начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

заплетена история с дете- издръжка привременни мерки

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

заплетена история с дете- издръжка привременни мерки

Мнениеот pitasht » 15 Окт 2015, 13:26

Имам следната ситуация и много се обърках честно.
Баща завежда дело за упражняване на родителски права на дете на 3 год.
Иска привремемни мерки с мотив че майката не е в страната тя се връща за малко и съдът решава детето да бъде при майката.
Веднага след това тя отново напуска страна и не се връща месеци.
Бащата подава жалба след жалба и до съда и до прокуратурата и до ДСП. Резултати никакви до днес когато му връчиха заповед за настаняване на детето при баба и дядо.
За пореден път искаме промяна във временните мерки но вече не вярвам да има резултат.
Бащата обаче е осъден да плаща издръжка която превежда с пощенски записи- вярвам че последният запис не е взет от майката т.к. тя не е в страна освен ако не се взема с пълномощното което тя остави на майка си.
но питането ми е ако все пак съдът откаже да промени мерките може ли да искаме недължимо платена издръжка и как? В хода на това производство допустимо ли е? :?:
pitasht
Активен потребител

Re: заплетена история с дете- издръжка привременни мерки

Мнениеот pitasht » 21 Окт 2015, 15:40

Съдът отказа промяна в мерките- майката не била в страната но пък детето било ок при близките си издръжка се дължи. Ужас.
жалко че никой не се включи в темичката. Аз се отказвам от делото. :cry:
pitasht
Активен потребител

Назад към Семейни казуси