начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Съжителство преди брака

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съжителство преди брака

Мнениеот Нов » 04 Окт 2005, 09:31

При бракоразводно дело, взема ли се под внимание периода на съжителство преди брака?
Имам впредвид следното: Преди да сме сключили грл брак сме закупили жилище на името на съпруга, което по-късно е трансформирано в друго жилище на името и на двамата съпрузи.
Нов

Мнениеот Гост » 04 Окт 2005, 09:51

закупеното преди брака жилище е собственост на този, чието име пише в нот. акт. Така то става лично имущество. Когато сте закупили новото жилище след сключване на брака, ако то е на същата стойност като стойността на продаденото жилище, може да се приеме, че има трансформация на лично имущество и въобще да не се признае приноса на другия съпруг. Ако все пак стойността на второто жилище е по-голяма, то приноса на втория съпруг е само върху горницата. но това е въпрос за доказване. Ако имате доказателства, че първоначално закупеното жилище-преди брака , макар и писано на името на единия е купено със средства и на двамата, може и да докажете трансформацията за която твърдите, но мисля , чче това ще е много трудно, ако няма писмени доказателства. Така че дали ще се вземе под внимание, че жилището закупено преди брака е със средства на двамата са нужни яки доказателства и добри адвокати. Доста ще е трудно. Успех!
Гост

А може ли..

Мнениеот Нов » 04 Окт 2005, 11:00

да послужи поне като някакво доказателство следното: Свидетел, който ме е виждал да му давам спестяванията си и това, че след като аз съм започнала да спестявам по друга банкова сметка, неговите спестявания са намалели на половина. (Сигурно звучи малко объркано, но става въпрос за това, че сме работили заедно в чужбина и първоначално сме изпращали всички спестявания по сметки на неговите родители до определен момент) Имам и свидетел на това, че още преди да заминем за чужбина сме живели тук на семейни начала.
Нов

Назад към Семейни казуси