начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Наследство на сина ми

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство на сина ми

Мнениеот svetla1946 » 03 Окт 2011, 12:26

Съпругът ми почина тази година. Той има син от първия брак, който е на 42 години и живее в самостоятелен апартамент, който е неговата собственост. Имаме 2 деца, дъщеря ми вече има син, но синът ми още не е женен. Той има негово собствено жилище. Направихме доброволна делба на имотите, при което синът на съпруга ми от първия брак получи отделен вилен имот, всичко останало е обща собственост на мен и двете ми деца при съответните квоти, определени по закона(аз имам 4/6, а децата по 1/6 от имотите ни). Интересува ми, при сегашното положение, синът от първия брак на съпруга ми смята ли се за наследник на моя син и ако е така, на каква част от неговата собственост има право?
svetla1946
Нов потребител

Re: Наследство на сина ми

Мнениеот tanya_lazarova » 03 Окт 2011, 12:56

Първо, ако синът ви е жив, изобщо не можем да говорим за негови евентуални наследници в момента.

Ако е починал, първо изразявам съболезнованията си и след това бих ви насочила към чл. 6 от Закона за наследството: "Чл. 6. Когато починалият не е оставил деца или други низходящи, наследяват по равно родителите или оня от тях, който е жив." - т.е. ако синът ви няма свои деца, то единствен негов наследник се явявате Вие като негова майка.
tanya_lazarova
Нов потребител

Назад към Семейни казуси