начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Отнемане на родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отнемане на родителски права

Мнениеот djesika21 » 16 Ное 2013, 13:11

Здравейте , със съпругът ми сме в развод от брака ни имаме едно дете което е малолетно. Привременните мерки за сега са в негова полза плащам издръжка до датата на развода ходя да си виждам детето но всеки път ми възпрепядстват часовото време с детето ми стоя по 15 мин и ме гонят. Съпругът ми е Наркоман имам епикриза и назначена комплексна съдебна експертиза за него на която не иска да се яви за доказване на истината . Също така имам и спечелено дело за домашно насилие от негова страна към мен и издадена заповед да не ме доближава 200 м . Той се опитва да ме изкара някаква с психични заболяване но има доказателства в които явно експертите са казали че съм добре в момента и имам родителски капацитет. Според вас какви са шансовете да си взема детето и да ми дадат родителските права на мен майката. И как мога да го лиша от родителски права?
djesika21
Нов потребител

Re: Отнемане на родителски права

Мнениеот bird_of_paradise » 16 Ное 2013, 14:06

djesika21 написа:Здравейте , със съпругът ми сме в развод от брака ни имаме едно дете което е малолетно. Привременните мерки за сега са в негова полза плащам издръжка до датата на развода ходя да си виждам детето но всеки път ми възпрепядстват часовото време с детето ми стоя по 15 мин и ме гонят. - по определението за привременни мерки можете да се снабдите с изпълнителен лист и да образувате изпълнително дело, в резултат на което ( относително) ще се ползвате от постановения режим на лични контакти. Съпругът ми е Наркоман имам епикриза и назначена комплексна съдебна експертиза за него на която не иска да се яви за доказване на истината . В ГПК си има ред, който указва последиците от липсата на съдействие и осуетяване работата на вещото лице- ако имате адвокат, колегата знае и може да наведе твърдения в тази насока. Също така имам и спечелено дело за домашно насилие от негова страна към мен и издадена заповед да не ме доближава 200 м . Той се опитва да ме изкара някаква с психични заболяване но има доказателства в които явно експертите са казали че съм добре в момента и имам родителски капацитет - дори да е представил мед. документация, удостоверяваща мед. ви заболяване, всичко е относително, а очевидно заключението на вещите лиза ви ползва . Според вас какви са шансовете да си взема детето и да ми дадат родителските права на мен майката - Божа работа :) - факта, че привременните са в негова полза не индикира положително за вас, но и не предопределя изхода на делото. За съда ще е важно кой от двамата е по-добър родител с капацитет да отглежда, възпитава и се грижи за физическото и псих. израстване на детето. И как мога да го лиша от родителски права?

Така, когато чуя наперените, егоцентрични, искания на родител за лишаване от род. права всякого ми идва един въпрос- ЗАЩО?!? Ама честно!
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 16 Ное 2013, 18:08

djesika21 написа:Здравейте , със съпругът ми сме в развод от брака ни имаме едно дете което е малолетно. Привременните мерки за сега са в негова полза плащам издръжка до датата на развода ходя да си виждам детето но всеки път ми възпрепядстват часовото време с детето ми стоя по 15 мин и ме гонят. Съпругът ми е Наркоман имам епикриза и назначена комплексна съдебна експертиза за него на която не иска да се яви за доказване на истината . Също така имам и спечелено дело за домашно насилие от негова страна към мен и издадена заповед да не ме доближава 200 м . Той се опитва да ме изкара някаква с психични заболяване но има доказателства в които явно експертите са казали че съм добре в момента и имам родителски капацитет. Според вас какви са шансовете да си взема детето и да ми дадат родителските права на мен майката. И как мога да го лиша от родителски права?

..... наркоман е с главна буква ... като да е ...
... Стоя по 15 минути и ме "гонЯТ". Кои ? Да не би бащата да има семейство, при което да живее и което помага в отглеждането и възпитанието на детето ?
Насилието е било срещу майката, не срещу детето, нали ?
И майката е добре "в момента" ...
Абе просто върхът на идилията ....

Обаче сте голяма работа и двамата ... бащата бил Наркоман, майката я изследвали за психично заболяване ... А детето, къде в схемата е детето ?

