начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

ГОЛЯМОТО ПРЕЦАКВАНЕ!!!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ГОЛЯМОТО ПРЕЦАКВАНЕ!!!

Мнениеот mishi_83 » 24 Мар 2009, 18:47

Здравейте, колеги!
Обръщам се към всички Вас и най-вече към начинаещите юристи, за да се опитам да Ви предпазя от грешката, която направих аз и която ми костваше изключително психическо натоварване и голямо унижение.

Преди време във форума, раздел "Общи дискусии" беше пусната тема "Има ли безработица при юристите?". За тези, които не са я чели - виж viewtopic.php?f=5&t=35005&st=0&sk=t&sd=a&hilit=elibor

Въпреки че ми остават няколко месеца до края на стажа по ЗСВ, реших да се пробвам. Изпратих CV, в отговор на което получих мейл с тест от 10 въпроса от областта на наказателното право и процес. Отговорих на въпросите, в следствие на което бях поканен на интервю от въпросната персона elibor. Всичко мина добре, водихме непринуден разговор, коментирахме естеството на предлаганата работа и други подобни. След няколко дни ме поканиха на второ интервю - този път с шефа на кантората, което също мина добре, макар да бях видимо притеснен. Както и да е - на следващия ден разбрах, че съм получил работата. Бях изключително щастлив, тъй като ми предоставиха възможност да се занимавам с наказателно право, макар с доста ограничен дял от него и бях решил да дам всичко от себе си и от това, което съм постигнал сам, а не от това, което съм научил в ЮЗУ - Благоевград :lol:

Както и да е.. До тук добре, но какво се оказа всъщност...
Първия ден бях на дело в провинцията. Отидох с костюм, защото въпросната elibor имаше изискване, когато влизаме в съдебна зала да сме облечени подобаващо. Е, поизтупах прахта от костюма от абсолвентската, и отидох на първия си работен ден. През цялото време elibor ми обясняваше колко е велика, как до момента няма изгубено дело, как държи на добре свършената работа и т.н. Чувствах се горд, че ще работя с такъв човек. След делото се върнахме в кантората и забелязах, че elibor се държи изключително грубо с останалите колеги. Този факт определено ме смути и тя побърза да ми обясни, че ако аз си върша работата съвестно и коректно - няма да имаме проблеми. Реших (по-скоро се заблудих), че причината може би е в другите... Минаха още няколко дни, в които всичко беше наред, след което обаче започна да ми се прояснява от къде идва проблемът в кантората...

Направи ми впечатление, че всичко, което направя, биваше коригирано. Първоначално си мислех, че проблемът е в мен и се бях стреснал Попитах elibor защо например замества използваната от мен дума "депозира" с "изпратих"; защо премахва използваните от мен юридически термини; защо заменя моите мотиви с нейни и т.н. Отговорът - незнам какво означават тези термини, а основният аргумент бе - аз съм консервативна и не искам някой да променя нещата т.е. трябваше да преписвам всичко от нея и нямах право да излагам собствено си мнение. В този ред на мисли ми каза - аз се спрях на начинаещ юрист, за да го моделирам да мисли като мен и се надявам да успея да го постигна при теб, тъй като преди мен е имало около 4-5 човека, които не са били на нейното мнение и се е наложило да си тръгнат. Каза, че е нужна дисциплина и че ако й противореча, ще се наложи да започне да ме глобява. Освен това нямало смисъл да се оплаквам на шефа, тъй като служителите преди мен са го направили и се е наложило да си тръгнат...

На следващия ден дойде при мен към края на работното време и започна да крещи, че ако не напиша две молби до...., нямало да си тръгна. Останах изумен, тъй като не я бях провокирал с нищо?! Отвърнах, че молбите са написани още сутринта. Тогава тя започна да ме обвинява, че се правя на великия юрист, но всъщност съм никой, пък тя е най-великата, защото е обиколила цяла България. Фактът, че съм прочел цялата съдебна практика не означавал нищо, тъй като не съм се явил на нито едно дело до момента. В заключение заяви да не си мисля, че като се впиша в колегията ще имам собствени дела и ще мога да вземам самостоятелни решения, тъй като всички дела щели да минават през нея и тя ще прецени кое дело да ми бъде предоставено.

