начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ВЧЕРА ВЛЕЗЕ В СИЛА ЗАКОНА ЗА ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР!

Дискусии и предложения по проекти за закони

ВЧЕРА ВЛЕЗЕ В СИЛА ЗАКОНА ЗА ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР!

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 02 Окт 2006, 12:10

ТЪЙ КАТО ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ОБНАРОДВАНО ИЗМЕНЕНИЕТО НА ПАРАГРАФ 56 ОТ ЗТР, СЪЩИЯ ВЛЕЗЕ В СИЛА ВЧЕРА НА 01.10.2006г
ДНЕС ВЪВ ФИРМЕНО ОТДЕЛЕНИЕ СА В ШАХ.
ОЩЕ ПО-ИНТЕРЕСНО ЩЕ СТАНЕ УТРЕ, КОГАТО ЕВЕНТУАЛНО ЩЕ БЪДЕ ПУБЛИКУВАН ЗИДЗТР В ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК, ЗАЩОТО ТЯ МАЙ ПРЕДВИЖДА ЕДИН ПРАВЕН АБСУРД:
МОЖЕ ЛИ ЕДИН ЗАКОН ДА ВЛЕЗЕ В СИЛА ПОВТОРНО СЛЕД КАТО ВЕЧЕ Е ВЛЯЗЪЛ В СИЛА!?!

Е КОЛЕГИ КАКВО ПРЕДЛАГАТЕ ДА НАПРАВИМ!?! АЗ ЛИЧНО ИМАМ 2ДРУЖЕСТВА, КОИТО ЧАКАТ РЕГИСТРАЦИЯ...
Последна промяна Anastassia.Terzieva на 02 Окт 2006, 16:30, променена общо 1 път
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот monteskio » 02 Окт 2006, 13:43

Наистина има колизия. Аз лично не съм прочел текста на нормата, която постановява отлагане на влизането в сила на този нормативен акт. Най-вероятно тя ще е с обратно действие. В момента във ВОС и ШОС продължава да се спазва старата процедурата по регистрация на фирми.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 02 Окт 2006, 15:58

Мда би било логично, но явно са смятали изменението да се обнародва и да влезе в сила преди 01.10. и в текста не е предвидено обратно действие - изменението влиза в сила от датата на обнародването му.

Въпросът е каква ще е силата на това изменение и може ли то да породи желаните от законодателя правни последици, след като законът вече Е влязъл в сила.
Един влязъл в сила закон може да бъде изменян и отменян, но след като вече е влязъл в сила какво правно значение би имало едно "отлагане" на този вече реализирал се във времето юридически факт?
Особено като се има предвид, че въпросното влизане в сила не се "отменя" с ЗИДТР ако това изобщо би било възможно, а само се предвижда, че законът влиза в сила на 01.01.2007г.
Последна промяна Anastassia.Terzieva на 25 Мар 2011, 15:42, променена общо 1 път
Фондация "Правна грамотност" Http://legalliteracy.eu - курсове за правна грамотност
Адвокат - САК http://lawyerbg.info
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот desidesi » 03 Окт 2006, 22:10

Колеги, вчера в София отказваха да приемат документи за регистрация и за вписване на промени, докато не бъде обнародвано в ДВ изменението. Трябваше да регистрирам клон на едно ООД в Стара Загора. Днес ми се обаждаха да ми крещят как така можело да не приемат в София документи, това не било логично и прочие грубости. Беше ми казано и че вчера в Стара Загора са приемали документи. Имате ли представа дали това е вярно или е проява на незнание, а не дай си боже и на колегиална неетичност.
desidesi
Младши потребител

Мнениеот alexa2 » 04 Окт 2006, 09:28

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР (ДВ, БР. 34 ОТ 2006 Г.)
В сила от 03.10.2006 г.
Обн. ДВ. бр.80 от 3 Октмври 2006г.
§ 1. В § 56 от преходните и заключителните разпоредби думите "1 октомври 2006 г." се заменят с "1 юли 2007 г."

Заключителни разпоредби

§ 2. В § 164 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Търговския закон (ДВ, бр. 38 от 2006 г.) думите "(ДВ, бр. 34 от 2006 г.)" се заличават.

§ 3. Законът влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".
-------------------------

Законът е приет от 40-то Народно събрание на 20 септември 2006 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.
alexa2
Потребител

Назад към Обсъждане на законопроекти