начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Мога ли да не излизам в майчинство?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мога ли да не излизам в майчинство?

Мнениеот a.ivanova » 16 Яну 2008, 14:37

Здравейте,
Имам въпрос, на който се надявам да получа адекватен отговор, за което предварително благодаря. Става дума за следното: следващия месец ми предстои раждане. Договорили сме се с работодателя да работя до последно, т.е да не ползвам болнични, а също така веднага след раждането да работя от дома си, като продължи да ми се плаща пълната заплата. По този начин, няма да получавам само 90% от брутана си заплата за последните 6 месеца, което след въвеждането на максимален осигурителен праг от 2000 лв е значителна разлика за мен. Питането ми е - възможно ли е това и ще има ли проблем за мен или работодателя, ако не си подам болнични и др. документи в НОИ?
a.ivanova
Нов потребител

Мнениеот KREMENA » 18 Яну 2008, 11:37

Ами пуснете таткото на вашето бъдещо съкровище в отпуск - майчинство... в случай, че той има по-ниска заплата и имате намерение да го впишете като баща в акта за раждане. Звучи малко грозно, но не знам да ли имате брак... :oops:
KREMENA
Младши потребител

Въпросът

Мнениеот a.ivanova » 18 Яну 2008, 12:03

ми е съвсем конкретен. Другите възможности са обсъдени и не са приемливи. Запознати сме с вариантите таткото да поеме бащинството, както и работещи баби и т.н, но при нас те не са по-добрата опция. Ще помоля ако някой има конкретен отговор на така поставения въпрос. Благодаря!
a.ivanova
Нов потребител

Назад към Данъчно право