начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Застреляха търновския адвокат Петър Лупов

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот Гост. » 26 Мар 2009, 11:26

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2041151

Убит е търновският адвокат Петър Лупов. Трупът на 57-годишния юрист е бил намерен прострелян в автомобила си в гаража на ул. „Елин Пелин”, който се намира недалече от дома на юриста на бул. „България” във Велико Търново.

Не познавам колегата, но лека му пръст.
На близките, съболезнования!

Не сме народ

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
Гост.
Старши потребител

Re: Застреляха търновския адвокат Петър Лупов

Мнениеот portokal » 26 Мар 2009, 11:36

О, да - в другите държави могат да убиват полицаи, да си ч***т дъщерите и да ги държат в плен десетки години, или да си изтрепят половината училище, но са все народи. Тук обаче, каквото и да стане, ама абсолютно все едно какво, вкл. противоположни неща, то доказва само едно - че не сме народ, а мърша.

И аз не го познавам. Сещам се къде му е кантората. И също бих изказала съболезнования, независимо в какво е бил замесен (то и без това само при мършите има хора, замесени в разни неща, при народите няма).
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 26 Мар 2009, 11:39

Мойте искрени съболезнование на близките и роднините на адв.Лупов.

Искам само да споделя , че съм скандализиран от поведението на медиите и хората.Вместо дебат защо адвокати , магистрати и т.н. биват убивани , пребивани и т.н.Вместо категорична и безскомпромисна борба и категорична позиция срещу подобни тежки саморазправи пак се започнаха да се бълват непроверени твърдения колко хонорари бил взимал , в какви сенчести сделки участвал , как не давал сметки за хонорарите на клиентите и прочие.Какво се цели с тая помия не знам.Очаквам реакция на САК-Търново и ВАС.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 26 Мар 2009, 12:04

Портокал, знам становището ти за кардиналните заключения относно народа ни, като цяло. Славейковото стихотворение се появи в поста ми именно защото прочетох коментарите след статията от 25 март 2009 / News.dir.bg

И съм отвратена.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 26 Мар 2009, 12:10

Това не е ли индикация накъде върви света или поне у нас?..
Преди време бяха следователи, после- дознатели, последваха ги някои ЧСИ, сега адвокати....
Но, иначе като цяло сме си готин народ...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот system » 26 Мар 2009, 12:13

Тази реакция (на медиите и хората) ми напомня един мой случай преди почти 9 години. Когато бях следовател, на мое дежурство стана много тежко ПТП с трима починали, един от които - колега юрист. Хукнахме ние по огледи, мерим, описваме, път, спирачни следи, автомобили, труп (на произшествието имаше един - другите починаха в болницата) и т. н. На другия ден се появява статия. Но не за самата катастрофа - дори броя на загиналите бяха объркали. А за това, че пътуващите били тръгнали да приватизират някакво предприятие и при ПТП-то документите били разпилени по пътя. Страшна далавера, милиони левове, съмнения за корупция и т. н. За капак в бързината едно от поемните лица беше прибрало документите в багажника на катастрофиралия автомобил. Нова статия - документите изчезнали мистериозно. Тръгвам аз да ги търся, поемното лице ми казва къде са, намирам ги и ... трета статия: "Документите подхвърлени в багажника на колата". Нито ред вестникарска коректност, нула медийна култура. Просто се бях почувствал омерзен. Че и мен подпитваха за прословутите документи, та отрязах един журналист по телефона: "Аз не съм финансов ревизор и не ме интересува кой какво приватизира, а следовател, който разследва пътнотранспортно произшествие". Че ме и цитираха.
Разказвам случая, защото реакцията в момента е същата - какви далавери въртял, какви хонорари вземал.
Жалко за колегата. Бог да го прости.
system
Активен потребител

Мнениеот portokal » 26 Мар 2009, 12:13

Ааа, то и аз така черпя инфо от Дира. 8)
Едно време като мързелив държавен служител при желание да се хиля на глупости четях и коментарите под новините. Но сега хвърлям само поглед на заглавията и не съм си освежавала скоро впечатленията с някоя и друга дивотия. :oops:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 26 Мар 2009, 12:14

portokal написа:О, да - в другите държави могат да убиват полицаи, да си ч***т дъщерите и да ги държат в плен десетки години, или да си изтрепят половината училище, но са все народи. Тук обаче, каквото и да стане, ама абсолютно все едно какво, вкл. противоположни неща, то доказва само едно - че не сме народ, а мърша.

И аз не го познавам. Сещам се къде му е кантората. И също бих изказала съболезнования, независимо в какво е бил замесен (то и без това само при мършите има хора, замесени в разни неща, при народите няма).

Portokal не е въпроса в това , че има криминално деяние.Убиства има навсякъде по света , извратеняци има всякакви , бащи малтретират децата си , попове блудстват и т.н.Докато има общество ще има и престъпления.Някога след хиляди години , ако човечеството успее да изгради така мечтания утопичен свят без социално разделение , без бедност , без несправедливост....тогава може и да няма престъпления.Но защо след всяко криминално престъпление в БГ на някаква обществена личност започва едно дружно омаскаряване.Той е бил такъв , онакъв.Веднага започва да се нашепват мотивите , правил е сенчести гешефти , някой не е издържал на злоупотребите и го е пушнал.Съответно хората веднага си изработват мнение , така е я , мене що никой не ще да ме застреля-хак му е.Изобщо не ми се струва нормално това.
Колкото до стихотворението на Дядо Славейков много поука има в него , а и самият Славейков е известен с патриотизма си и с любовта си към народа , но разбира се не е премълчавал и лошите му страни.И ние не трябва!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот portokal » 26 Мар 2009, 12:17

Ама всички са идиоти, бе, Революшън! От всички народи. И ние също - точно колкото другите. Вервай ми. :oops:
То аз нямам чак толкова преки впечатления (за верването), или поне нямам повече от всеки друг, но... абе, вервай. :wink:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 26 Мар 2009, 12:25

portokal написа:Ама всички са идиоти, бе, Революшън! От всички народи. И ние също - точно колкото другите. Вервай ми. :oops:
То аз нямам чак толкова преки впечатления (за верването), или поне нямам повече от всеки друг, но... абе, вервай. :wink:

Така е portokal , вярвам ти , само с корекцията , че едни народи в някои отношения са по-идиоти от другите , а другите тоже в някои отношение по-малко! :lol: Та след компенсацията на идиотизъм , може да се каже , че еднакво сме идиоти... :lol:

Малко неясно казано , но дано си ме разбрала. :oops:
Последна промяна REVOLUTION на 26 Мар 2009, 12:29, променена общо 1 път
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 26 Мар 2009, 12:28

Вечна му памет!
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот miriam » 26 Мар 2009, 12:36

Пак ще кажа , като в другата тема за полицейското насилие-НЕ Е ТОВА начинът....
замесен бил ,какво ли не се изписа и изговори , добре , да допуснем : с физическото елиминиране какво се постига?! други ще представляват щекотливите казуси , икономическите интереси ще бъдат яхвани от следващия.
Жалко за човека и съболезнования за семейството му....
miriam
Потребител

Мнениеот donna » 26 Мар 2009, 12:42

Бог да прости колегата.
Не одобрявам нито едно убийство , замислете се колко стува живота .
В една друга тема за бития ЧСИ бях писала ...и още нещо колеги никой няма право да убива !
donna
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 26 Мар 2009, 12:52

Лека му пръст на колегата и съболезнования на близките му!

....не сме народ, а мърша....
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Гост » 26 Мар 2009, 13:19

REVOLUTION написа:...

Искам само да споделя , че съм скандализиран от поведението на медиите и хората.Вместо дебат защо адвокати , магистрати и т.н. биват убивани , пребивани и т.н.Вместо категорична и безскомпромисна борба и категорична позиция срещу подобни тежки саморазправи пак се започнаха да се бълват непроверени твърдения колко хонорари бил взимал , в какви сенчести сделки участвал , как не давал сметки за хонорарите на клиентите и прочие.Какво се цели с тая помия не знам.Очаквам реакция на САК-Търново и ВАС.

На медиите това им е работата, за да има тираж.
Лошото е, че "Кереловщината" взе да залива форума, дано и той не дублира темата...
А мърша, има във всеки народ.
Гост

Мнениеот Гост » 26 Мар 2009, 13:30

:lol: Аааа, повторил я е, или е бил пръв... в "Съдебна власт"...хубава приемственост се установява...така поне няма да се тровим, че сме пропуснали някоя сводка, нито ще има особена разлика в изводите кардинални и дълбоки.
Последна промяна cruel_la на 26 Мар 2009, 13:43, променена общо 2 пъти
Гост

Мнениеот kpavlova » 26 Мар 2009, 13:35

Бог да прости човека.На близките няма как да им е леко, "съ".. болезновавам ми е малко невярна думичка :oops: Болката си е лична.
Не го познавам колегата, не знам какъв е бил ... Какво значение има за смъртта това ?
Лошо е, ако сме претръпнали от екзекуции, а не изтръпваме от екзекуциите.
П.П.Не сме по -лоши идиоти. Е, може повечко сами си се радваме на това,значи отчасти си съзнаваме идиотията,глобално погледнато/ как ли се гледа глобално?/ пък и си доказваме един на друг, кой е по -голям идиот :oops: Но може и по този показател - размятане на бельо и не само ...- да сме на европейско равнище
П.П.Оправих си правописните грешки и си махнах едно умозаключение за сензациите.Неуместно е, друга е темата.
Последна промяна kpavlova на 27 Мар 2009, 00:47, променена общо 1 път
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 26 Мар 2009, 13:41

Ама.... вие угодия нямате. Не съм опитвала, а няма сега за сефте и да си сторя труда!

Ако пускането на тази тема ме прави директно приемник на Керелов - такава съм!
Толкова.....
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kpavlova » 26 Мар 2009, 13:48

Поли, това как го измисли сега :oops: .. и защо реши че някой под "сензации" визира тебе , темата ?.Това е тема за "мир на праха" на човека, който е и колега :oops: Нещо като некролог :oops: Убит е колега, човек.
Аз поне разбирам така :oops: И няма как да стане спор по тази тема, нечовешко е :oops:
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот Гост » 26 Мар 2009, 13:51

kpavlova написа: Но може и по този показател - размятане на бельо и не само ...- да сме на европейско равнище

kpavlova, решително няма да се съглася, макар да си ми слабост. :)
Над европейско ниво сме в това.
Да се радваме, обаче, че не сме японци, например, че с тоз манталитет мазохистичен, секой ще следва да извърши сепуко... :roll:
Гост

Следваща

Назад към Общи дискусии