начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Закриха юридически факултет...

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот krikrikri » 08 Мар 2008, 22:54

Не искам да вземам основно отношение по тази определено безсмислена тема,просто ще споделя впечатленията си като външен наблюдател,нямащ пряко отношение към определен университет.За съжаление,продукцията на юридическите факултети в България към настоящия момент е на незадоволително ниво.Имам познати,дипломирали се юристи,които нямат необходимите знания.Според мен най-целесъобразно и оправдано към настоящия момент е да се учи в юридическите факултети на СУ или ВТУ,стига,разбира се,изборът да не е обусловен от икономически причини.Не искам да засегна никого,просто считам,че двата Вуза дават относително най-добра подготовка на кадрите си-катедрите са идентични,учебните планове също.Относно въпроса с какво ВТУ превъзхожда НБУ-отговорът е очевиден-история,добри преподаватели,спокоен климат в старопрестолната столица...Но всеки разбира се прави своя избор,за когото не трябва да съжелява,защото всичко се обуславя от упоритостта на отделната личност.Успех на всички,лека вечер!
krikrikri
Нов потребител

Мнениеот Karakochev » 09 Мар 2008, 09:42

atakuvam написа:
krikrikri написа: .За съжаление,продукцията на юридическите факултети в България към настоящия момент е на незадоволително ниво.Имам познати,дипломирали се юристи,които нямат необходимите знания........................................................Успех на всички,лека вечер!

След като и НЕюристите са достигнали до този извод, мисля, че няма какво да се коментира !...
Многото "факултети " , "кантони " и " кантонерки " :D произвеждат недоносчета!
И не защото възпитаниците са виновни за това- няма кой да ги учи !...
И с определена цел се нароиха доценти и професори - пеперудки , които не са на по-високо ниво от средностатистическия студент-четвъртокурсник от преди 20 години...
И едва ли някой ще оспори, че липсват аналози на такива преподаватели като Ал.Кожухаров , Мишо Андреев , Витали Таджер , Ал.Янков, Лиляна Ненова , Л. Василев ...

Да !
Дори в СУ качеството на образованието е ниско. Човек е по природа мързелив и ако овреме не му налеят нещо в кратуната, после става късно.
Karakochev
Потребител

Мнениеот donna » 09 Мар 2008, 10:20

Karakochev написа:
atakuvam написа:
krikrikri написа: .За съжаление,продукцията на юридическите факултети в България към настоящия момент е на незадоволително ниво.Имам познати,дипломирали се юристи,които нямат необходимите знания........................................................Успех на всички,лека вечер!

След като и НЕюристите са достигнали до този извод, мисля, че няма какво да се коментира !...
Многото "факултети " , "кантони " и " кантонерки " :D произвеждат недоносчета!
И не защото възпитаниците са виновни за това- няма кой да ги учи !...
И с определена цел се нароиха доценти и професори - пеперудки , които не са на по-високо ниво от средностатистическия студент-четвъртокурсник от преди 20 години...
И едва ли някой ще оспори, че липсват аналози на такива преподаватели като Ал.Кожухаров , Мишо Андреев , Витали Таджер , Ал.Янков, Лиляна Ненова , Л. Василев ...

Да !
Дори в СУ качеството на образованието е ниско. Човек е по природа мързелив и ако овреме не му налеят нещо в кратуната, после става късно.

Каракочев ,кажи ми как става това с наливането в кратуната :lol: сериозно щото това трябва да почне от ученическата скамейка на такова мнение съм и после в университета. :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот Karakochev » 09 Мар 2008, 10:39

Лично аз имам перфектно средно образование. Но от обучението в СУ не съм доволен.

Темпото от средното ми образование там рязко спадна. На практика си почивах. Пропадаха лекции и упражнения. Безредие и липса на дисциплина от преподаватели и асистенти. Голяма част от материала просто не се преподава. Дискутират се глупости без никакво практическо приложение. Част от преподавателите са болни от нарцисизъм и са тотални комплексари , съответно и печалбарчета.

Наливането в кратуната става когато има РЕД И ДИСЦИПЛИНА в образованието. Иначе казано - когато се РАБОТИ и от преподавателите , и от студентите. Не съм привърженик на демократизма и либералното отношение, а по-скоро на японската мениджърска школа;))
Karakochev
Потребител

Мнениеот donna » 09 Мар 2008, 10:52

Karakochev написа:Лично аз имам перфектно средно образование. Но от обучението в СУ не съм доволен.

Темпото от средното ми образование там рязко спадна. На практика си почивах. Пропадаха лекции и упражнения. Безредие и липса на дисциплина от преподаватели и асистенти. Голяма част от материала просто не се преподава. Дискутират се глупости без никакво практическо приложение. Част от преподавателите са болни от нарцисизъм и са тотални комплексари , съответно и печалбарчета.

