начало

Председателят на СРС подкрепи искането за защита на Мирослав Петров Председателят на СРС подкрепи искането за защита на Мирослав Петров

darenie

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

darenie

Мнениеот geryalex » 10 Май 2006, 15:57

Здравейте,
Баща ми иска да ми дари недвижимя й си имот, който му е бил дарен от неговия баща през 1982 година. Тогава е бил женен, но майка ми е починала.
Нотариуса при когото отидохме, каза че трябва да му представим удостоверение за наследници и декларации от всички наследници, че са съгласни с дарението.
Доколкото съм чела СК, там пише че дареното е лично имущество, тоест майка ми е нямала никакви права върху въпросния недвижим имот и не е нужно да правим нищо друго освен да отидем при нотариус и да изявим волята си.
Права ли съм?
geryalex
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 10 Май 2006, 16:27

Напълно сте права. Сменете Нотариуса.

УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот ocean » 10 Май 2006, 23:20

Сменете нотариуса.
Няма никакво основание да Ви иска тези документи.
Аватар
ocean
Потребител

re

Мнениеот geryalex » 11 Май 2006, 13:50

Благодаря! :)
geryalex
Нов потребител

Мнениеот wit » 11 Май 2006, 13:55

Да не би да е имало задължение за гледане и издръжка?
wit
Младши потребител

Назад към Семейни казуси