Колко е вярна приказката, че не можем да си избираме родителите ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот djesika21 » 16 Ное 2013, 21:36

doc03 написа:
djesika21 написа:Здравейте , със съпругът ми сме в развод от брака ни имаме едно дете което е малолетно. Привременните мерки за сега са в негова полза плащам издръжка до датата на развода ходя да си виждам детето но всеки път ми възпрепядстват часовото време с детето ми стоя по 15 мин и ме гонят. Съпругът ми е Наркоман имам епикриза и назначена комплексна съдебна експертиза за него на която не иска да се яви за доказване на истината . Също така имам и спечелено дело за домашно насилие от негова страна към мен и издадена заповед да не ме доближава 200 м . Той се опитва да ме изкара някаква с психични заболяване но има доказателства в които явно експертите са казали че съм добре в момента и имам родителски капацитет. Според вас какви са шансовете да си взема детето и да ми дадат родителските права на мен майката. И как мога да го лиша от родителски права?

..... наркоман е с главна буква ... като да е ...
... Стоя по 15 минути и ме "гонЯТ". Кои ? Да не би бащата да има семейство, при което да живее и което помага в отглеждането и възпитанието на детето ?
Насилието е било срещу майката, не срещу детето, нали ?
И майката е добре "в момента" ...
Абе просто върхът на идилията ....

Обаче сте голяма работа и двамата ... бащата бил Наркоман, майката я изследвали за психично заболяване ... А детето, къде в схемата е детето ?

Колко е вярна приказката, че не можем да си избираме родителите ...

Значи аз не съм виновна че той е такъв и че не иска да се справи с проблема си . След като е искал такова искане затова съм се подложила на изследване. А относно как пиша в бързината си всеки греши. И той ако има родители дето му помагат и Аз имам !!! И могат да ми помагат в отглеждането. Но Благодаря за коментара .
djesika21
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 17 Ное 2013, 01:43

Там е работата, че не е грешка и не е от бързината. Натъртването ме подразни.
И тук пак ... "и Аз имам"...
Не знам. Съдът винаги е благосклонен към майката, особено при малки деца. Но да даде детето на наркоман .. странно ми е.
А и понятието "малолетен" ... е разтегливо. ... чак до 13 и 11 месеца ...

djesika21 написа:Според вас какви са шансовете да си взема детето и да ми дадат родителските права на мен майката. И как мога да го лиша от родителски права?

Два въпроса, отделни. И никакви факти или данни. И доста пестите от фактологията - какви бяха мотивите на съда за да даде детето на Наркоман ?
Или да фъргаме на боб ? (Тези които си нямаме кристално кълбо).

Знаете ли какво питате в същност ?
Питате: "Носех папка с 3 листа - общи на мен и мъжа ми. Един лист го изгубих, щото фръкна, ама не съм виновна аз, а мъжа ми. Да, ама съдът даде листа на мъжа ми да го чете и пише на него, щото смятат, че ще го пази по-добре, което е неправилно, защото е Наркоман и ме бие. Според вас какви са шансовете да си взема листа и да ми дадат правата върху листа на мен майката - само аз да го чета и да пиша върху него. И как мога да лиша другия собственик на листа от правото да го чете и да пише в него ?"
Ето това питате. Без да се мотивирате обаче, защо мислите че ще отгледате и възпитате детето по-добре от бащата.

П.П. И сте била съпруга ?
djesika21 написа:Значи аз не съм виновна че той е такъв и че не иска да се справи с проблема си.

Този човек кога продруса - преди или след брака ?
Ако е преди брака - сте знаела. И сте допуснала детето ви да има баща Наркоман ?
Ако е след брака - защо допуснахте детето да живее в тази среда ? И ако е след брака - защо е залитнал по това ? Или вие не сте била в схемата ... да се оправя, сам, м ?
А и доста сте мислела за детето, признавам.

За справянето с ... "проблема", този който е "такъв", има нужда от много помощ, най-вече от близки хора. Но явно е нямало такива.

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 17 Ное 2013, 02:15

Ненужно груб си, докторе. 8)
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 17 Ное 2013, 02:45

Не съм.
Хем не казва нищо конкретно, хем иска отговори, при това сериозни.
Аз не го мога бобеца. Виж, ти с кълбето, може и да успееш.

А иначе:
Значи аз не съм виновна че той е такъв и че не иска да се справи с проблема си.

реши за мен нещата относно казуса с добрата съпруга и лошият съпруг...

Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Семейни казуси