начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

предоставяне на родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

предоставяне на родителски права

Мнениеот гост » 10 Ное 2005, 02:22

Здравейте!
Стигнах до задънена улица и затова реших да попитам тук за следното:Предстои ми сключване на брак с холандец и съответно смяна на постоянно местожителство.Имам 8 годишно дете от предишна връзка , без официално сключен брак /бащата е българин/.На този етап двамата с бившия ми партньор и баща на детето делим по равно родителски права.Оказва се, че холандските имиграционни служби изискват документ, че са ми присъдени родителски права над детето.Бащата принципно е съгласен родителските права да се предоставят на мен.Съответно:
а/ Задължително ли се минава през съдебна пруцедура за съгласие относно предоставянето на родителски права от бащата на майката и ако е така колко време трае?
б/ Възможно ли е да се подпише извънсъдебно споразумение,че бащата е съгласен да предостави родителските права на майката?
Благодаря предварително за отговорите!
гост

Мнениеот ostin » 10 Ное 2005, 13:51

Когато детето е родено от брак родителските права са на двамата родители. При развод съдът определя кой родител да ги упражнява. Във вашия случай трябва задължително да минете през съд и съда да определи на кого са правата.. Ако бащата на детето няма нищо против да са на вас, той трябва да заяви това в съда. и да има съдебно решение. само с споразумение между вас няма да стане.
ostin
Потребител

Мнениеот ostin » 10 Ное 2005, 13:51

Когато детето е родено от брак родителските права са на двамата родители. При развод съдът определя кой родител да ги упражнява. Във вашия случай трябва задължително да минете през съд и съда да определи на кого са правата.. Ако бащата на детето няма нищо против да са на вас, той трябва да заяви това в съда. и да има съдебно решение. само с споразумение между вас няма да стане.
ostin
Потребител

Мнениеот Partner » 12 Ное 2005, 02:08

ako bastata e saglasen niama problem da se skluchi sporazumenie koeto da se zaveri sadebno.
Partner

Мнениеот neznaiko » 14 Ное 2005, 09:52

Vsi4ko tova e viarno pri polojenie 4edetet oe pripoznato(t.s. v Akta za rajdane ima vpisan bashta.Ako v akta za rajdane e zapisano "Bashta neizvesten" togava ne vi e neobhodimo sadebno reshenie)
neznaiko

Назад към Семейни казуси