Наливането в кратуната става когато има РЕД И ДИСЦИПЛИНА в образованието. Иначе казано - когато се РАБОТИ и от преподавателите , и от студентите. Не съм привърженик на демократизма и либералното отношение, а по-скоро на японската мениджърска школа;))

:) Е нещо подобно като дисциплина имаше някога и в училищата и във ВУЗ , сега забрави ...причините са много и най разнообразни.Дори с фуния не може да налееш нищо в една празна кратуна .
donna
Старши потребител

Мнениеот Pink_Floyd » 09 Мар 2008, 11:05

donna написа: :) Е нещо подобно като дисциплина имаше някога и в училищата и във ВУЗ , сега забрави ...причините са много и най разнообразни.Дори с фуния не може да налееш нищо в една празна кратуна .

Простете, че се намесвам в дълбокомислената ви дискусия и интелектуалните ви усилия, но ми се струва, че би ми било неудобно да говоря за образованост, при все че допускам във всяко изказване правописни и езикови грешки. Но "какво значи тука някакво си неудобство". То е все едно да разясняваш на любителя на чалгата за духа и борбеността, който носи рокът! :wink:
Pink_Floyd
Потребител

Мнениеот donna » 09 Мар 2008, 11:10

Pink_Floyd написа:[
Простете, че се намесвам в дълбокомислената ви дискусия и интелектуалните ви усилия, но ми се струва, че би ми било неудобно да говоря за образованост, при все че допускам във всяко изказване правописни и езикови грешки. Но "какво значи тука някакво си неудобство". То е все едно да разясняваш на любителя на чалгата за духа и борбеността, който носи рокът! :wink:

О нишшата аз не бих се осмелила да дискутирам с Вас , такава възвишеност в изказа Ви...
donna
Старши потребител

Мнениеот Pink_Floyd » 09 Мар 2008, 11:17

donna написа:
Pink_Floyd написа:[

О нишшата аз не бих се осмелила да дискутирам с Вас , такава възвишеност в изказа Ви...

Не сте "ниш(с)ша", просто, за разлика от Каракочев, сте пропускала часовете по български език и литература в началното и основното училище, като сте отдали приоретет, навярно, на висшето си образавоние в някое добро ВУЗ! Както се разбра, при Каракочев е било в обратен порядък - не е пропускал нито час в средното училище, но пък не ходил на лекции в СУ, тъй като нямало дисциплина и ред, а само някакви си либерални комплексари са се подвизавали като преподаватели!
Pink_Floyd
Потребител

Мнениеот Pink_Floyd » 09 Мар 2008, 11:33

Сега да започнем Урок 1: Как се степенуват думите по род и число? 2. Как се съкращават словосъчетания чрез използване на абревиатури?
ВУЗ е съкращение на наименованието Висше учебно ЗАВЕДЕНИЕ, а тъй като съществителното "заведение" е от среден род, прилагателното, което го определя, приема същия род - среден, така че правилното е: "Някое добро ВУЗ, т. е някое добро Вишшшш"с"шшшшше учебно ЗАВЕДЕНИЕ!"

Продължавайте в същия дух, днес имам малко свободно време за обучение по езикова култура - Урок 15 за ІІ-ри клас от общообразователните училища!
Но, ако бях във Вашето положение, бих поискал извинение за обидните изрази, които използвахте към мен - "Простотия"!
Pink_Floyd
Потребител

Мнениеот Pink_Floyd » 09 Мар 2008, 12:24

Наистина, Вашите думи ме провокираха да се замисля! И след кратък размисъл достигнах до Вашите изводи - за конкуренцията и притесненията!
Pink_Floyd
Потребител

Мнениеот DEKAH » 09 Мар 2008, 12:38

Флойд - не се занимавай с Дона. Тя си е "драка". Особено е чувствителна на тема ВУЗ.

Мир и любов Вам.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот donna » 09 Мар 2008, 12:39

Pink_Floyd написа:Наистина, Вашите думи ме провокираха да се замисля! И след кратък размисъл достигнах до Вашите изводи - за конкуренцията и притесненията!

Ако не се притесняваше от конкуренция нямаше да си тук , това е разковничето,а не кой къде е завършил.Истината е ,че ако си добър няма значение къде си завършил ,ако не си се тая.
Конкуренцията обаче си я бива .Аз не се притеснявам от завършилите в СУ ,вие обаче се притеснявате от нас другите ...
donna
Старши потребител

Мнениеот 7777777 » 09 Мар 2008, 13:08

Pink_Floyd написа:
Простете, че се намесвам в дълбокомислената ви дискусия и интелектуалните ви усилия, но ми се струва, че би ми било неудобно да говоря за образованост, при все че допускам във всяко изказване правописни и езикови грешки. Но "какво значи тука някакво си неудобство". То е все едно да разясняваш на любителя на чалгата за духа и борбеността, коЙто носи рокът! :wink:

Поздравления! Някои участници във форума наистина демонстрират отчайваща езикова култура. А други, най-вероятно, недоглеждат в бързината, какъвто е случаят с Вашето Й по-горе.
Апел: Ако някой от грамотните има повече време, да открие тема "Да научим български!" ( или нещо подобно ), в която да копира най-потресаващите образци и да разяснява на авторите им какво са пропуснали в основното си образование.
7777777
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 09 Мар 2008, 13:41

7777777 написа:
Поздравления! Някои участници във форума наистина демонстрират отчайваща езикова култура. А други, най-вероятно, недоглеждат в бързината, какъвто е случаят с Вашето Й по-горе.
Апел: Ако някой от грамотните има повече време, да открие тема "Да научим български!" ( или нещо подобно ), в която да копира най-потресаващите образци и да разяснява на авторите им какво са пропуснали в основното си образование.

