начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

заплата на помощник-нотариус

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

заплата на помощник-нотариус

Мнениеот sumerj » 15 Фев 2010, 18:21

[code][/code]
Здравейте, колеги,

Следя внимателно обявите за работа, тъй като желая да започна работа като помощник-нотариус в София. Учдващо за мен се обявяват изключително ниски заплати от рода на 500 лв. Ще ви бъда благодарен, ако някой сподели какви са реалните възнаграждения. Естествено е при различните нотариуси възнагражденията да са различни, на все пак имам нужда от някаква достоверна информация.
sumerj
Нов потребител

Re: заплата на помощник-нотариус

Мнениеот inspectora » 15 Фев 2010, 19:18

Кое му е "нереалното" на 500 лева?
inspectora
Активен потребител

Мнениеот donchev » 15 Фев 2010, 19:20

Даже са много за подобна неглежираща работа.
donchev
Потребител

Мнениеот Гост » 15 Фев 2010, 20:34

donchev написа:Даже са много за подобна неглежираща работа.

Не знам колко работата е неглижирана, ама изискванията не са толкова неглижирани.
Copy and paste от jobs.bg с дата 12.02.2010

Помощник-нотариус
Описание и
Изисквания Нотариална кантора търси помощник-нотариус
Изисквания:

Завършено висше юридическо образование;

Положен теоретико- праткически изпит; - Той пък за какво? Какъв му е кяра - да няма да работиш като юрист? :wink: - (нищо, да има, да има, не може само два реда обява :lol: )
Отлично познаване на законовата уредба; Ааа значи всички закони да познаваш перфектно - Брех! Това някой може ли да го заяви безусловно за себе си? -( ама как си ги праскат тия изисквания в jobsa :lol: )
• Свободно ползване на продуктите на MS Office;

• Организираност, динамичност, коректност;

Категория Правни и Юридически услуги
Ниво в йерархията Експерти/Специалисти :lol:
Вид работа Постоянна работа
Вид заетост Пълно работно време :lol:
Населено Място София / Област София - град / България
Дата 12.02.2010
Тип Безплатна Обява
Заплата 500 BGN на Месец :lol:
Ако работата е чисто административна - ок - в тая криза и това става. Ама за чисто секретарска работа трябва ли да си юрист?! И то за 500 лева на пълен работен ден - е, тва е гавра.
А то в обявата няма нито една дума за естеството на предлаганата работа :!: - какво следва да се разбира под помощник на нотариус - в какво точно му помагаш? :wink: Казват едни 500 лева, ама какво ще правиш срещу тях, не искам да си развихрям въображението :mrgreen:
Иначе при определянето на изискванията са много придирчиви и не търпят компромиси, а когато се определя възнаграждението, се стискат до максимален предел. Ако си стиснат по душа, такъв си оставаш, няма значение какаво работиш, колко пари вадиш - когато дойде време да даваш - все ти се струва много, а когато дойде време да получаваш - все е малко.
Хубавото на тая обява е, че са обявили заплащането, да не се разкарваш поне, ако ти се обадят. Пък всеки си прави преценката!
П.П. Няма предвид дали заплащането е малко или нормално за София или за който и да е друг град, а като цяло на колко се оценя наемния труд в БГ. :wink:
Гост

Мнениеот ne6toi » 15 Фев 2010, 21:27

Направо се чудя, че има обява за такава работа.
В града от който съм, помощниците са най-близки роднини на нотариуса - деца, братя.
Явно в София нещата стоят по друг начин. Ама за София 500 лв. - надявам се тази работа да е по-лека от работа на магазинерка, защото те толкова получават /или поне така съм чувал/.
ne6toi
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 15 Фев 2010, 21:41

Това е начална заплата, какво искате - толкова предлага конкретната кантора.

Това се брои първо за стаж, второ се трупа опит. За лекарите е от значение дали имат часове операции, за летците - летателни часове и т.н.

Впоследствие се увеличава и заплатата - примерно се удвоява на 2 години и т.н.

Не, че е нормално, но такива са стандартите.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот paruchev_ » 15 Фев 2010, 22:13

Ти гледай да те вземат, парите не ги мисли чак толкова, защото не е тайна,че на такава длъжност, за да те вземат, ти трябват връзки,въпреки че познат твърди,че са го взели помощник-нотариус чрез конкурс, което за мен е абсурдно,защото той почна да помага на нотариуса още преди да има юридическо образование,все пак за да стане това нещо, е някой трябва да е ударил едно рамо ... :lol:
Последна промяна paruchev_ на 16 Фев 2010, 00:50, променена общо 1 път
paruchev_
Потребител

Мнениеот jiji2 » 15 Фев 2010, 23:00

ЪПсурдно е, наистина!
jiji2
Потребител

Мнениеот dimist » 15 Фев 2010, 23:54

Просто са зописали заплата, близка до минималния осигурителен праг, нататък си знаете.
И аз се учудвам, че има такава обява, все пак при наличието на солидарна отговорност, при положение , че помощник нотариуса може да заверява подписи..
dimist
Потребител

Мнениеот gandalf_bg » 16 Фев 2010, 08:49

Вижте заплатите на юрисконсултите по държавни/общински учреждения. 500лв. начално си е цифра :roll:
gandalf_bg
Младши потребител

Мнениеот sumerj » 16 Фев 2010, 09:55

Благодаря за всички мнения.
Дали някой със сигурност може да ми каже действителната заплата на свой познат действащ помощник нотариус. Нямам намерие от един случай да си правя по-глобално заключение, но не искам и да бъда на изцяло тъмно.
sumerj
Нов потребител

Мнениеот boiko_62 » 16 Фев 2010, 10:03

не ви разбирам аз ВАС
обръщате се към колеги а не знаете какви са изискванията за помощник-нотариус
тъй като се очудвате защо трябва да има юрид. образование
boiko_62
Потребител

Назад към Общи дискусии