начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Невъзможен казус с удостоверение за наследници

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Невъзможен казус с удостоверение за наследници

Мнениеот pstamenov » 14 Авг 2015, 16:58

Здравейте,
това ми е първия пост тук, но често взимам информация от вашия форум и смятам, че е едно много полезно място :)
Казуса е следния: необходимо ми е да бъде издадено удостоверение за наследници и след буквално няколко дни обикаляне по общините, служителите там ми казаха, че случая е „Параграф 22“ и не могат да ми издадат такъв документ. Ще се опитам да опиша казуса на кратко и ще помоля за съвети или насоки.
Роднината е починал 1960г в София, днешна община Средец. Смъртния акт е издаден от община Триадица, тъй като тогава улицата е била част от тази община. От Триадица по име и дата на смърт ми издадоха копие на смъртен акт, в които е записан адреса по местоживеене, както и към кои том и коя страница е записано лицето в регистъра на населението. По номера на тома, служителката ме насочи към община Възраждане, където след справка се оказа, че в техния регистър, има такъв том, но няма такава страница (тома свършва до страница 120, а записаната в смъртния акт е 121). Тъй като смъртния акт беше препис, успяхме да намерим оригинала (от санаториум близо до София), като от там потвърдиха, че няма грешка в преписа и в оригинала също пише същия том и същата страница. Но в общината липсва.

В последствие, успях да намеря удостоверение за наследници на този роднина, издавано 1995 и след като им го показах, ми казаха, че по това време тези удостоверения са се правили на клетвена декларация, докато сега е задължително лицето да присъства в регистъра. Но както описах по-горе – от общината отказват да ми издадат ново удостоверение, защото нямало такъв запис в регистъра, както и такава страница.
Ще се радвам на всякаква информация относно тази каша, защото ми предстои имотна сделка, а няма как да мина без този документ през нотариус. В крайна сметка проблема със загубената страница е на общината. Благодаря предварително!
pstamenov
Нов потребител

Re: Невъзможен казус с удостоверение за наследници

Мнениеот pstamenov » 19 Авг 2015, 10:53

Здравейте отново. След 3 дни обикаляне по общини, от там продължават да твърдят, че нищо не могат да направят и не може да се издаде удостоверение за наследници, след като няма запис в гражданския регистър с цитирам "-То може да има някъде, но ние не знаем къде е."

Ако някои от вас се е сблъсквал с подобна ситуация, моля да ми предостави информация как се постъпва при подобни обстоятелства. Има ли предвиден казус в закона или в някои разпоредба? Ако се обърна на ГРАО, могат ли да ми помогнат?

Благодаря предварително!
pstamenov
Нов потребител

Re: удостоверение за наследници.

Мнениеот yordank » 20 Авг 2015, 16:09

Здравейте!Искам да помоля за съвет ще правя удостоверение за наследници :титуляр починал 1993г. има дъщеря,която е починала 1977г. омъжена за втори съпруг , който е починал 1996г. Той има две деца от първия си брак от които едното дете е починало 1990г. преди двамата си родители.Починалото лице през 1977г. също има две починали деца от първия си брак .Синът и починал 1971г. неженен, а дъщерята починала през 2013г.неомъжена има братя и сестри еднокръвни , които са живи до момента .Направо се обърках ,кой на кого остава наследник. Моля за съвет .Благодаря предварително.
yordank
Нов потребител

Мнениеот portokal » 21 Авг 2015, 07:10

За всички "кой на кого" не мога да ти кажа, обаче на "титуляра" наследничка му е само внучката му, която е починала през 2013 г. На нея - живите и братя и сестри или каквито там най-близки роднини има.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот karanedeff » 21 Авг 2015, 09:34

pstamenov написа:Ще се радвам на всякаква информация относно тази каша,

починалата акт за раждане нали е имала - започни от него
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител