Първо моля за извинение, че не пиша на кирилица, но обстоятелствата в момента го налагат.
Работя и живея в София. Вчера получих призовка в качеството си на свидетел по бързо производство на домашния си адрес в Несебър за дело, което ще се води следващия четвъртък в 15 часа в несебърския съд. При условие, че и в четвъртък и в петък съм на работа, възникват следните въпроси:
Ще получа ли някакво удостоверение, което да оправдава отсъствието ми от работа в четвъртък? От къде и кога ще го получа?
При условие, че заседанието на съда е в късния четвъртък следобед и е на повече от 400 км оттук, имам ли основание да изискам удостоверение, което да оправдава отсъствието ми и в петък и има ли реален шанс да го получа?
Благодаря на отзовалите се.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 00:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отсъствие от работа като свидетел по дело
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Otsystvie ot rabota kato svidetel po delo
Получената призовка Ви освобождава от работа за датата на заседанието, но ще се наложи да Ви сложат един печат и подпис от съда...
Пред РС Несебър Ви предлагам да представите писмени доказателства за пътни разходи, за да Ви бъдат изплатени от бюджета им. В същия ден. Не отлагайте.
По отношение денят петък, боя се няма начин да се освободите от работа.
Пред РС Несебър Ви предлагам да представите писмени доказателства за пътни разходи, за да Ви бъдат изплатени от бюджета им. В същия ден. Не отлагайте.
По отношение денят петък, боя се няма начин да се освободите от работа.
- Гост.
- Старши потребител
Re: Otsystvie ot rabota kato svidetel po delo
Бих добавила само още нещо: Уведомете работодателя си за причината за отсъствието ви в четвъртък. За петък може да поискате един ден платен/неплатен отпуск, според обстоятелствата.
Препоръчително е да разговаряте с работодателя ви в писмен вид.
Препоръчително е да разговаряте с работодателя ви в писмен вид.
-
Melly - Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|