начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ИЗДРЪЖКА ОТ РАБОТЕЩ В АНГЛИЯ

Message board for English speakers

ИЗДРЪЖКА ОТ РАБОТЕЩ В АНГЛИЯ

Мнениеот gitsa » 22 Мар 2006, 11:41

ЗДРАВЕЙТЕ!
БИВШИЯТ МИ СЪПРУГ РАБОТИ В АНГЛИЯ ОТ 2 ГОДИНИ И МИ Е СПОМЕНАЛ, ЧЕ ИМА ФИРМА И НАЕМА РАБОТНИЦИ-БЪЛГАРИ, РУМЪНЦИ, АЛБАНЦИ... ЧЕТИРИ ИЛИ ПЕТ ПЪТИ ГОДИШНО СИ ИДВА ПО БИЗНЕС ТУК, В БЪЛГАРИЯ. ИСКАМ ДА ПОДЧЕРТАЯ, ЧЕ ФИНАНСОВОТО МУ СЪСТОЯНИЕ Е ЗАВИДНО. СЪГЛАСНО СПОРАЗУМЕНИЕТО ПРИ РАЗВОДА МИ ДЪЛЖИ ИЗДРЪЖКА ЗА ДЪЩЕРЯ НИ В РАЗМЕР НА 5000 ЛВ./ПРЕДИ ДЕНОМИНАЦИЯТА/. ПОНАСТОЯЩЕМ ПЛАЩА 70 ЛВ., ПОНЕЖЕ СЧИТА, ЧЕ Е ПРЕДОСТАТЪЧНА СУМА ЗА ДЕТЕ В 7-МИ КЛАС. СМЯТАМ ДА РАЗГОВАРЯМ С НЕГО ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ИЗДРЪЖКАТА /НЕДОКУМЕНТИРАНО, РАЗБИРА СЕ/, НО ИСКАМ ДА ПОПИТАМ: "АКО НЕ УСПЕЕМ ДА СЕ СПОРАЗУМЕЕМ, НА КАКВА ИЗДРЪЖКА БИХ МОГЛА ДА РАЗЧИТАМ, ИМАЙКИ ПРЕДВИД, ЧЕ ИМА БИЗНЕС В АНГЛИЯ, КОЙТО ПРЕДПОЛАГАМ НЕ МОЖЕ ДА УКРИЕ, КАКТО СТАВА ТУК?" ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!
gitsa
Младши потребител

Re: ИЗДРЪЖКА ОТ РАБОТЕЩ В АНГЛИЯ

Мнениеот donna » 22 Мар 2006, 11:49

gitsa написа:ЗДРАВЕЙТЕ!
БИВШИЯТ МИ СЪПРУГ РАБОТИ В АНГЛИЯ ОТ 2 ГОДИНИ И МИ Е СПОМЕНАЛ, ЧЕ ИМА ФИРМА И НАЕМА РАБОТНИЦИ-БЪЛГАРИ, РУМЪНЦИ, АЛБАНЦИ... ЧЕТИРИ ИЛИ ПЕТ ПЪТИ ГОДИШНО СИ ИДВА ПО БИЗНЕС ТУК, В БЪЛГАРИЯ. ИСКАМ ДА ПОДЧЕРТАЯ, ЧЕ ФИНАНСОВОТО МУ СЪСТОЯНИЕ Е ЗАВИДНО. СЪГЛАСНО СПОРАЗУМЕНИЕТО ПРИ РАЗВОДА МИ ДЪЛЖИ ИЗДРЪЖКА ЗА ДЪЩЕРЯ НИ В РАЗМЕР НА 5000 ЛВ./ПРЕДИ ДЕНОМИНАЦИЯТА/. ПОНАСТОЯЩЕМ ПЛАЩА 70 ЛВ., ПОНЕЖЕ СЧИТА, ЧЕ Е ПРЕДОСТАТЪЧНА СУМА ЗА ДЕТЕ В 7-МИ КЛАС. СМЯТАМ ДА РАЗГОВАРЯМ С НЕГО ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ИЗДРЪЖКАТА /НЕДОКУМЕНТИРАНО, РАЗБИРА СЕ/, НО ИСКАМ ДА ПОПИТАМ: "АКО НЕ УСПЕЕМ ДА СЕ СПОРАЗУМЕЕМ, НА КАКВА ИЗДРЪЖКА БИХ МОГЛА ДА РАЗЧИТАМ, ИМАЙКИ ПРЕДВИД, ЧЕ ИМА БИЗНЕС В АНГЛИЯ, КОЙТО ПРЕДПОЛАГАМ НЕ МОЖЕ ДА УКРИЕ, КАКТО СТАВА ТУК?" ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!

