начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

дело за делба

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дело за делба

Мнениеот k_v_a » 03 Фев 2006, 21:59

След развода бившата ми съпруга живее в жилището със сина ни. Заведох дело за делба, което се проточи вече 2-3 години. Възможно ли е и имат ли давност тези дела?
k_v_a
Нов потребител

Мнениеот 6411 » 03 Фев 2006, 23:09

Искът за делба не се изсрочва по давност - т.е. няма давност. Освен това, по принцип, давността се прекъсва с предявяване на иск.
6411

Мнениеот 6411 » 03 Фев 2006, 23:10

а вие какъв смисъл влагате в понятието давност?
6411

Мнениеот k_v_a » 05 Фев 2006, 16:19

6411 написа:а вие какъв смисъл влагате в понятието давност?
Имах предвид дали някой не бави умишлено делото ми. И вече имам съмнения, че адвоката ми не е коректен.
k_v_a
Нов потребител

Мнениеот Гост » 05 Фев 2006, 16:48

За адвоката - Вие ще си прецените. Но имайте предвид, че делбените дела по принцип продължават по дълго от другите дела. Те се състоят от 2 фази и решението по всяка фаза подлежи на разглеждане от три инстанции. Т.е. обикновено тези дела продължават около 2-3 пъти по дълго от другите.
Гост

Мнениеот 6411 » 05 Фев 2006, 17:08

Дори и съмненията ви, че някой умишлено бави делото да са основателни, то за давност въобще не може да се говори. А иначе на едната страна по всяко дело все й се струва, че делото се бави. И разбира се, "виновни" са адвокатите. Ами нали сами си ги избирате?
6411

Мнениеот Гост » 06 Фев 2006, 17:04

6411 написа:Дори и съмненията ви, че някой умишлено бави делото да са основателни, то за давност въобще не може да се говори. А иначе на едната страна по всяко дело все й се струва, че делото се бави. И разбира се, "виновни" са адвокатите. Ами нали сами си ги избирате?
Съжалявам , че сте се засегнал/а :( от съмнението ми в адвоката, но аз съм длъжен да се съмнявам, а по отношение на това, че си ги избираме да , но по какъв критериииии?!? То и други работи ние си ги избираме, но......... :) Благодария все пак, че ми обърнахте внимание и звучи обнадеждаващо, че не само моето дело от този род се бави. Но много искам да свърши, защото детето ми живее в безумни условия и следващото дело ще е за него, а там е истинската борба. И ако за жилището не ми пука, то за детето си ще направя всичко възможно.
Гост

Назад към Семейни казуси