начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Адвокатска или съдебна грешка.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Адвокатска или съдебна грешка.

Мнениеот sunrise » 13 Юли 2011, 13:20

Pause написа:Ами първо съдът има за задача да реши спора,а не да издирва действителното положение между страните въпрки че съдейства за това.Например неправилно е възпроизвел споразумението в СР.Което е основание преди да влезе в сила като явна фактическа грешка 247 ГПК.Докато влезлите в сила СР подлежат на отмяна поради порочност пред възивен съд 259 ГПК.Според фактите неправилност на СР,но до момента си е валиден акт на съда с който страните трябва да се съобразят СПН.Процесуалните срокове са по правило преклузивни за тях съдът следи служебно.

Разбира се това е според моите констатации. :D

А защо вместо да пишете тук, не оползотворите времето си да поучите малко,преди да давате съвети?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот vladopld » 15 Юли 2011, 10:35

имам още едно питане по моя въпрос, моля ви за съвет
Днес подписахме Допълнително споразумение между мен и бившата ми съпруга, в което е описано, че към решение от дело номер хххх "се уточнихме за следното: Малолетното ни дете КВЗ с ЕГН: ххххх ще може да се предоставя на баща му ВДЗ 20 двадесет дни в годината, които да не съвпадат с платения годишен отпуск на майката ИСЗ."

и отдолу сме се подписали двамата
Адвоката ни каза че няма нужда от заверка при нотариус, но ако сме искали да отидем макар че било излишно.

Та въпросът ми е едно такова споразумение има ли тежест в съда? Ако аз взема детето за една седмица и бившата ми съпруга каже че нямам право да го вземам едно такова допълнително споразумение подписано само от нас двамата пред адвоката каква тежест има или няма никаква ?
vladopld
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 15 Юли 2011, 11:09

Никаква.

ще може да се предоставя на баща му

:roll: на какви хора попадате само...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Pause » 15 Юли 2011, 16:03

Доколкото е съдебна грешка, участниците в темата уместно са ме поправили.Това е безсрочно във времето и може да се поправи по искане на съда или някоя от страните с молба.Чл.247ГПК имам впредвид разминаване на дните в споразумението и СР.
Моята е студентска грешка донякъде съм ви разяснил.Успех. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 15 Юли 2011, 22:30

:roll: Ти четеш ли си личните изобщо? Не очаквах този ти отговор, ако си ме прочел.

Конкретния казус е плод от адвокатска грешка, няма к`во да го крия, а не съдебна. Когато се сочи обратното наистина дразни, така щото не може всичките грехове да са техни( на магистратите), а гредата в собственото си око да не съзираме. Някой светъл ден ще станеш член на гилдията - не развивай лошави навици от сега. Изобщо не ги развивай, мен ако питаш- някога ще установиш и защо.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Pause » 16 Юли 2011, 09:01

Да ,Поли прочетох си на лични съобщението.Но чичо Любчо казва ,че никой съдия вкл.и най опитния не е застрахован от грешки.И затова ,е добре да знаем как да се защитим от подобен акт на съда.Спомням си един професор каза :
- Не нагазиш ,ли в практиката няма как да разбереш същината на нещата. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси