- Дата и час: 16 Дек 2024, 18:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Закриха юридически факултет...
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
99 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
-
bebitor - Активен потребител
donna написа:system написа:Кой е Жоро Бармана ?
Георги Стефанов
Нищо не ми говори. По какво е специалист ?
- system
- Активен потребител
Те русенци са лесни. Ако им закрият факултета, ще ходят в Букурещ - ей го на има-няма 70 км от Русе. А съм чувал, че техният ВУЗ бил доста на ниво.
- system
- Активен потребител
system написа:Те русенци са лесни. Ако им закрият факултета, ще ходят в Букурещ - ей го на има-няма 70 км от Русе. А съм чувал, че техният ВУЗ бил доста на ниво.
Вярно е- по близката столица. Не знам как са в правото, но обучението по медицина е светлинни години напред.
Rara avis in terris
-
Ще закривате ЮФ - Русе...абе вие луди ли сте ве? Такова светотатство даже нямам думи да го коментирам...все едно казахте да закриваме Харвард или Оксфорд. ЮФ на Русенския Унивесистет винаги е бил, е и ще бъде ръководна сила в държавата и обществото .... Що се отнася до сегашното ръководство по последни данни Декан е лицето Емил Мингов, съпруг на небезизвесната Анелия Мингова. Според слуховете последният получил този пост след като организирал ловък преврат на неговия предшественик Георги Стефанов /Жоро Бармана/. Злите езици говорят, че афектираният Стефанов люто се заканил да организира втори юридически факултет този път към Земеделския колеж в Русе. Запознати твърдят, че въпросния факултет щял да влезе в състава на катедрата по Земеделска техника и технологии /ЗТТ/. Там кандидат - юристите щели да получават комплексна подготовка по основните дисциплини на правото, както и познания по устройство на оранжерии, техника на засяване и торене, както и други полезни умения с трактор, рало и плуг. Успешно завършилите щели да получат титлата Юрист - Агроном.
- marinov
- Потребител
Re: Идеално
libra написа:Няма лошо - нека се учат в Румъния на българско право:)) Ако могат , разбира се:)
В Румъния се учи румънско право ,след това в Бг се държат приравнителни изпити . Това за възпитаниците на СУ ,да ги информирам. Има колеги завършили в Румъния и след приравнителните в БГ си практикуват.
- donna
- Старши потребител
cyclosporine написа:Само него ли закриват ?:evil:
Жалко ...
Поне 10-12 са за закриване ...
Аз пък се чудя, кои факултети всъщност стават - не, са добри - най - по, а, просто...не са за закриване?...
СУ и Търново...и после??? Помагайте.
- Martini_Bianco
- Младши потребител
libra написа:Няма лошо - нека се учат в Румъния на българско право:)) Ако могат , разбира се:)
българско право:)) Колко още ще го бъде???
Пък и не зная по каква причина си мислите, че който е влязъл в РУ или другаде, не би могъл да влезе в СУ??? Често причините за избор на университет са чисто икономически...семейни...или комплексни....
Наистина, декан сега е Мингов- младшият ми каза.
И какво означава това
???Ако могат , разбира се:)
Ще Ви кажа нещо!
Моя колежка беше приета в СУ по първо желание, което беше паралелка с 20 бр.- не право, но с приемен изпит история. Второто и желание беше право в СУ, по което се класираше без проблем. Обаче беше принудена да завърши в РУ, тъй като имаше брат, който в същата година кандидатства медицина в София- каквато в Русе не се изучава, а семейството и нямаше достатъчно доход да издържа едновременно двама студенти в друг град.
И много хора са така, което ги прави не по-малко юристи.
Или го имаш, или го нямаш...това е истината.
Rara avis in terris
-
Не е проблем за един българсдки студент в чуждестранен университет да практикува тук - поне по отношение на квалификацията и правната подготовка. Преди около 10 години имах двама стажанти българи, завършили във Варшава, и мога да кажа, че бяха перфектни. За съжаление, после напуснах и не можах да проследя развитието им. Но когато говорих за университета в Букурещ, не го казах на шега. Аз самият живея по-близо до Букурещ отколкото до София и ако един ден децата ми решат да следват и избират някоя от двете столици, много ще се колебая дали да ги насоча към нашата, или към мамалигарите. Впрочем това е още далечна перспектива.