Фактът, че сме завършили висше юридическо образование, по презумпция означава, че знаем да четем и пишем правилно на български език. За съжаление презумпцията е оборима.

:lol:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот 7777777 » 09 Мар 2008, 14:17

DEKAH написа:
Фактът, че сме завършили висше юридическо образование, по презумпция означава, че знаем да четем и пишем правилно на български език. За съжаление презумпцията е оборима.
:lol:

И още как!!!
Особено що се отнася до правоговора на някои индивиди с всевъзможните им акценти ( най-вече източният диалект ); неправилно поставени ударения ( най-вече западният диалект: казАл, писАл...); неправилно спрежение на глаголите в първо лице, множествено число: мислимЕ, говоримЕ...; и т. н., и т. н...
Подобни персони не трябва да се допускат в съда в процесуално качество.
7777777
Младши потребител

Мнениеот Varvarinat » 09 Мар 2008, 14:37

donna написа:
Pink_Floyd написа:Наистина, Вашите думи ме провокираха да се замисля! И след кратък размисъл достигнах до Вашите изводи - за конкуренцията и притесненията!

Ако не се притесняваше от конкуренция нямаше да си тук , това е разковничето,а не кой къде е завършил.Истината е ,че ако си добър няма значение къде си завършил ,ако не си се тая.
Конкуренцията обаче си я бива .Аз не се притеснявам от завършилите в СУ ,вие обаче се притеснявате от нас другите ...

Абе освен специалността Право в Софииския университет "Климент Охридски", ВТУ /открит и съществуваш като първия филиал на Софиския университет, по времето когато никъде другаде освен в София нямаше право/ и Пловдив /преподаватели от БАН, а не от Софииския университет/, това всичко друго сте ти някви скапани филиалчета с големи претенции дет не ставате на нищо и ако още но го разбирате много жалко. Ни традиции о обучението, ни преподаватели, в разни технически вузове факултетчета направени на парче, щото е имало далаверка едно време и сега с големи претенции за качество, което няма откъде и как да дойде, пък дори да идвал софийски преподавател някога по някоя специалност . ..., а и няма някой който да е записал Варна, Русе, Бургас и да не е завършил.... супер смешна история и пародия на право. ... Какво да се притесняваме от вас. ...

Трябва всички да ви закрият.
Такива като Вас измислиха новия ГПК, новия Търговски Регистър и разни недомислици в законотворческата система.
...
Varvarinat
Нов потребител

Мнениеот Karakochev » 09 Мар 2008, 14:48

Щях да съм много доволен ако СКРЪБ имаше само в един или няколко факултета. Истината е , че скръбта е навсякъде, включително и в родния СУ.

При това скапано образование трябва много да се набляга на самоподготовка , книги , списания и т.н. Скептичен съм обаче доколко колегите го правят.Пък и тиражите на специализираните юридически книги и списания стават все по-малки....
Karakochev
Потребител

Мнениеот bebitor » 09 Мар 2008, 15:17

Varvarinat написа:..., а и няма някой който да е записал Варна, Русе, Бургас и да не е завършил....

Не е вярно :!:
Изобщо как може да пише някой по тази тема, без да има представа как е и в СУ и в РУ :?:
В едно съм сигурна- дипломираните некадърници от СУ и от РУ са еднакво некадърни по една причина- мързел :evil: :evil: :evil: :evil:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Pink_Floyd » 09 Мар 2008, 16:17

7777777 написа:
Pink_Floyd написа:
Простете, че се намесвам в дълбокомислената ви дискусия и интелектуалните ви усилия, но ми се струва, че би ми било неудобно да говоря за образованост, при все че допускам във всяко изказване правописни и езикови грешки. Но "какво значи тука някакво си неудобство". То е все едно да разясняваш на любителя на чалгата за духа и борбеността, коЙто носи рокът! :wink:

Става въпрос за "рокът, който носи борбеност!"
Pink_Floyd
Потребител

Мнениеот donna » 09 Мар 2008, 16:42

Чета ... на някои хора и се питам следното : В тази тема отвориха голямата уста ,в другите теми из форума хич ги няма с две думи "Слаба ракия -патоки". Голямо самочувствие на базата на нищо като се има предвид ,че някой от тия с голямата уста ги зная къде и кога са завършили и не са в СУ :lol:
Истината е, ако си добър няма значение къде си завършил ,ако хич те няма и да говориш съвсем правилно български език не струваш нищо !

Така ,че някои... по добре да се изявят някъде другаде ,тук не им е мястото. Тук избиват комплекси ,защото в реалността никой ги няма за нищо!
donna
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии