начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Тормоз от психично болен в семейството

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тормоз от психично болен в семейството

Мнениеот milena333 » 09 Окт 2018, 12:10

Здравейте!
Живеем в наследствен апартамент аз, майка ми и сестра ми. Апартаментът е съсобствен, като майка ми има по-голямата част, останалото се дели между мен и сестра ми, за която всъщност ще стане въпрос в темата. От години така наречената ми сестра прилага над нас (най-вече към мен) психически тормоз, а вече и физически. С минаване на годините всичко ескалира, а обсесията й към мен нараства. От 10 години не работи. Съответно не плаща никакви сметки, не се грижи по никакъв начин за чистота, удобството и уюта в дома ни, точно напротив - руши всичко, а дори не се и къпе. Постоянно води вкъщи улични и болни животни, които рушат и замърсяват апартамента ни, жилището за което се грижа изцяло аз и което е единствено за мен. Не прилага никакви грижи за тези животни - те са необезпаразитени - с глисти, бълхи и кой знае с какви още болести...никакви регистрации и чипиране. Разнася се воня, която с нищо не може да се почисти, тъй като има фекалии и урина денонощно. И така 3-4години ... Въпросното куче умря(може би по нейна вина), а сега наред са СЕДЕМ котки, които доунищожиха апартамента. Седемтте котки са пуснати на воля из целия апартамент. Не остана здрава мебел, здраво перде, котешка урина навсякъде, включително и легла. При всички случаи, в които съм се опитвала да поговоря с нея че това което прави трябва да се прекрати и че е нужно да посетим психиатър за да получи помощ, тя изпада в истерии и дори ми е посягала и заплашва да не й пипам котките, защото били нейни деца. Но с това не се приключва. След няколко дни получавам призовки от районни и квартални, и това е системно от години винаги когато се повдигне темата. В тях описва, че я тормозя, че е получавала заплахи за убийство, че съм я тровила с храната, че съм й унищожила живота с "магии" .. и всякакви подобни. Това е постоянен психически тормоз. В единия случай трябва да й търпя мизерията, която прави вкъщи, в другия трябва да се влача без вина по районни?!? В момента съм бременна и с мъжът ми живеем във въпросното жилище. Искаме да изхвърлим котките и да направим ремонт. И така при последния разговор с нея тя отново се отнесе към органите на реда. Сега и двамата имаме призовки за явяване в качеството на свидетел по досъдебно производство/бързо производство .... каквото и да значи. Всичкия този тормоз започна да ми се отразява здравословно, не мога да спя, вече имам и високо кръвно налягане, което не е никак добре за една бременна, изписани са ми лекарства. Кажете мили хора какво може да се направи в случая, има ли кой да ми помогне? Какво се прави, към коя институция мога да се обърна?
milena333
Нов потребител

Re: Тормоз от психично болен в семейството

Мнениеот boxko » 09 Окт 2018, 17:14

Започнете дело за делба. Изкупете частта на сестра Ви и това е.
boxko
Потребител

Re: Тормоз от психично болен в семейството

Мнениеот svegrigorov » 09 Окт 2018, 17:26

Правен съвет не мисля, че ще ви доведе до желания резултат. С мъжа ви очаквате дете, а живеете с майка си и сестра си. Дори да се чувствате длъжна да им помагате, нямате финансовата възможност или не искате да оставите апартамента на нея, това в което преживявате не е за търпене.

Нормалните условия за живот са по-ценни от 1/2 собственост на апартамент. Сега е шанса да започнете семейството си на чисто.

Успех.
svegrigorov
Потребител

Назад към Семейни казуси