Положението започна да става доста сериозно.. Всяка една минута очаквах да избухне и да започне да крещи, което беше адски стресиращо. Да не говоря, че всички тези истерични изблици бяха съпроводени с тряскане на врати, поредица от псувни, обиди, заплахи и т.н.

В крайна сметка не издържах и си тръгнах. Седнах при шефа, който между другото е изключително коректен, обясних му причините и му пожелах успех в търсенето на колега на elibor. Не можех да си представя някой да ме унижава по този начин и то напълно незаслужено, имайки предвид, че съм учил толкова време, давал съм всичко от себе си и съм постигнал всичко сам?! Просто не изтърпях унижението!

Апелирам към всички колеги да не търпят подобно отношение, независимо от предлаганото заплащане, защото ние не сме роби. Вярвам, че всеки амбициозен млад човек ще намери своето място сред останалите и ще успее да се докаже като добър професионалист. Не пожелавам на никого това, което ми се наложи да преживея - тъй като вече втори ден от както напуснах, все още не мога да се успокоя и да забравя преживяното.

Надявам се да изкореня вродената ми наивност и съжалявам, че не обърнах внимание на постингите на някои от колегите, които бяха попитали elibor "Дали причината не у нея самата?". Защото не е невъзможно шефът ти да намери човек – невъзможно е ти да контактуваш по нормален начин с когото и да било.

Ето защо, драга elibor, смятам, че причината наистина е у теб и колкото по-бързо го осъзнаеш, толкова по-добре. Не можеш да се държиш с хората по този отвратителен начин, защото ние сме човешки същества и все пак не работиш с овцете на къра. Това да се правиш на велик не е лошо, стига да имаш някакво реално покритие и да не избиваш комплексите си. Все пак всеки човек има самочувствие и аз определено смятам, че моето е заслужено, макар и да нямам нито един ден в съдебна зала. Смея да твърдя, че още не се е родил човекът, който да ми бъде еталон и когото да следвам сляпо. И спри да критикуваш останалите хора - направи си елементарна равносметка и ще прецениш, че поведението ти не е нормално. Още повече, че човек който пледира пред съда да наложи ефективно наказание ЛС с аргумент, че подсъдимият не си признава, че е виновен и не осъзнава вината си, определено не би могъл да ме впечатли по никакъв начин, тъй като тези неща са смешни и абсурдни и хората ги знаят от обща култура, а не поради факта, че са "велики". Желая ти успех и дано намериш това, което търсиш, защото аз не желая толкова посредствен и психически неуравновесен човек да ме "обучава"!

П.П. От уважение към собственика на кантората няма да публикувам имена!
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Re: ГОЛЯМОТО ПРЕЦАКВАНЕ!!!

Мнениеот DEKAH » 24 Мар 2009, 18:58

Браво mishi_83. Радавам се, че си се оттървала от такова място.

Съветвам колегите да послушат съвета и да не се поставят в такова положение.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 24 Мар 2009, 19:01

миши е момче! въпреки ника... :D
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот mishi_83 » 24 Мар 2009, 19:07

Благодаря, колеги!

