начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

запазване на жилище след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

запазване на жилище след развод

Мнениеот rubikkub » 08 Дек 2010, 00:46

Здравейте! Разведен съм от около 3 години, родителските права са присъдени на майката.Жилището за което става въпрос е мое и е придобито преди брака.Бившата ми съпруга нямаше претенции към апартамента.От известно време ме заплашва с дела, защото се противя , когато иска да остави детето ни при мен , когато тя поиска и за колкото поиска/той е на 8 години/.Какъв шанс има тя за спечелване на дело за ползване на жилището и какъв е моят шанс това да не се случи? Благодаря предварително!
rubikkub
Нов потребител

Re: запазване на жилище след развод

Мнениеот law_master » 11 Дек 2010, 13:37

Ами всико зависи от това доколко въпросният имот може да е смейно жилище така както го описва чл. 26 СК.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Re: запазване на жилище след развод

Мнениеот ivan_lawyer » 11 Дек 2010, 14:38

Сто процента водна зодия, за да влезем в ритъма на вторият последователен петък.

А сега вие се чудете за каква водна зодия говоря, след като аз се чудя на текста също. Как може бащата да се противопоставя на повече време прекарано с детето. В началото не видях точно изречението, но наистина е така - бащата се противопоставя на престоя на детето при самият него.

Не знам, може и аз да бъркам нещо - родителското внимание от страна на бащата да е своего рода силна захар, не знам. Психологията в мое отсъствие напредна много. Един вид - родителят не трябва да прекалява с вниманието към 8 годишното си дете.

Вие не знаете какво е да загубиш детето си - като криминален адвокат съм го виждал доста подробно.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Семейни казуси