начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Насл. права на деца на полу-брат и дъщеря на роден

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Насл. права на деца на полу-брат и дъщеря на роден

Мнениеот irldanka » 14 Яну 2015, 19:53

Моля за съвет. Въпросът ми се отнася до Закона за наследството. В средата на юни миналата година полубратът на дядо ми е починал. За съжаление, нито майка ми, нито леля ми са знаели, защото единствената дъщеря на истинския му брат не ги е уведомила. Те научават при случайна среща с нея преди Коледа. И майка ми и леля ми мнoгoкратно са се опитвали неуспешно да се свържат с чичо си и с братовчедка си. Полубратът на дядо ми живееше в София в собствено жилище. Той не е бил женен и няма деца. Четейки закона за наследството, разбирам че ако не е имало завещание, майка ми и леля ми вероятно могат да наследят една трета, докато единственато дете на истинския брат- 2/3. При условие че тя дори не ги е уведомила за смъртта на чичо си, как майка ми и леля ми могат да проверят какво е и дали има завещание? Много ще съм благодарна ако ме посъветвате какво може да се предприеме. Благодаря,
irldanka
Нов потребител

Назад към Семейни казуси