начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

оспорване на дарение

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

оспорване на дарение

Мнениеот volkan » 13 Мар 2015, 12:23

Здравейте, имам следния казус:
Родителите ми възнамеряват да ми прехвърлят апартамента си/СИО/ чрез дарение. Имам брат, който все още няма наследници и за който съм сигурна, че няма да оспори дарението. Разбрах, че дарението може да се оспори от наследниците със запазена част до 5 години след смъртта на дарителите.
1. Въпроса ми е: Ако брат ми не оспори дарението в рамките на 5 години от смъртта на родитилите ни, може ли при евентуална смърт на брат ми след 5-татата година от смъртта на родитилите ни негов наследник да оспори дарението на майка ми и баща ми?

Благодаря Ви предварително за отговора!
volkan
Младши потребител

Назад към Семейни казуси