Госпожо,доказателства могат да бъдат събирани и от чужбина ,вярно е ,че производството ще протече по-бавно с оглед процедурите по събирането на доказателстават и насрочване на заседанията , а ако бившия ви съпруг ви е в Англея и живее там може да бъде призован и в чужбина .
donna
Старши потребител

Re: ИЗДРЪЖКА ОТ РАБОТЕЩ В АНГЛИЯ

Мнениеот donna » 22 Мар 2006, 11:58

donna написа:
gitsa написа:ЗДРАВЕЙТЕ!

Госпожо,доказателства могат да бъдат събирани и от чужбина ,вярно е ,че производството ще протече по-бавно с оглед процедурите по събирането на доказателстават и насрочване на заседанията , а ако бившия ви съпруг ви е в Англея и живее там може да бъде призован и в чужбина .

Допълвам ,допълнително след образуване на делото може да се изиска и информация от НАП ,дали е подавал данъчни декларации и е декларилал доходи от чужбина .
А ,че лицето излиза зад граница се доказва много лесно изисква се информация от МВР ,колко пъти и кога е излизал извън пределите на страната .
donna
Старши потребител

Мнениеот gi_master » 25 Мар 2006, 00:28

....
Последна промяна gi_master на 14 Юни 2008, 00:47, променена общо 1 път
gi_master
Младши потребител

Мнениеот danni » 26 Мар 2006, 13:32

За тези две години не е ли канил дъщеря ви на гости при него? Ако я покани, за да изкарате виза, той трябва да изпрати банково извлечение, че е способен да я издържа за времето, когато тя ще бъде при него.
Е, не знам дали Ви помогнах?
danni
Младши потребител

Мнениеот danni » 26 Мар 2006, 13:57

National Helpline
PO Box 55
Brierley Hill
DY5 1Yl

https://secureonline.dwp.gov.uk/csa/v1/ ... actnhl.asp

Child Support Agency - това е интернет страницта на Агенцията за детска издръжка. По принцип не можете да подадете молба за определяне на издръжката, тъй като Вие не живеете в Англия, но по-горе съм Ви написала адреса, а от интернет страницата, която съм написала, можете да изпратите имейл и да ги попитате дали има някакъв начин да получите информация за доходите на бащата и как биха ви посъветвали да процедирате. Може изобщо да не Ви отговорят, а може да Ви отговорят, че България и Великобритания нямат споразумение за разрешаване на спорове относно детска издръжка, но поне опитайте. Може пък да Ви посъветват нещо.
danni
Младши потребител

Мнениеот gitsa » 28 Мар 2006, 09:31

БЛАГОДАРЯ МНОГО НА ВСИЧКИ, ВЗЕЛИ ОТНОШЕНИЕ ПО ТЕМАТА! БИВШИЯТ МИ СЪПРУГ СЛЕД ДВЕ СЕДМИЦИ СИ ЗАМИНАВА И МИ Е ОБЕЩАЛ ИЗДРЪЖКИ ЗАНАПРЕД НАКУП. ЩЕ ПАДНЕ РАЗПРАВИЯ, НО СИ МИСЛЯ, ЧЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС МОГА ДА ГО СТРЕСНА ПОНЕ МАЛКО. ЩЕ ОПИТАМ ПЪРВО С "БЛАГА ДУМА". НАЛИ "ЖЕЛЕЗНИ ВРАТИ ОТВАРЯ!"?!
ОЩЕ ВЕДНЪЖ ВИ БЛАГОДАРЯ!
gitsa
Младши потребител

Назад към Discussions in English