начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Тормоз от бивш съпруг

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тормоз от бивш съпруг

Мнениеот desykoleva » 29 Ное 2012, 15:01

Здравейте,

Пиша ви със следният казус. Преди 13 години се разведох служебно, поради неявяване от страна на съпруга ми. До ден днешен не съм получавала новини от това къде е и не съм била притеснявана. Факт е ,че от няколкото дни това социално зло Facebook, доведе до появата му и откритите нападки от негова страна. Не съм сигурна дали е в българия, тъй като той е полски гражданин, но определено се чувствам застрашена от събитията които могат да настъпят срещу мен, децата ми и семейството ми. Същият е с агресивен характер и определено има риск от тормоз. Моля да ми дадете съвет какви правни и юридически инструменти имам, за да се осведомя дали е на територията на страната, да гарантирам сигурността и и да потърся помощ в точната инстанция.

Благодаря Ви
desykoleva
Нов потребител

Re: Тормоз от бивш съпруг

Мнениеот borovinka » 29 Ное 2012, 16:00

Като начало,
Един "юридически" съвет - направете си настройки за ограничаване видимостта на информацията във Лицевата книга и по-внимателно подбирайте хората, с които се сприятелявате. :mrgreen:

По същество: Какво ви кара да мислите, че след като 13 години той не се е поинтересувал от вас, то сега ще започне да упражнява някакъв тормоз спрямо новото ви семейство или вас лично?
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот desykoleva » 29 Ное 2012, 16:28

Не е просто мисъл а статистика.Правил го е преди, най-вероятно ще го направи и сега. Относно "юридическият" съвет ви благодаря, направено е, въпреки, че социалната мрежа дава доста обширна информация за потребителите си, и е въпрос на доста забрани докато направиш един достатъчно дискретен профил. Но акцента е по скоро чия държавна структура и инстанция има отворена врата за подобни случай, същевременно способ-а да открие дали лицето се намира на територията на страната и трета възможност - защита. Изпитвам съмнение, че едно ходене до местното районно би решило проблема. А и както вие, така и те ще потърсят доказателство, а не предположение. Сезирането на кой орган ще даде информация дали този човек е в България, за да предприема аз предварителни мерки против евентуален тормоз. Имам страх във всеки момент, че децата ми може да не излезнат от детската градина....
desykoleva
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 29 Ное 2012, 16:32

Какво разбирате под "предварителни мерки против евентуален тормоз"? Бихте ли разяснили?
Как се пази човек от нещо евентуално, което не знае дали може/ще му се случи? Звучи ми малко като "предварителни мерки против бой и грабеж", примерно. :mrgreen: :mrgreen:
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Семейни казуси