П.П. Наистина съм момче :lol: Определено вече се замислям да се регистрирам с друг nick :oops:

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот Melly » 24 Мар 2009, 19:08

Миши, огромно съжалявам, че си изживял всичко това.
Ти си умен и находчив млад човек. Убедена съм, че ще успееш да намериш своето място между възпитани и ерудирани колеги.
Трудно се изтрива този спомен за унижението на което си бил подложен,
Но такъв е животът - шарен, за съжаление... :oops:
По-важното обаче е, че така се калява стоманата - ДЕРЗАЙ!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 24 Мар 2009, 19:13

Колега mishi_83 много съжалявам, че ти се е случило подобно нещо.Постъпил си достойно и правилно според мен.Винаги чета с интерес постовете ти , тъй като съм си съставил много добро мнение за теб като колега и човек.Горе главата , хубавото тепърва ти предстои.А за персоната elibor , с грандоманското си самочувствие и отношение към хората , предричам скорошно ярко сгромолясване!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот mishi_83 » 24 Мар 2009, 19:15

Благодаря Melly и REVOLUTION!
Като се замисля може би и аз имам вина, тъй като бях прекалено наивен и доверчив :(
Не искам да търся съжаление - искам да помогна на други хора, за да не попадат в подобни унизителни ситуации.
Наистина трябва да вярваме в себе си - това ми даде сили, за да се махна, макар и да се нуждая от парите!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 19:24

Какво да кажа - на 14-ти бях в Благоевград и направих абордаж на една кантора. Те още не знаят че им е отрязана главата - ама, а да кимнат.
Изсипах се по всички правила - разпределяне, планиране, опис и жалба.

Истинските майстори работят сами, макар и да е трудно - но адвокат се става по-лесно, отколкото изглежда. Започва се първо с близки и роднини, възможно е да намерите някой по-състоятелен човек, който да Ви помогне.

Не ми се връща дори в спомените за началота на такава кариера и трудностите.
Още си спомням онази зловеща картина на двамата мумифицирани в онази мрачна кантора - умрели в очакване на клиенти и така ги намерили - изсъхнали от глад.

Впрочем всяко начало е трудно.

Който иска да ръководи трябва да се подчинява.

Така казва кака Лавацца.

Но животът е интересен и пълен с неочаквани обрати - още си спомням преди десет-12 години как пътувах с едни към Благоевград - пък как ми се надуваше един бизнесмен - накрая завърши с репликата "Познаваш ли съдии?" и разбира се просташкото - "Който познава съдията, той ще стане адвокат".

Тогава много се засегнах, спрях на пътя и ревах в насрещното и на банкета.
Неприятен човек - виден собственик на някакви фирми.

Но дойде един момент, така че обърка нещо с моя човек - и обжалване на изпълнителен лист срещу авалисти по запис на заповед - след кратко, но съдържателно обжалване - изпълнителния лист падна.

Но пак казвам - необходими са 10 (десет) години - за пълно изграждане на качествата - тъй като се изисква и смелост и знания, разбира се.

Адвокатската професия в най-пълна степен наподобява някакви бойни, военни действия, хирости.

Номера е да гледате градинарски на професията - в момента, в който получите шанс - от първото си дело трябва да направите така, че то да даде плод - било в пари, било в опит дори. После става лесно.
Освен това сега има и Бюра за безплатна правна помощ, откъдето идват пари.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот mishi_83 » 24 Мар 2009, 19:39

Прав си - и според мен е нужно време, много труд и постоянство....разбира се и надежда :lol:

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот punisher » 24 Мар 2009, 19:42

Колега mishi_83,първо ви поздравявам за силата и смелостта да разкрието една такава истина.Истина,която всички знаем как по канторите правят,но истина,която не се казва.
Аз не мога да не се включа по темата,защото това би означавало,че ми е безразлично.Съжалявам за "случката",дори се опитах да се поставя на твое място.И наистина е отвратително.Но само на пръв поглед.Повярвай ми.
Оттук,след стажа и правоспособността, ти предстоят толкова пътища за кариера.Ти си млад,и ако си достатъчно упорит и амбициозен,си спомни думите ми след време :D .
Иначе напълно прав е Иванчо-
Не ми се връща дори в спомените за началота на такава кариера и Но пак казвам - необходими са 10 (десет) години - за пълно изграждане на качествата - тъй като се изисква и смелост и знания, разбира се.трудностите.
Още си спомням онази зловеща картина на двамата мумифицирани в онази мрачна кантора - умрели в очакване на клиенти и така ги намерили - изсъхнали от глад.
Аз съм точно в това време,след 1г.и 6м.в началната фаза,е само не съм умряла от глад засега :evil:
Вярно е и това
Но пак казвам - необходими са 10 (десет) години - за пълно изграждане на качествата - тъй като се изисква и смелост и знания, разбира се.

Горе главата и на добър час!!!
punisher
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 19:51

Е, преди да носиш сам куфари, трябва да носиш куфарите на някой друг - в това отношение сте избързали - никога не си позволявайте да връщате работа, но при тази истерична ситуация.

А пък тази Елибор изглеждаше напълно нормална.

Спомням си темата - аз дори не смея да давам разпореждания, пък те са страхотни.

Макар, че има право - един колега написа в касационна жалба думата "фалшива разписка", че то не беше съскане на микрофона във ВКС - в крайна сметка, не трябва да възлагаш документация на някой, който не е опитен, но това е друга тема.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот donna » 24 Мар 2009, 19:54

Колега радвам се ,че си се отървал от такова социално зло, тая просто не си е намерила майстора :wink: но всяко нещо с времето си .
donna
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 24 Мар 2009, 20:00

Извинявам се на колегата. В интерес на истината видях какво съм написал малко след като пуснах отговора, но... нямаше как да го поправя.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот fani_i » 24 Мар 2009, 20:06

Миши, присъединявам се към колегите - успех и се радвай за себе си!
Работа не на всяка цена и цел не с всички средства - ако сега направиш компромис със себе си, няма връщане...Наистина не е лесно, но не е невъзможно.
fani_i
Потребител

Мнениеот donna » 24 Мар 2009, 20:10

Колега ще си намериш и друга работа ,не бива да се подаваш на първото разочарование , мога са ти кажа само ,че си постъпил правилно . Всекий има граница на търпимост и всекий има достойнство ,а от тук натък никой няма право да потъпква достойнството на другите .
donna
Старши потребител

Мнениеот mishi_83 » 24 Мар 2009, 20:16

punisher, donna и fani_i - благодаря за подкрепата!

ivan_lawyer, далеч съм от мисълта, че някъде ще ме посрещнат с червен килим. Напротив - наясно съм, че е нужно време, за да се докажеш и да спечилиш доверието на хората, с които работиш. В този ред на мисли няма срамна работа - дали ще присъствам на дело, ще пиша молби, ще копирам книжа или ще се наложи да отида до съда да проверя някое дело - за мен е все едно. През цялото време си върших работата сам, въпреки че в кантората имаше стажанти, на които можех да възлагам част от задачите.

Търпя и критика, защото нямам претенции, че съм всезнаещ. Но не мога да търпя унижението на някой, който се мисли за велик, а всъщност е напълно посредствен и безличен. Някой, който не знае разликато между обективно и субективно съединени искове, а когато се опиташ да му я обясниш - той те напада, обижда, псува и т.н. Затова реших, че ще продължа да се боря сам - така, както съм постъпвал до момента. И все пак не е нормално да се страхуваш, когато отиваш на работа или пък да се прибираш с главоболие. Още по-малко е правилно да се чувстваш виновен, че си прочел каквото и да било.

П.П. DEKAH, няма проблем, вече съм свикнал :lol:

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 20:18

Интересно коя е кантората - като се замисля половината дела ги водят известни имена - дали и те са толкова прости.

Като си спомня едно от светилата на правната наука, как се инатеше за една мярка за неотклонение, накрая се отказах и от дела и от документи и - накрая планината отиде при Мохамед. То можело да се иска отмяна на забраната за напускане на България.

Но властта си е сладко нещо - и аз съм имал стажанти, асистентки, макар и за един месец - но това е наказание.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот Melly » 24 Мар 2009, 20:23

Умен, млад, класив и с нежна душа :D Деки, и аз го обърках в началото :oops:

Помня аз, помня... Още от лятото помня поканата, която отклоних поради неотложен ангажимент :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Бъди здрав, Миши!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 24 Мар 2009, 20:30

Пропуснах да поздравя Миши, докато обяснявах на Декан, че Миши е момче! Съжалявам за пропуска :) !

Браво, колега! За съжаление, нещата в държавицата ни често опират до една такава ...простащина, ако мога така да се изразя! Имам колега, в чиято кантора работят над 5 стажанта! Веднъж се наложи да работим заедно по едни сделки...не вярвах на очите си, начинът по който се държеше с тях беше ужасен! Явно, прочел недоумението в очите ми, ми каза "М, юристи, такива с лопата да ги риеш"...естествено, стана ми ясно, че на този човек, каквото и да се опитам да обясня ще е напразно...той си беше с теза! ...Слава Богу, нещата не винаги и не навсякъде стоят по този начин...вярно, трудно е началото, но пък за сметка на това СЛАДКИ са плодовете на труда, които ще берете.....

Искрено Ви желая много късмет и лек път по правната пътека!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот kolman » 24 Мар 2009, 20:37

Уважаеми, дали пък вината да не е донякъде Ваша - да направим малко по-различно тълкувание. Щото прав, прав, ама му влиза много лесно.....
mishi_83 написа:Здравейте, колеги!
Обръщам се към всички Вас и най-вече към начинаещите юристи, за да се опитам да Ви предпазя от грешката, която направих аз и която ми костваше изключително психическо натоварване и голямо унижение.

Преди време във форума, раздел "Общи дискусии" беше пусната тема "Има ли безработица при юристите?". За тези, които не са я чели - виж http://lex.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t ... lit=elibor

Както и да е.. До тук добре, но какво се оказа всъщност...
Първия ден бях на дело в провинцията. [u]Отидох с костюм, защото въпросната elibor имаше изискване,[/u] когато влизаме в съдебна зала да сме облечени подобаващо. Е, поизтупах прахта от костюма от абсолвентската, и отидох на първия си работен ден. През цялото време elibor ми обясняваше колко е велика, как до момента няма изгубено дело, как държи на добре свършената работа и т.н. Чувствах се горд, че ще работя с такъв човек. След делото се върнахме в кантората и забелязах, че elibor се държи изключително грубо с останалите колеги. Този факт определено ме смути и тя побърза да ми обясни, че ако аз си върша работата съвестно и коректно - няма да имаме проблеми. Реших (по-скоро се заблудих), че причината може би е в другите... Минаха още няколко дни, в които всичко беше наред, след което обаче започна да ми се прояснява от къде идва проблемът в кантората...

Направи ми впечатление, че всичко, което направя, биваше коригирано. Първоначално си мислех, че проблемът е в мен и се бях стреснал Попитах elibor защо например замества използваната от мен дума "депозира" с "изпратих"; защо премахва използваните от мен юридически термини; защо заменя моите мотиви с нейни и т.н. Отговорът - незнам какво означават тези термини, а основният аргумент бе - аз съм консервативна и не искам някой да променя нещата т.е. трябваше да преписвам всичко от нея и нямах право да излагам собствено си мнение. В този ред на мисли ми каза - аз се спрях на начинаещ юрист, за да го моделирам да мисли като мен и се надявам да успея да го постигна при теб, тъй като преди мен е имало около 4-5 човека, които не са били на нейното мнение и се е наложило да си тръгнат. Каза, че е нужна дисциплина и че ако й противореча, ще се наложи да започне да ме глобява. Освен това нямало смисъл да се оплаквам на шефа, тъй като служителите преди мен са го направили и се е наложило да си тръгнат...

На следващия ден дойде при мен към края на работното време и започна да крещи, че ако не напиша две молби до...., нямало да си тръгна. Останах изумен, тъй като не я бях провокирал с нищо?! Отвърнах, че молбите са написани още сутринта. Тогава тя започна да ме обвинява, че се правя на великия юрист, но всъщност съм никой, пък тя е най-великата, защото е обиколила цяла България. Фактът, че съм прочел цялата съдебна практика не означавал нищо, тъй като не съм се явил на нито едно дело до момента. В заключение заяви да не си мисля, че като се впиша в колегията ще имам собствени дела и ще мога да вземам самостоятелни решения, тъй като всички дела щели да минават през нея и тя ще прецени кое дело да ми бъде предоставено.

Положението започна да става доста сериозно.. Всяка една минута очаквах да избухне и да започне да крещи, което беше адски стресиращо. Да не говоря, че всички тези истерични изблици бяха съпроводени с тряскане на врати, поредица от псувни, обиди, заплахи и т.н.

В крайна сметка не издържах и си тръгнах. Седнах при шефа, който между другото е изключително коректен, обясних му причините и му пожелах успех в търсенето на колега на elibor. Не можех да си представя някой да ме унижава по този начин и то напълно незаслужено, имайки предвид, че съм учил толкова време, давал съм всичко от себе си и съм постигнал всичко сам?! Просто не изтърпях унижението!

Апелирам към всички колеги да не търпят подобно отношение, независимо от предлаганото заплащане, защото ние не сме роби. Вярвам, че всеки амбициозен млад човек ще намери своето място сред останалите и ще успее да се докаже като добър професионалист. Не пожелавам на никого това, което ми се наложи да преживея - тъй като вече втори ден от както напуснах, все още не мога да се успокоя и да забравя преживяното.

Надявам се да изкореня вродената ми наивност и съжалявам, че не обърнах внимание на постингите на някои от колегите, които бяха попитали elibor "Дали причината не у нея самата?". Защото не е невъзможно шефът ти да намери човек – невъзможно е ти да контактуваш по нормален начин с когото и да било.

Ето защо, драга elibor, смятам, че причината наистина е у теб и колкото по-бързо го осъзнаеш, толкова по-добре. Не можеш да се държиш с хората по този отвратителен начин, защото ние сме човешки същества и все пак не работиш с овцете на къра. Това да се правиш на велик не е лошо, стига да имаш някакво реално покритие и да не избиваш комплексите си. Все пак всеки човек има самочувствие и аз определено смятам, че моето е заслужено, макар и да нямам нито един ден в съдебна зала. Смея да твърдя, че още не се е родил човекът, който да ми бъде еталон и когото да следвам сляпо. И спри да критикуваш останалите хора - направи си елементарна равносметка и ще прецениш, че поведението ти не е нормално. Още повече, че човек който пледира пред съда да наложи ефективно наказание ЛС с аргумент, че подсъдимият не си признава, че е виновен и не осъзнава вината си, определено не би могъл да ме впечатли по никакъв начин, тъй като тези неща са смешни и абсурдни и хората ги знаят от обща култура, а не поради факта, че са "велики". Желая ти успех и дано намериш това, което търсиш, защото аз не желая толкова посредствен и психически неуравновесен човек да ме "обучава"!

П.П. От уважение към собственика на кантората няма да публикувам имена!

С две думи : ....................
Първо, АКО НАИСТИНА ИСКАШ ДА СИ ЧЕСТЕН, ще напишеше името на кантората. Второ : Нали не смяташ, че можеш да се явяваш като мушмурок по дела? Трето, Депозирам и Изпращам са различни неща. Дали пък с провинциален манталитет не си решил да шашнеш работодателите си с "наукознание", ама пък това да ти е изиграло лоша шега?
Трето - Като коя трябва да е тази причина, че да си хем най-уязвимият, хем на-ай - ненаранимият, хем най-сладкият, хем всички да те харесват?????
Здравей в джунглата. Тук освмен знания, има и човешки взаимоотношения. Може и да не са добре сложени, ама са пък човешки.
Не лигави.

Мнение променено - съдържа обидни думи
moderator
kolman
Потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии