Здравейте,
мисля да ставам юрист, даже сега записвам Право близо до кв.Овча купел в София. Моля за съвет - към кой клон от Правото да се насоча? Къде е по-перспективно? Над кои учебници и закони да пролея повече пот? Благодаря предварително за добронамерените отговори.
- Дата и час: 15 Дек 2024, 23:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
На кой клон от Правото да седна?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Re: На кой клон от Правото да седна?
Здравейте, господине.
Може би са Ви дали информация, че правото е голяма джунгла, пълна с разни клонове /клони/... интересно ми е като какъв обитател на тази джунгла се изживявате, след като така Ви мъчи въпросът на кой точно клон да седнете?
Съвсем добронамерено Ви питам
Може би са Ви дали информация, че правото е голяма джунгла, пълна с разни клонове /клони/... интересно ми е като какъв обитател на тази джунгла се изживявате, след като така Ви мъчи въпросът на кой точно клон да седнете?
Съвсем добронамерено Ви питам
- karla
- Младши потребител
това за правото...близо до овча купел-намирам го за важно !
и както сте задал въпроса - в джунглата на правото-клони всякакви , на първото дърво има един клон-римско частно право, сядате си там и пооставате, този клон е важен...като се вземете урока, слизате от дървото и продължавате, след втория боабаб-завивате в дясно...там има друго дърво-първи клон, отдолу-нагоре е ОТП...сядате и на него...и така...следват лиани, клони, клончета, дървета...кои важни, кои не особено... ...след кратката разходката из дебрите на джунглата и с книжка в ръка, за второкурсник... започват ВАЖНИТЕ КЛОНИ ...и така до държавните изпити!
...и избирате НЕГО, КЛОНА...
това е.... ! с най-добри чувства и отговорност към поставения от Вас въпрос!!!
и както сте задал въпроса - в джунглата на правото-клони всякакви , на първото дърво има един клон-римско частно право, сядате си там и пооставате, този клон е важен...като се вземете урока, слизате от дървото и продължавате, след втория боабаб-завивате в дясно...там има друго дърво-първи клон, отдолу-нагоре е ОТП...сядате и на него...и така...следват лиани, клони, клончета, дървета...кои важни, кои не особено... ...след кратката разходката из дебрите на джунглата и с книжка в ръка, за второкурсник... започват ВАЖНИТЕ КЛОНИ ...и така до държавните изпити!
...и избирате НЕГО, КЛОНА...
това е.... ! с най-добри чувства и отговорност към поставения от Вас въпрос!!!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Петъчна тема
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
npavlov написа:Здравейте,
мисля да ставам юрист, даже сега записвам Право близо до кв.Овча купел в София. Моля за съвет - към кой клон от Правото да се насоча? Къде е по-перспективно? Над кои учебници и закони да пролея повече пот? Благодаря предварително за добронамерените отговори.
Това е все едно да кажеш за първи път хващам мотика, към кой сорт домати да се насоча.
Първо, много добре трябва да знаеш възможностите си да копаеш домати.
Второ, когато мислиш на 51 %, че ще се справиш с домитите, едва тогава мисли за сортовете.
То е за Ваше добро, иначе ще си пречим в гъчканицата.
И не можеш да щракнеш с пръсти и да кажеш-избрах го-Наказателно право. Да, ама можете да не ставате за това по характер. То се усеща за кво ставаш и за кво не.
- advokat__nikolov
Здравейте,
Адмирирам желанието Ви да учите Право!
Въобще адмирирам всеки, който има желание за учене и интелектуално развитие, независимо към, кой научен „клон” се е ориентирал.
Без нотка на ирония ще спомена, че Вашият пост ме подсети за една смехория от ранните години на прехода:
... -Един момент Чукумба да видим, на кой клон да ви туриме да работите!
- Оооо, тук има некаква грешка!? Аз съм вече висшист, и не искам на клон, аз искам да бачкам на бюро!!!...
(мисля, че цитата е от хумореските на Венци Мартинов или „Шкумбата”)
Вие запишете Право пък то бъдещетето и учебното Ви развитие ще дадат отговор на въпроса. Още веднъж успех!
Адмирирам желанието Ви да учите Право!
Въобще адмирирам всеки, който има желание за учене и интелектуално развитие, независимо към, кой научен „клон” се е ориентирал.
Без нотка на ирония ще спомена, че Вашият пост ме подсети за една смехория от ранните години на прехода:
... -Един момент Чукумба да видим, на кой клон да ви туриме да работите!
- Оооо, тук има некаква грешка!? Аз съм вече висшист, и не искам на клон, аз искам да бачкам на бюро!!!...
(мисля, че цитата е от хумореските на Венци Мартинов или „Шкумбата”)
Вие запишете Право пък то бъдещетето и учебното Ви развитие ще дадат отговор на въпроса. Още веднъж успех!
- nikodim77
- Активен потребител
Благодаря на всички за отговорите.
- npavlov
- Нов потребител
Ща не полегнеш първо
-
namakak - Потребител
npavlov написа:Благодаря на всички за отговорите.
namakak написа:Ща не полегнеш първо
Не му обръщайте внимание, npavlov. В момента има температура, и малко не е на себе си. Ще му мине, няма страшно.
-
Melly - Старши потребител
Да, посмях се на постовете в темата..
npavlov,
хубаво е, че изобщо си задавате такива въпроси- никога не спирайте, ако имате възможност. След време ще разберете и за красотата на тези кръстопътища.
Истината е, че едва когато започнете да практикувате ще успеете да разберете къде е силната Ви страна и къде Ви "влече". Пожелавам да има съвпадение в тези две обстоятелства.
Дано случите на възможност и сам да избирате, защото времената са, както го е написал Николов( той поне от седми клас е имал знание, че ще става адвокат , а в първи курс е установил за любовта си към търговското и наказателното-воден от меркантилни помисли )- "гъчканица" на този пазар.
За специализиране ще можете да мислите едва след 5 и повече години практически опит( нещо подобно на една интимна връзка- ще преминете през различни етапи на опознаване). До тогава всичко е пред Вас.
Залягайте над учебниците и успех.
npavlov написа:Здравейте,
npavlov,
хубаво е, че изобщо си задавате такива въпроси- никога не спирайте, ако имате възможност. След време ще разберете и за красотата на тези кръстопътища.
Истината е, че едва когато започнете да практикувате ще успеете да разберете къде е силната Ви страна и къде Ви "влече". Пожелавам да има съвпадение в тези две обстоятелства.
Дано случите на възможност и сам да избирате, защото времената са, както го е написал Николов( той поне от седми клас е имал знание, че ще става адвокат , а в първи курс е установил за любовта си към търговското и наказателното-воден от меркантилни помисли )- "гъчканица" на този пазар.
За специализиране ще можете да мислите едва след 5 и повече години практически опит( нещо подобно на една интимна връзка- ще преминете през различни етапи на опознаване). До тогава всичко е пред Вас.
Залягайте над учебниците и успех.
- Гост.
- Старши потребител
Хеххехе, отдавна не бях влизал у форумо......ама то толям гърч, бе.
Близо до Овча купел.......Хехеххе.
Предлагам да седнеш на голям, гол, без издънки, дебел клон.
На петия баобаб в дясно.
Близо до Овча купел.......Хехеххе.
Предлагам да седнеш на голям, гол, без издънки, дебел клон.
На петия баобаб в дясно.
- genius75
- Потребител
Ще падна от смях-това с правото и клоните!
- marto_danielov
- Младши потребител
Здравейте , колега!
Добре сте решили , тва с правото и овча купел е чудесно. Обаче тука гледам гаднярите не са ви казали най основното -те така правят , мълчат за важните подборности , но аз съм в настроение и ще ви обясня.
Така , записвате ли си?!
Вие сте семенце , примерно от тиква. посявате се в овча купел и се почва растеж , усвоявате основните хранителни вещества /римско право , теории на правни системи и държавни устройства, що е конституции кво е закон , има ли врати или само порти , коя е по важната истина-малката /на човечето/ или големата /на държавата/,кои субекти са равни и има ли по-равни , и т.н./
Къмто втория-третия сезон сте леко разшумен , и усещата как ви стяга чепика , короната ви се увеличава , едвам си носите главата от знания вече /направо се усеща бучене в ушите на моменти/ и някак и околните са така като вас-говоря за околните в овча купел. Не обръщате внимание на разни находки , да речем че спанак с ориз+ руса лимонада ви е по-вкусно от друсан кебап с вино .
Завършвате , държавни изпити , зор, чанч ,първи бели косми ,шумата ви опадва ,пониквате отново на поправките , практикотеоритически изпит и ей ви , голема порасла тиква-юрист! Аферим!
Приключват всенародните тържества в овча купел по повод горното и вече разбирате как хората се сортират според хранителните си навици-некои стават вегетарианци : биват нотариуси , граждански адвокати и съдии , юрисконсулти , -тех ще ги познаете по това че знаят как се дели 1/ 72 идеална част преживял съпруг внуче и куче.
Други стават свирепи месоядни: частни съдебни изпълнители ,ченгета из РПУ-тата , следователи /ако още ги има докат завършите/ прокурори , наказателни адвокати и съдии /начи при съдиите е малко смесено щото им сменят менюто постоянно но да не ви дреме хич/ , та тия ще ги познаете по това че зъбите им са изпилени , гледат лошо имного носят на пиене.
Затваряте очи , разбърквате клечките и си представяте вегетарианска мусака и барбекю със сръбска скара. Дърпате едната клечка и поглеждате дали е късата.
Успех , дано ви бех полезна....
Сега , има и едни /пропуснала съм/ дето ядат само бързи храни -тва са тия с административно право дет са , ама те са специфичен клон. Вий не почвайте с него щото тва е клон дето работи само с неща дет не могат да се пипнат и видят-като вода на марс , философския камък , актове на висша администрация-рано ви е !
Също вегетарианците /пак пропуснах/понеже са вечно гладни помежду си са се разделили на много категории-делбисти , брачни ръгбисти , вещомани , търговчии ,и т.н. -но като придобиете маслено зелен оттенък , южен кабинет и граждански състав-те ще ви обяснят там какво се прави.
- miriam
- Потребител
Последните четири абзаца 1+
Добре, във форма си.
Добре, във форма си.
- Гост.
- Старши потребител
Мириам,направо ми обърна хастара от кеф !!!!!!
Ако не бях женен, на секундата щях да
ти предложа да се омъжиш за мене...................
Ако не бях женен, на секундата щях да
ти предложа да се омъжиш за мене...................
- genius75
- Потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|