начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Отсъствие от работа като свидетел по дело

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отсъствие от работа като свидетел по дело

Мнениеот redmoon » 08 Окт 2009, 13:40

Първо моля за извинение, че не пиша на кирилица, но обстоятелствата в момента го налагат.

Работя и живея в София. Вчера получих призовка в качеството си на свидетел по бързо производство на домашния си адрес в Несебър за дело, което ще се води следващия четвъртък в 15 часа в несебърския съд. При условие, че и в четвъртък и в петък съм на работа, възникват следните въпроси:

Ще получа ли някакво удостоверение, което да оправдава отсъствието ми от работа в четвъртък? От къде и кога ще го получа?
При условие, че заседанието на съда е в късния четвъртък следобед и е на повече от 400 км оттук, имам ли основание да изискам удостоверение, което да оправдава отсъствието ми и в петък и има ли реален шанс да го получа?
Благодаря на отзовалите се.
redmoon
Нов потребител

Re: Otsystvie ot rabota kato svidetel po delo

Мнениеот Гост. » 08 Окт 2009, 13:44

Получената призовка Ви освобождава от работа за датата на заседанието, но ще се наложи да Ви сложат един печат и подпис от съда...
Пред РС Несебър Ви предлагам да представите писмени доказателства за пътни разходи, за да Ви бъдат изплатени от бюджета им. В същия ден. Не отлагайте.
По отношение денят петък, боя се няма начин да се освободите от работа.
Гост.
Старши потребител

Re: Otsystvie ot rabota kato svidetel po delo

Мнениеот Melly » 08 Окт 2009, 13:57

Бих добавила само още нещо: Уведомете работодателя си за причината за отсъствието ви в четвъртък. За петък може да поискате един ден платен/неплатен отпуск, според обстоятелствата.

Препоръчително е да разговаряте с работодателя ви в писмен вид.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Общи дискусии