начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

отнемане на родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отнемане на родителски права

Мнениеот bibi » 15 Дек 2005, 14:27

Здравейте,
обрйщам се към всички вас с молба за помощ, а не за съчувствие.
Съвсем накратко историята ми е следната. имам дете на 4 години. С баща му съм живяла 6м. първоначално след като се разделихме той плащаше издръжка и се виждаше с детето. от година и половина не го е търсил и не е плащал издръжка. Преди 10 дни поиска да вземе детето. Аз му отказах. Въпрасите са ми е следните-1.Мога ли да отнема родителските права на този човек, като не искам никакви пари от него нито за минал период нито за в бъдеще. 2. сложна ли е процедурата? 3.можете ли да ми препоръчате адвокат? и последно-след отмяна на родителските права ще се смени ли акта за раждане на детето и то на мое име ли ще бъде записано?[[/list][/url]
bibi
Нов потребител

Мнениеот ostin » 16 Дек 2005, 13:36

Доколкото разбирам вие с бащата на детето не сте имали брак. В случая след като детето е при вас следва да заведете дело съдът да определи на вас упражняването на родителските права. В това решение съдът определя и режима на лични отношения на детето с бащата. Това обаче не означава, че бащата спира да бъде баща и че следва да бъде сменен акта за раждане. Това със смяната на бащата в акта за раждане става с оспорване на произхода. В случая припознаването.
Процедурата за упражняването на род. права не е сложна.
Мисля, че всеки колега, който се занимава с тази материя ще се справи. Колкото за препоръчване на колега-ако държите да е от форума-най-добре е да си напишете адрес, където да се свържат с вас
ostin
Потребител

Мнениеот Гост » 16 Дек 2005, 17:12

Благодаря Ostin адресът ми за връзка е bzdravkova@abv.bg
Гост

Назад към Семейни казуси