начало

Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари

Какво да правим с некоректните застрахователи,които не плаща

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво да правим с некоректните застрахователи,които не плаща

Мнениеот натали » 15 Дек 2003, 17:54

Застрахователната компания ми изплаща половината от дължимото ми обезщетение,посочва ми като оправдание разтеглива точка от общите условия, как да ги осъдя?Има ли специализирани адвокати по застрахователни дела?За колко време става?Ако някой,знае нещто по въпроса нека го сподели...
натали

Re: Какво да правим с некоректните застрахователи,които не п

Мнениеот freedom » 15 Дек 2003, 22:34

Съдете ги! Изпратете по-вече инфо договор и т.н. като mail - ника ми е активен.
freedom

Мнениеот натали » 16 Дек 2003, 16:07

Съдете ги ама отнема време,има ли начин да ги осъдя по бързата процедура???
натали

Мнениеот Слаб юрист » 16 Дек 2003, 16:58

Ако имате предвид т.нар. "бързо производство" по ГПК - то няма приложение във Вашия случай, което означава, че ако си търсите правата по съдебен ред, ще трябва да се въоръжите с търпение!!!
Слаб юрист

Мнениеот натали » 16 Дек 2003, 17:14

колко голямо трябва да ми е търпението?2-3месеца или много повече?
натали

Мнениеот AD » 16 Дек 2003, 17:21

Може да направите една псевдо импровизация, че ще заведете дело, има някаква малка вероятност да се хванат. Пращате им една покана за доброволно изпълнение в която ги предупреждавате, че ако не Ви се издължат в еди какъв си срок, ще заведете дело с всички последствия от това - търсене на лихви за забава и съдебни разноски, включващи и адвокатски хонорар. Като заключение може да им напишете, че ако не получите дължимото в този срок ще депозирате искова молба с копие до Комисията за финансов надзор, Управление "Застрахователен надзор", която има право да им отнеме лиценза за неизплащане на дължимо обезщетение по застрахователна полица / чл. 31, ал.1, т. 5 от Закона за застраховането/ . А може и действително да сигнализирате Комисията, но преди това ги предупредете за действията си, да не би случайно да решат да си платят доброволно.
AD
Младши потребител

Мнениеот Слаб юрист » 16 Дек 2003, 17:26

Оооо, много повече от 2-3 месеца ще е Натали! Като имате предвид, че спора може да мине и през три инстанции, пак се върнете на словата за търпението.
Вижте, може да пробвате варианта, предложен от АД по-долу, но не съм убеден, че ще даде положителен резултат.
Кажете поне кой е застрахователя, че на НЕ ходим при него да се застраховаме(ако се наложи нещо).
Слаб юрист

Мнениеот натали » 16 Дек 2003, 17:33

сезирала съм вече и Комисията по финансов контрол,изпратих вече две нотариални покани до застрахователя,които са приложени към жалбата ми до надзора,пуснах и две жалби до изпълнителния директор на компанията,какво още?
натали

Назад към Взаимопомощ