начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Формулиране на пълномощно за взимане на решения в болница

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Формулиране на пълномощно за взимане на решения в болница

Мнениеот venom1 » 18 Май 2016, 12:07

Здравейте. Говорих с нотариус по-рано и искат от мен да формулирам точно текста на едно пълномощно, но за пръв път пиша такова, а не намирам образци за подобен случай, които да следвам. Не знам дали това е правилният подфорум, ако не е и е възможно, ще преместя темата.

Става дума за следното - бременна съм и с бащата на детето нямаме брак, само съвместно съжителство/един и същ настоящ адрес. Бременността ми е рискова и е силно вероятно до няколко дена да вляза в болница, съответно да се наложи операция по-рано от безопасното за детето, която е възможно да има усложнения и за мен поради състоянието ми.

До колкото разбирам, тъй като нямаме брак, ако се случи нещо и съм в безсъзнание, той не може да взима решения за мен и детето, или да бъде информиран за състоянието ни, а ще се обръщат към преки роднини. Съответно, не желая това да се случва, и ме посъветваха да изкарам пълномощно, в което да декларирам по някакъв начин, че искам той да е човекът, към когото да се обръщат.

Може ли някакъв съвет относно това как точно да формулирам текста? Трябва ли задължително да фигурира името на лечебното заведение, тъй като все още не е ясно къде ще ме приемат, а искам да го свърша преди да се наложи да влизам, не между събирането на багажа? Може ли е да е в кратък свободен текст от типа на "взима решения в случай на невъзможност да го правя сама, взима решение за детето и е лице за контакти" (като очевидно и това не ми се получава добре като оформление), или трябва да опиша конкретни случаи, като изпадане в безсъзнание, необходимост от решение за спешни или животоспасяващи процедури за мен и детето, е лице за контакт в случай на животозастрашаваща ситуация и позволявам да бъде информиран за развитието и състоянието на мен и детето... Или нещо от този тип, и да добавя данни за контакт.

Защото реално ако се остави на родителите ми, ще решат да направят нещо за мен, дори да застрашава живота на бебето, а съответно това не би било моето решение, и искам да има кой да защити този ми интерес.

EDIT: Продължавам да се опитвам да търся образци, реално опитах да редактирам едно генерално пълномощно:

Да ме представлява в .........., ........., както и всички неизброени лечебни заведения и болници в случай, че не мога да го правя сама. Да извършва всички необходими фактически и правни действия, като за целта съставя, попълва, подава, изисква и получава документи, молби, справки, формуляри, декларации, удостоверения, разрешения, епикризи и други, да подписва всякакви документи от мое име в случай на физическа невъзможност да го правя сама. Да бъде основен контакт в случай на появило се животозастрашаващо състояние и да бъде информиран за състоянието ми пръв, да взима решения от мое име относно процедури за мен или детето, каквито намери за най-добри.
venom1
Нов потребител

Назад към Семейни казуси