начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Въпрос за пенсиониране

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за пенсиониране

Мнениеот nlazov » 05 Яну 2008, 15:34

Интересува ме знае ли някой,ако съм навършил години за пенсия(63),но нямам нужните 100 точки дали от фирмата в която работя могат да ме съкратят или принудят да напусна по някакъв начин.
nlazov
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 05 Яну 2008, 16:13

Не.Поне не на основание чл.328(1)т.10 КТ
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот rts » 07 Яну 2008, 15:25

Ако сте на договор за неопределено време, могат да Ви прекратят договора на всички относими основания, освен придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст (цитирания от колегата чл.328, ал.1, т.10 от КТ. )Само, ако сте под закрилата на чл.333 от КТ (трудоустроено лице или боледуващ от болест, определена в специална наредба или ползващ разрешен отпуск, включително и болничен), ще е нужно разрешение на инспекцията по труда за Вашия случай. Ако обаче сте на срочен договор, договора Ви се прекратява с изтичането на срока му, освен ако не се превърне в безсрочен (със споразумение или с отработване на поне 5 дни със знанието и без противопоставянето на работодателя). При срочния договор, след изтичане на срока му не се ползвате от закрилата на чл.333 от КТ.
rts
Активен потребител

Назад към Данъчно право