начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Отмяна на осиновяване-починал осиновител ?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отмяна на осиновяване-починал осиновител ?

Мнениеот zaek13 » 25 Мар 2007, 18:25

Здравейте!
Имам няколко въпроса и моля за мнение
1.Има ли пречка да прекратя осиновяването си?Осиновителят ми е починал преди 15години.Имат ли давностен срок ?За осиновяването си научих преди 5 години.Съставен ми е акт за осиновяване,но никъде не е разнесен .Водих дело за смяна на фамилното и бащиното си име-имената на биологичниятми баща/припознаването обаче не мога да докажа.Вече е влязло в сила.Ако водя дело за разсиновяване ще си запазя ли имената по влязлото преди това дело по чл.19 .Какво ще стане с бащиното и фамилното ми име? Дали ще ме запишат в ГРАО на имената на майка ми-роден съм като извънбрачно дете.

2. Водено е дело за разсиновяване към 75 год., но как мога да се снабдя с решението ? От Окр.съд ми отговориха,че делата не се пазели.Как да докажа,че такова дело за отмяна на осиновяването се е водило?Имам само страни по делото и толкова.По кой чл. да го заведа и какви доказателства да представя?
zaek13
Младши потребител

Мнениеот sunshine_75 » 25 Мар 2007, 18:40

Много Ви е объркана питанката. Изяснете следните въпроси: какво е съдържанието на акта Ви за раждане сега в момента? Кой е записан като Ваш баща там? Какво искате да промените от това съдържание? Какви са основанията Ви да искате промяна на имената си? Вашият баща е този, чието име пише в акта за раждане. Биологичният, за съжаление, е извън "програмата". Ако сте непълнолетен, той може да Ви осинови, но ако е починал преди 15 години, едва ли е така... Осиновяването и припознаването са много различни неща, макар да пораждат едно и също нещо: създават произход. Изяснете си питането, за да ВИ насочим от форума накъде да вървите. Ако тръгнете обаче сам с "дело по чл.19" изобщо нямам идея докъде ще стигнете...
sunshine_75
Потребител

отмяна осиновяване

Мнениеот zaek13 » 29 Мар 2007, 12:58

Здравейте отново!

Наистина са ми объркани въпросите.Затова ще задавам по един и ще очаквам коментар. И така:

1.Водено е дело за разсиновяването ми през 70год.на миналия век.Но за жалост това решение не е отразено никъде в картона на осиновителя ми,нито пък в моя акт за раждане.Искам да докажа, че такова разсиновяване е имало.Какви доказателсва да представя на съда-имам само издадено от Окр.съд уверение за страните по това дело и нищо по-вече. Как да процедирам? По чл.436 ГПК ли да го заведа?
zaek13
Младши потребител

Назад към Семейни казуси