- system
- Активен потребител
marinov написа: Злите езици говорят, че афектираният Стефанов люто се заканил да организира втори юридически факултет този път към Земеделския колеж в Русе. Запознати твърдят, че въпросния факултет щял да влезе в състава на катедрата по Земеделска техника и технологии /ЗТТ/. Там кандидат - юристите щели да получават комплексна подготовка по основните дисциплини на правото, както и познания по устройство на оранжерии, техника на засяване и торене, както и други полезни умения с трактор, рало и плуг. Успешно завършилите щели да получат титлата Юрист - Агроном.
Информираха ме, че Жоро Бармана го е направил това...Не знам колко е истина...
Rara avis in terris
-
marinov написа:Ще закривате ЮФ - Русе...абе вие луди ли сте ве? Такова светотатство даже нямам думи да го коментирам...все едно казахте да закриваме Харвард или Оксфорд. ЮФ на Русенския Унивесистет винаги е бил, е и ще бъде ръководна сила в държавата и обществото .... Що се отнася до сегашното ръководство по последни данни Декан е лицето Емил Мингов, съпруг на небезизвесната Анелия Мингова. Според слуховете последният получил този пост след като организирал ловък преврат на неговия предшественик Георги Стефанов /Жоро Бармана/. Злите езици говорят, че афектираният Стефанов ...
Харвард - Оксфор и Русе в Университетите си имат общо само в буквиквата Р, която присъства в трите...
Луд ли си бе пич!
какви известни Стефанов, Мингов - светила на юридическата мисъл !?!
Иначе нека си ги има, не ми пречи никой.То всичко се доказва после в практиката.
- IvoZdravkov
- Младши потребител
marinov написа:Ще закривате ЮФ - Русе...абе вие луди ли сте ве? Такова светотатство даже нямам думи да го коментирам...все едно казахте да закриваме Харвард или Оксфорд. ЮФ на Русенския Унивесистет винаги е бил, е и ще бъде ръководна сила в държавата и обществото .... Що се отнася до сегашното ръководство по последни данни Декан е лицето Емил Мингов, съпруг на небезизвесната Анелия Мингова. Според слуховете последният получил този пост след като организирал ловък преврат на неговия предшественик Георги Стефанов /Жоро Бармана/. Злите езици говорят, че афектираният Стефанов люто се заканил да организира втори юридически факултет този път към Земеделския колеж в Русе. Запознати твърдят, че въпросния факултет щял да влезе в състава на катедрата по Земеделска техника и технологии /ЗТТ/. Там кандидат - юристите щели да получават комплексна подготовка по основните дисциплини на правото, както и познания по устройство на оранжерии, техника на засяване и торене, както и други полезни умения с трактор, рало и плуг. Успешно завършилите щели да получат титлата Юрист - Агроном.
- Pink_Floyd
- Потребител
Martini_Bianco написа:cyclosporine написа:Само него ли закриват ?:evil:
Жалко ...
Поне 10-12 са за закриване ...
Аз пък се чудя, кои факултети всъщност стават - не, са добри - най - по, а, просто...не са за закриване?...
Чух ,че и в Търново наскоро е паднало нивото ,но може да не е вярно.Относно ЮФ на РУ близък приятел влезе там с 3-ки по история и български на второ класиране.От това което ми е разправял смея да твърдя ,че подготовката им на този етап е твърде несериозна и непълна.ЮФ на "Свободните" няма защо да коментираме изобщо
- Logan
- Потребител
Logan написа:.....ЮФ на "Свободните" няма защо да коментираме изобщо
И защо да не ги коментирате.
Аз пък не се срамувам,че съм от частен "Свободен" Универиситет.
Клиентите ми не ме питат от кой университет си,а се интересуват основно от два въпроса:
1.Колко ще струва ?
2.Какви са шансовете за успех ?
- sarbijanac
- Активен потребител
Martini_Bianco написа:
Някой би ли споделил с какво ВТУ превъзхожда НБУ ( освен с по-достъпните такси, естествено ).
Питам съвсем безпристрастно-просто нямам информация.
- 7777777
- Младши потребител
99 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|