начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Удостоверение за наследници, за проверка на досиета от ДС

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Удостоверение за наследници, за проверка на досиета от ДС

Мнениеот dinica77 » 12 Авг 2011, 18:44

Здравейте. Въпросът ми е отностно удостоверението за наследници.Знам, че такава тема сигурно съществува, но имам няколко въпроса на които не намирам отговор. Случаят е следния: Получих информация, че моят дядо е бил агент на ДС, което ме разтърси. Искам да проверя това в "Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия (КРДОПБГДСРСБНА)" Поинересувах се и разбрах, че ми е нужно информация от моята лична карта (което разбира се не е проблем), три имена и дата на раждане на починалия ми дядо (което също не е проблем) и Удостоверение за наследници... Друго не знам. Звънях в общината на починалия да разпитам за процедурата по вадене на това удостоверение, но получих единствено лошо отношение. За неговото изваждане пък ми е нужен смъртен акт който не мога да намеря за сега.. Тъй като искам да направя това без знанието на родителите ми и останалите роднини - съвсем анонимно тъй като ситуацията е деликатна, възможно ли е това да се случи ??? Трябват ли ми техни данни, техни подписи и има ли начин те да разберат за това удостоверение ??? Освен това аз се падам внучка на починалия, а преки наследници са баба ми, баща ми и сестра му... Това проблем ли е ??? Но въпреки това в сайта на КРДОПБГДСРСБНА пише, че може да се проверяват досиетата на съпруг/а, родител и прародител. Тоест как стават нещата в моя случаи ??? И последно цялата организация през коя община трябва да мине: на починалия по адресна регистрация, в моята, или и в двете има различни документи за уреждане ??? И има ли възможности роднините ми някога да разберат за това удостоверение ??? Благодаря Ви предварително надявам се да отговорите, тъй като се чувствам в безизходица. Поздрави Деница Илиева
dinica77
Нов потребител

Назад към Семейни казуси