начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Ползвайте проф.Джеров по Гражданако право

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Мнениеот enigma » 12 Окт 2007, 15:17

Как да ви кажа Елеонора - вашето поведение потвърждава бисера на професора за интуитивността на жените :wink: .

Защитавайте си преподавателите колкото искате - това е ваше право сигурно, особено като нямате особена база за сравнение.

Само на Стамболиев не му следвайте лекциите в реален процес, че може да се окажете в много небрано лозе, както се опитаха да ви подскажат тука. Това ви го казвам съвсем приятелски. :oops:.
Meno Male! Scarpia.
enigma
Потребител

Мнениеот Гост » 12 Окт 2007, 15:49

ragazo написа:Адвокат_Николов, аз съм ти колега от първи курс. Имаш ли лекции в 5 корпус? Мисля, че би било хубаво да се запознаем. Да помогнеш със съвети и т.н.

Много пичета във вашия курс!!!!!!!

Пред 5 корпус,като излизам да пуша ми се изкривява вратЪ :D

Ами те са 95 % жени!

Ако съм на теб ги почвам веднага.

Относно питанията ти.

Аз имам в сряда в 5 корпус,а ти май при Паев имаш.Може да се засечем в почивката и ще ти кажа каквото те интерсува.

По принцип съм зает,че имам много лекции и 3 упражнения плюс ходя и на упражнения по Наказателно право.

Един съвет:

За да си добър-чети само от учебници! Не пиши на лекции,а слушай внимателно!

Това да пишеш на лекции си чиста загуба на време.Затова си има учебници!Лекции-само слушай и прави изводи!

Към sunrise
Къде видя,че съм написал,че уча от предавания.
Просто съм фен на Джеров.
И аз като тебе-само учебници. :P
Гост

Мнениеот ragazo » 13 Окт 2007, 14:27

В сряда не знам как ще ни съвпаднат почевките, щото Паев си прави каквото му скимне. Въобще не спазва разписанието. Държи ни по 50 - 65 мин понякога. Казва - почивка 15 мин, а се връща след половин час и повече. Иначе това за ликциите дето го разправяш ... как да не пишеме, специално по админ. култура и незнам си какво, тая се скъсва да диктува...Проблема обаче ще си бъде ОТП. На тоя Бойчев учебника му е пълна отврат, никаква подредба, основните моменти не се отличават...майко мила!!! / за "Правова държава" говоря/ , скоро четох малко от Торбов и разликата веднага се усеща, ама по книжарниците в града никаде не се намира...

Иначе ти в сряда по кое време си?
В малката аудитория ли?
Хм, направо ми дай един мейл да ти дам скайп :)
ragazo
Потребител

Джеров?

Мнениеот zlatozar » 15 Окт 2007, 13:23

Не съм чел "Гражданско право" на Джеров, но доколкото помня какви щуротии беше писал по вещно право, не бих рискувал с негова творба отново
zlatozar
Нов потребител

Мнениеот julia_says » 17 Окт 2007, 11:09

При цялото ми уважение към проф. Джеров само ще споделя за колегите, които сега навлизат в правото да не се залъгват да го четат. За някои от нещата казани в учебниците му по Вещно и Гражданско право в СУ на държавен директно късат. Имайто го впредвид.
Който си е в НБУ - няма проблем. Но все пак в учебниците (според проф. Стамболиев - и това е просто един пример) има откровено неверни неща.
Не всичко е до стил. Вниквайте в съдържанието.
Поздрави!

advokat_nikolov написа:
dinev написа:Джеров направо си е задължителен, поне според моето скромно мнение.

To направо си е така.Стилът му е доста подреден и точно изразен.

Ако пък се съчетае с М.Паелова или Таджер-няма кой да те гътне :wink:

проф.Александър Джеров преподава по вещно право в НБУ
julia_says
Младши потребител

Мнениеот kalahan » 17 Окт 2007, 11:17

Джеров следва френската правна школа, която счита, че вещното правоотношение е не между правните субекти по повод на вещта, а между правния субект (напр. собственика) и вещта. Нещо, което не се приема от никой друг в България. Оттам идват и разминаванията.
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Re: Ползвайте проф.Джеров по Гражданако право

Мнениеот katia_ivanova80 » 17 Окт 2007, 16:08

Ima li niakoi lekcii za darjaven izpit po Grajdanski disciplini i po spe6no tema 22- kadastar i imoten registar.
Blagodaria vi predvaritelno
katia_ivanova80
Нов потребител

Мнениеот tatkobarba » 18 Окт 2007, 10:50

kalahan написа:Джеров следва френската правна школа, която счита, че вещното правоотношение е не между правните субекти по повод на вещта, а между правния субект (напр. собственика) и вещта. Нещо, което не се приема от никой друг в България. Оттам идват и разминаванията.

:lol: :lol: :lol: Тази ........"правна школа"........, бих казал, е не френската, а направо мадагаскарската или ако щеш марсианската :lol:
tatkobarba
Потребител

Предишна

Назад към Лекции и материали