начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

моля ви ако някои знае не6то по вапроса нека ми пи6е

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля ви ако някои знае не6то по вапроса нека ми пи6е

Мнениеот jivkata » 01 Сеп 2011, 12:54

Здравеите,искам да ви попитам как да постапя след като с приятелката ми се разделихме,а тя е бременна от мен и ми заяви 4е няма да мве признае за ба6та на детето и 6те си го гледала сама.ас искам да виждам детето си,как да постапя бременна е в 4 месец.
jivkata
Нов потребител

Re: моля ви ако някои знае не6то по вапроса нека ми пи6е

Мнениеот nk7702n » 01 Сеп 2011, 13:00

Ако сте сигурен, че Вие сте бащата, можете да припознаете детето и впоследствие колега адвокат да Ви заведе дело за упражняване на родителските права, съответно определяне на режим на лични контакти с другия родител, който не упражнява родителските права.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот jivkata » 01 Сеп 2011, 13:12

много ви благодаря за отговора,но тя ми казва 4е нямаме брак и не мога да докажа 4е сам ба6та на детето
jivkata
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 01 Сеп 2011, 13:13

Дали имате брак или не, няма никакво значение.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот jivkata » 01 Сеп 2011, 13:16

добре и как трябва да постапя от тук нататак,след като тя из4езна нито телефон вдига нито е в тях просто не мога да я открия за разговор,може ла и в 4уйбина да ходи разбрах
jivkata
Нов потребител

Мнениеот jivkata » 01 Сеп 2011, 13:29

моля ви ако някои знае не6то по темата нека пи6е.
jivkata
Нов потребител

Мнениеот jivkata » 01 Сеп 2011, 13:37

ас не искам да разделям детето от маика му,а просто да го виждам и взимам при себе си,дали е вазможно това при положение 4е нямаме брак,а и тя ми каза 4е каквото и да направя нямало как да полу4а родителски права
jivkata
Нов потребител

Мнениеот jivkata » 01 Сеп 2011, 14:19

можели някои да ми отговори или не.блгагодаря предварително
jivkata
Нов потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 01 Сеп 2011, 14:50

Jivkata, наемете си адвокат. Тая работа с питане по форумите няма да стане.
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот nk7702n » 01 Сеп 2011, 23:30

Вече Ви беше отговорено, ама нищо не сте разбрал - можете да виждате детето си, упълномощете си адвокат, защото явно тая материя Ви е непозната, а трябва да водите дело за родителските права, пък и бащинството Ви още не е установено по никакъв начин.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот dansguardian » 13 Окт 2011, 15:44

1. Чакате детето да се роди (допуска се, че непосредствено след раждането няма да е записано на твое име)
2. Чакате детето да навърши минимум 6 месеца.
3. Свързвате се с адвокат!!! Подавате Декларация за припознаване на дете (има примерно съдържание) в общината. Оттук има два варианта - минава и не минава. Ако не мине завеждате дело за бащинство. В делото се иска:
а) да се призоват свидетели, които да докажат че по време на зачеване на детето сте имали връзка и че сте живяли заедно (това се налага, защото може жената да е заченала в следствие на случаен полов контакт).
б) да се назначи кръвно-групова експертиза, от която да се установи периода, през който се е случило зачеването
в) да се назначи ДНК-експертиза, която да установи дали Вие сте бащата. Струва около 1000 лв. и нагоре, в зависимост от показателите, които се сравняват (т.нар LOCI). Детето трябва да е на минимум 6 навършени месеца, за да се стабилизират кръвните показатели.
4. Насрочва се първо заседание на делото. Там съдията ще отбележи, че не е представен Акт за раждане на детето (ти няма как официално да се сдобиеш с Акта, защото детето не е записано на твое име). За следващото заседание съдията ще разпореди общината, към която е записано детето да предостави Акт за раждане за целите на съдебния процес. Всичко това се извършва по служебен път.
5. Насрочва се второ заседание. Назначават се експертизите. Правите ги в присъствието на вещо лице, за да се избегне възможността за манипулация.
6. Трето заседание - представяне на резултатите от експертизите, разглеждане от съдията. И тук вече е под въпрос дали ще призовават свидетели, има съдии които го правят и такива, които не го правят. Това е по осмотрение на съдията.
7. Чакате и стискате палци.
Американски форум - ти питаш и ти отговарят.
Руски форум - ти питаш и теб те питат.
Български форум - ти питаш, а всички ти обясняват колко си тъп.
dansguardian
Младши потребител

Назад към Семейни казуси