начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Закриха юридически факултет...

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот bebitor » 07 Мар 2008, 15:09

Мишо Коняка никога не е бил декан на ЮФ в РУ :D
Сега май е Жоро Бармана :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот system » 07 Мар 2008, 15:14

Кой е Жоро Бармана ?
system
Активен потребител

Мнениеот donna » 07 Мар 2008, 15:19

system написа:Кой е Жоро Бармана ?

Георги Стефанов
donna
Старши потребител

Мнениеот system » 07 Мар 2008, 15:44

donna написа:
system написа:Кой е Жоро Бармана ?

Георги Стефанов

Нищо не ми говори. По какво е специалист ?
system
Активен потребител

браво!

Мнениеот libra » 07 Мар 2008, 15:47

Приветствам закриването на ЮФ в Русе. Не може всеки университет юристи да плоди. Причините са много - чисто професионални, икономически и морални. Радвам се за тази новина. Дано бъде подкрепена с още такива.
libra
Младши потребител

Мнениеот system » 07 Мар 2008, 15:54

Те русенци са лесни. Ако им закрият факултета, ще ходят в Букурещ - ей го на има-няма 70 км от Русе. А съм чувал, че техният ВУЗ бил доста на ниво.
system
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 07 Мар 2008, 16:04

system написа:Те русенци са лесни. Ако им закрият факултета, ще ходят в Букурещ - ей го на има-няма 70 км от Русе. А съм чувал, че техният ВУЗ бил доста на ниво.

Вярно е- по близката столица. Не знам как са в правото, но обучението по медицина е светлинни години напред.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Идеално

Мнениеот libra » 07 Мар 2008, 18:05

Няма лошо - нека се учат в Румъния на българско право:)) Ако могат , разбира се:)
libra
Младши потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 07 Мар 2008, 18:14

Това е само началото - ЮФ е само един !!!
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот marinov » 07 Мар 2008, 19:46

Ще закривате ЮФ - Русе...абе вие луди ли сте ве? :shock: Такова светотатство даже нямам думи да го коментирам...все едно казахте да закриваме Харвард или Оксфорд. ЮФ на Русенския Унивесистет винаги е бил, е и ще бъде ръководна сила в държавата и обществото 8).... Що се отнася до сегашното ръководство по последни данни Декан е лицето Емил Мингов, съпруг на небезизвесната Анелия Мингова. Според слуховете последният получил този пост след като организирал ловък преврат на неговия предшественик Георги Стефанов /Жоро Бармана/. Злите езици говорят, че афектираният Стефанов люто се заканил да организира втори юридически факултет този път към Земеделския колеж в Русе. Запознати твърдят, че въпросния факултет щял да влезе в състава на катедрата по Земеделска техника и технологии /ЗТТ/. Там кандидат - юристите щели да получават комплексна подготовка по основните дисциплини на правото, както и познания по устройство на оранжерии, техника на засяване и торене, както и други полезни умения с трактор, рало и плуг. Успешно завършилите щели да получат титлата Юрист - Агроном. :twisted:
marinov
Потребител

Re: Идеално

Мнениеот donna » 07 Мар 2008, 21:52

libra написа:Няма лошо - нека се учат в Румъния на българско право:)) Ако могат , разбира се:)

В Румъния се учи румънско право ,след това в Бг се държат приравнителни изпити . Това за възпитаниците на СУ ,да ги информирам. Има колеги завършили в Румъния и след приравнителните в БГ си практикуват.
donna
Старши потребител

Мнениеот Martini_Bianco » 07 Мар 2008, 23:00

cyclosporine написа:Само него ли закриват ?:evil:
Жалко ...
Поне 10-12 са за закриване ... :wink:

Аз пък се чудя, кои факултети всъщност стават - не, са добри - най - по, а, просто...не са за закриване?...
СУ и Търново...и после??? Помагайте.
Martini_Bianco
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 07 Мар 2008, 23:30

libra написа:Няма лошо - нека се учат в Румъния на българско право:)) Ако могат , разбира се:)

българско право:)) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Колко още ще го бъде???
Пък и не зная по каква причина си мислите, че който е влязъл в РУ или другаде, не би могъл да влезе в СУ??? Често причините за избор на университет са чисто икономически...семейни...или комплексни....
Наистина, декан сега е Мингов- младшият ми каза.
И какво означава това
Ако могат , разбира се:)
???
Ще Ви кажа нещо!
Моя колежка беше приета в СУ по първо желание, което беше паралелка с 20 бр.- не право, но с приемен изпит история. Второто и желание беше право в СУ, по което се класираше без проблем. Обаче беше принудена да завърши в РУ, тъй като имаше брат, който в същата година кандидатства медицина в София- каквато в Русе не се изучава, а семейството и нямаше достатъчно доход да издържа едновременно двама студенти в друг град.
И много хора са така, което ги прави не по-малко юристи.
Или го имаш, или го нямаш...това е истината.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот system » 08 Мар 2008, 00:05

Не е проблем за един българсдки студент в чуждестранен университет да практикува тук - поне по отношение на квалификацията и правната подготовка. Преди около 10 години имах двама стажанти българи, завършили във Варшава, и мога да кажа, че бяха перфектни. За съжаление, после напуснах и не можах да проследя развитието им. Но когато говорих за университета в Букурещ, не го казах на шега. Аз самият живея по-близо до Букурещ отколкото до София и ако един ден децата ми решат да следват и избират някоя от двете столици, много ще се колебая дали да ги насоча към нашата, или към мамалигарите. Впрочем това е още далечна перспектива.
system
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 08 Мар 2008, 00:34

marinov написа: Злите езици говорят, че афектираният Стефанов люто се заканил да организира втори юридически факултет този път към Земеделския колеж в Русе. Запознати твърдят, че въпросния факултет щял да влезе в състава на катедрата по Земеделска техника и технологии /ЗТТ/. Там кандидат - юристите щели да получават комплексна подготовка по основните дисциплини на правото, както и познания по устройство на оранжерии, техника на засяване и торене, както и други полезни умения с трактор, рало и плуг. Успешно завършилите щели да получат титлата Юрист - Агроном. :twisted:

Информираха ме, че Жоро Бармана го е направил това...Не знам колко е истина...
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот IvoZdravkov » 08 Мар 2008, 03:20

marinov написа:Ще закривате ЮФ - Русе...абе вие луди ли сте ве? :shock: Такова светотатство даже нямам думи да го коментирам...все едно казахте да закриваме Харвард или Оксфорд. ЮФ на Русенския Унивесистет винаги е бил, е и ще бъде ръководна сила в държавата и обществото 8).... Що се отнася до сегашното ръководство по последни данни Декан е лицето Емил Мингов, съпруг на небезизвесната Анелия Мингова. Според слуховете последният получил този пост след като организирал ловък преврат на неговия предшественик Георги Стефанов /Жоро Бармана/. Злите езици говорят, че афектираният Стефанов ... :twisted:

Харвард - Оксфор и Русе в Университетите си имат общо само в буквиквата Р, която присъства в трите...
Луд ли си бе пич!
какви известни Стефанов, Мингов - светила на юридическата мисъл !?!

Иначе нека си ги има, не ми пречи никой.То всичко се доказва после в практиката.
IvoZdravkov
Младши потребител

Мнениеот Pink_Floyd » 08 Мар 2008, 09:36

marinov написа:Ще закривате ЮФ - Русе...абе вие луди ли сте ве? :shock: Такова светотатство даже нямам думи да го коментирам...все едно казахте да закриваме Харвард или Оксфорд. ЮФ на Русенския Унивесистет винаги е бил, е и ще бъде ръководна сила в държавата и обществото 8).... Що се отнася до сегашното ръководство по последни данни Декан е лицето Емил Мингов, съпруг на небезизвесната Анелия Мингова. Според слуховете последният получил този пост след като организирал ловък преврат на неговия предшественик Георги Стефанов /Жоро Бармана/. Злите езици говорят, че афектираният Стефанов люто се заканил да организира втори юридически факултет този път към Земеделския колеж в Русе. Запознати твърдят, че въпросния факултет щял да влезе в състава на катедрата по Земеделска техника и технологии /ЗТТ/. Там кандидат - юристите щели да получават комплексна подготовка по основните дисциплини на правото, както и познания по устройство на оранжерии, техника на засяване и торене, както и други полезни умения с трактор, рало и плуг. Успешно завършилите щели да получат титлата Юрист - Агроном. :twisted:

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Pink_Floyd
Потребител

Мнениеот Logan » 08 Мар 2008, 20:58

Martini_Bianco написа:
cyclosporine написа:Само него ли закриват ?:evil:
Жалко ...
Поне 10-12 са за закриване ... :wink:

Аз пък се чудя, кои факултети всъщност стават - не, са добри - най - по, а, просто...не са за закриване?...

Чух ,че и в Търново наскоро е паднало нивото ,но може да не е вярно.Относно ЮФ на РУ близък приятел влезе там с 3-ки по история и български на второ класиране.От това което ми е разправял смея да твърдя ,че подготовката им на този етап е твърде несериозна и непълна.ЮФ на "Свободните" няма защо да коментираме изобщо :)
Logan
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 08 Мар 2008, 21:39

Logan написа:.....ЮФ на "Свободните" няма защо да коментираме изобщо :)

И защо да не ги коментирате.
Аз пък не се срамувам,че съм от частен "Свободен" Универиситет.
Клиентите ми не ме питат от кой университет си,а се интересуват основно от два въпроса:

1.Колко ще струва ?

2.Какви са шансовете за успех ?
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот 7777777 » 08 Мар 2008, 22:34

Martini_Bianco написа:

Някой би ли споделил с какво ВТУ превъзхожда НБУ ( освен с по-достъпните такси, естествено ).
Питам съвсем безпристрастно-просто нямам информация.
7777777
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии