казуси, но поради фамилията ми често ме бъркат с известни имена и имам няколко наказателни процедури - например утрешното ми дело е "Хаспел пада, осакатява двама, единия завинаги инвалид". Имам и "Шофьор кара пиян, отнемат му книжката, на връщане го хващат пак".
Винаги съм подхождал отстрани на събитията - първо - парите (хонорара), после работата.
Естествено - парите вдъхновяват, не знам как го правят - но пари ми дай, пари ми дай и повече не ме търси.
Най-важното е да захапеш - търси си клиенти, никога не отказвай клиент, защото клиента е свещен.
Имай предвид, че има едни 10 (десет) години на борба, отчаяние, страдание, мъка, преди да се наречеш майстор.
Не става лесно, но минава като за един ден.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
20 мнения
• Страница 1 от 1
|
|