начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

права и информираност относно заболяване на съпруга

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

права и информираност относно заболяване на съпруга

Мнениеот yyayya » 18 Фев 2016, 01:28

Здравейте ,
бих искал да задам един въпрос и евентуално да получа отговор
или насока откъде мога да почерпя повече информация.

Въпроса ми :
е какви са правата ми като съпруг в случай на заболяване на другия(нека конкретизираме психическо),
доколко мога да бъда осведомен от лекар за състоянието му,
имам ли права да науча подробности или да се запозная с накаква епикриза по време на лечението му или документ за заболяването му.
yyayya
Младши потребител

Re: права и информираност относно заболяване на съпруга

Мнениеот doc03 » 18 Фев 2016, 01:49

yyayya написа:Здравейте ,
бих искал да задам един въпрос и евентуално да получа отговор
или насока откъде мога да почерпя повече информация.

Въпроса ми :
е какви са правата ми като съпруг в случай на заболяване на другия(нека конкретизираме психическо),
доколко мога да бъда осведомен от лекар за състоянието му,
имам ли права да науча подробности или да се запозная с накаква епикриза по време на лечението му или документ за заболяването му.

Можете да бъдете осведомен за общото състояние, както и най-общо за повлияването от лечението.
Подробности няма да научите, дори и от епикризата, която (между другото) се изготвя не по време а СЛЕД приключване на престоя в болницата. Окончателна епикриза при психичните заболявания много често няма (предвид динамиката в състоянието на болните).
Ако съпругът е вменяем, може и да не получите никаква информация. "Права" над документи и пр. бихте имал ако сте попечител.
Всичко зависи от контакта с лекуващия лекар (екип) и от това, дали се ползвате с доверието им. Ако лекарят усети нещо нездраво в проявения интерес, или се усъмни, че интересът е с користна цел, няма да получите никаква информация. Това е правилният подход. А иначе - всичко може ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Re: права и информираност относно заболяване на съпруга

Мнениеот yyayya » 18 Фев 2016, 10:08

мерси за отговора - разбирам че е почти невъзможно , освен със средства ...
а по съдебен ред или чрез адвокат ?, все пак в случай че от това би зависел изхода за решаване на някакъв спорен казус ?
yyayya
Младши потребител

Назад към Семейни казуси