"Варна. След престъпно погазване на правилата за безопасност момче загина в кладенец на бензиностанция, пише в днешния си брой в. “Черно море”.
15-годишният Мартин Живков Георгиев загина в изкоп за кладенец на новострояща се бензиностанция на входа на Аксаково, съобщи началникът на областната инспекция по труда (ОИТ) във Варна Иван Иванов. Инцидентът станал на 25 юли т.г. между 10,15 и 10,30 ч. сутринта. Момчето било наето по устна договорка от Х.Й.М, собственик на автосонда, да разбие скала на дъното на 12-метровия кладенец. Малко след като било спуснато, то починало от липса на кислород, сочат предварителните експертизи. Резултатите от аутопсията ще бъдат готови до месец.
Бензиностанцията се строи от фирма, която наела на граждански договор лицето Х.Й.М. да направи изкопа за кладенец.
Дойдохме на мястото на инцидента веднага след полицията, около 11,35 ч. Това, което мога да кажа e, че съм възмутен и бесен от тоталното погазване на елементарните правила за безопасност, коментира шефът на ОИТ - Варна. Недопустимо е да се наемат за подобни тежки и много опасни изкопни работи непълнолетни, обясни той. Освен това кладенецът не е бил укрепен, което крие риск и от срутване. Прокопаването пък е било извършено без задължителния план за безопасност, не са били правени и замервания за отровни газове и за наличие на кислород.
Заради трагичния инцидент обектът е спрян, автосондата е запечатана. Срещу Х.Й.М. се води следствие. ОИТ - Варна, е подала сигнал до РПУ в Аксаково с копие до Районната прокуратура - Варна, и Върховната прокуратура. За мен това е чисто престъпление, бе категоричен Иван Иванов. "
Има ли добри адвокати за този случай?
- Дата и час: 16 Дек 2024, 02:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Що за човек трябва да си да спуснеш 15 годишен в кладенец?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Съболезнования на роднините и близките на починалия Мартин Живков Георгиев!
Светла му памет!
anamagdalena пише: "Резултатите от аутопсията ще бъдат готови до месец. "
Много време, защо толкова?
Светла му памет!
anamagdalena пише: "Резултатите от аутопсията ще бъдат готови до месец. "
Много време, защо толкова?
- Sarra
- Потребител
anamagdalena,
не знам дали има добри адвокати за този случай, но
знам че във Варна има добри съдии, които не си затварят очите!
Не губете кураж, справедливостта не идва когато най-силно я желаем, но настъпва неизбежно!
не знам дали има добри адвокати за този случай, но
знам че във Варна има добри съдии, които не си затварят очите!
Не губете кураж, справедливостта не идва когато най-силно я желаем, но настъпва неизбежно!
- monahiniata
- Младши потребител
Моите съболезнования за погубения млад живот!
Дълбоко и искрено съчувствам на близките и роднините!
Не работя трудово право и не бих могла да помогна със съвети от тази област, но когато всички експертизи бъдат налице и питащата изнесе информация във форума за хода на следствието, активно ще съдействам за реализирането на правните им възможности в наказателния процес.
Дълбоко и искрено съчувствам на близките и роднините!
Не работя трудово право и не бих могла да помогна със съвети от тази област, но когато всички експертизи бъдат налице и питащата изнесе информация във форума за хода на следствието, активно ще съдействам за реализирането на правните им възможности в наказателния процес.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
наистина, какво се е случило от тогава..
моте съболезнования за момчето, което след две седмици щеше да е вече на 17 ..
моте съболезнования за момчето, което след две седмици щеше да е вече на 17 ..
- zornunddorn
- Потребител
Re: Що за човек трябва да си да спуснеш 15 годишен в кладенец?
anamagdalena, бих искал да знам има ли някаква развръзка и дали този "човек" е понесъл някакви правни последствия. Доколкото зная, няма. Човека си е щастлив и си работи със сондата. Даже стопанисва автомивка и си живурка.Ако има хора, които искат възмездие, няма да го оставят да ходи сред нас. Възмутен съм от съдебната система. Късно ли е да се възобнови делото от частен обвинител?
- nabliudatel
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|