начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Завещание/брак

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Завещание/брак

Мнениеот bird_of_paradise » 24 Юни 2016, 22:22

Извинете, но всички колеги, писали в темата сме като глупаци в обяснителен режим.
Той/тя си искат завещанието- дайте му отговорът, който тръпне да получи и ...зелена светлина, к`во му изнасяте лекция по право за сиромаси.

п.п.
jhoro написа:нали се борим за всичко или ... всичко.

Един ден, някога, ще установиш, че не си прецизен и борбата тук не е твоя. Всъщност, ти за какво се бориш?
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот barakuda » 25 Юни 2016, 00:58

Пишете ги тия завещания, няма какво да му мислите. Но аз се питам две неща: за какво са ви на двамата шест жилища и как човек, който пише идеЙ е успял да ги купи :)
barakuda
Потребител

Мнениеот Melly » 25 Юни 2016, 01:12

barakuda написа:Пишете ги тия завещания, няма какво да му мислите. Но аз се питам две неща: за какво са ви на двамата шест жилища и как човек, който пише идеЙ е успял да ги купи :)

Топло, топло... Твърде топло. :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Юни 2016, 01:36

Моето лично мнение е да почва да прави сделки и забатачващи тежести, разни превантивни мерки. Просто като военен - макар и бивш, това трябва да се вложи в ситуацията. Трябва една превенция, като висяща превенция - тоест никой никого не напада - ама не се знае, напада ли не напада ли.
Студена война става малко, ама няма лошо.
Пари на пари тежат.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот lubeetoo » 25 Юни 2016, 09:30

barakuda написа:Пишете ги тия завещания, няма какво да му мислите. Но аз се питам две неща: за какво са ви на двамата шест жилища и как човек, който пише идеЙ е успял да ги купи :)

С пот и труд господине! Извинявам се за грешките, сигурно съм ви накърнил много с тях. Живял съм 15 години извън страната, говоря 3 езика и съм завършил в Queen Mary, позабравил съм някои правила в българския. Извинявам се отново и се надявам зависта и комплексарщината, която лъха от вас да е само по форумите.

П.П. А 6 апартамента са ми защото съм глупав и неграмотен, затова влагам парите си в имоти а не в бизнес, който процъвтява в България.
lubeetoo
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Юни 2016, 10:38

Завещанията не вършат работа - не разбирате ли - има запазена част, а тя е гнусен лост за изнудваници.
Имам 15 годишен опит, не съм словослагател.
Това което предложи Бърд е работещо. Шахматно право на ползване.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ivanov_p » 25 Юни 2016, 11:00

Все пак близо 5 хиляди години писано право трудно се борят, но защото клиентът винаги има право ще предложа да прецакат роднините като ми прихвърлят имотите. Като ми прехвърлят вземане взимам и някой лев на ръка, тук ще сложа по 1000 лв. на апартамент, защото недвижимостта си е грижа все пак. Така ще се избегне много вероятния казус, на който нито питащия, нито адвокатите са обърнали внимание - едновременна или близка по време смърт на двамата.

Иначе отговорът на въпроса започва с "предварителен".
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот jhoro » 25 Юни 2016, 15:53

bird_of_paradise написа:
jhoro написа:нали се борим за всичко или ... всичко.

Един ден, някога, ще установиш, че не си прецизен и борбата тук не е твоя. Всъщност, ти за какво се бориш?

Това ми звучи като запитване към пледиращ адвокат - "Какъв ти е проблема, дали клиента ти ще спечели или загуби? Ти нали си взимаш хонорара и в двата случая?"
Не се боря за нищо (в случая) - опитвам се да дам добър (to the best of my judgement) съвет.
jhoro
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 26 Юни 2016, 15:28

Звукоизвличането е неправилно. Това не е съдебна зала, а форум и от там идва фалша ( противоречието) в заключенията.

п.п. общо взето разбирам теб и стремежът да докажеш знанията си. Не пред питащия ( често пъти той дори не е важен), а пред останалите юристи във форума.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот jhoro » 26 Юни 2016, 16:03

bird_of_paradise написа:Звукоизвличането е неправилно. Това не е съдебна зала, а форум и от там идва фалша ( противоречието) в заключенията.
п.п. общо взето разбирам теб и стремежът да докажеш знанията си. Не пред питащия ( често пъти той дори не е важен), а пред останалите юристи във форума.

Това до кого беше адресирано?
jhoro
Активен потребител

Мнениеот Melly » 26 Юни 2016, 16:10

jhoro написа:
bird_of_paradise написа:Звукоизвличането е неправилно. Това не е съдебна зала, а форум и от там идва фалша ( противоречието) в заключенията.

Това до кого беше адресирано?

Като четяща тази тема, според мен и то на 100 % е отправено до задалият въпроса юзър.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот astika » 27 Юни 2016, 09:23

Ами не ви знам годините, но нямам идея защо бързате да умирате, че чак разпределяте продобитото приживе.
Освен ако възходящите Ви роднини имат или се очава да имат ядове с една комисия, други идеи не ми идват. Защо си мисля така: Ами защото най-хубавото нещо в живота е детето. Вие обаче го планувате като инструмент, та да скриете имотите си, което ми се вижда алогично

Колкото познати имам и са живели над 5 г. в странство, всички до един са пречупили българския манталитет, през призмата на европейския. При Вас обаче, мисля, е станало обратното. Работих в чужбина, дайте акъл сега как да си скрия кинтите от родата. Е, ако требва и е нужно и дете ще учувам, ама НЕ ЩЪ леля ми да се облажи. Кастата над кръвта !

Това е толкова ЪПсурдно (нарочно е изписано така), че не заслужава коментар или съвет, а още по-малко той да е правен
astika
Потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси